Quantcast

Αυτές είναι οι νέες ελληνικές ταινίες που θα δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ευτυχώς στις αίθουσες τελικά, όπως όλα δείχνουν

THE NERDSTREAM

16 Οκτωβρίου 2020

Στο φετινό 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα δούμε σε πρώτη προβολή 15 ελληνικές ταινίες. Από αυτές, τρεις συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό. Πρόκειται για τα Μήλα του Χρήστου Νίκου (που προκάλεσε αίσθηση φέτος στη Βενετία), το Kala Azar της Τζάνις Ραφαηλίδου και το Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη (που είχαμε τη χαρά να δούμε στο φεστιβάλ Βερολίνου).

Επίσης, αυξάνονται οι ελληνικές συμμετοχές στο διαγωνιστικό τμήμα Meet the Neighbors από δύο σε τρεις. Πρόκειται για τις ταινίες Daniel ’16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, All the pretty little horses του Μιχάλη Κωνσταντάτου και Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη, το οποίο αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το πρώτο του trailer.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ πραγματοποιεί δύο καθολικά προσβάσιμες προβολές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών Μια τρελλή, τρελλή οικογένεια του Ντίνου Δημόπουλου και Πρωινή περίπολος του Νίκου Νικολαΐδη. Οι ταινίες θα είναι προσβάσιμες και στις αίθουσες του Φεστιβάλ, αλλά και στις διαδικτυακές προβολές τους.

Οι περισσότερες ελληνικές ταινίες του προγράμματος θα είναι διαθέσιμες και online, σε ειδική πλατφόρμα του Φεστιβάλ, ενώ τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής που ανέλαβε το έργο της προεπιλογής των ταινιών του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου ήταν οι: Ρηνιώ Δραγασάκη (σκηνοθέτις), Κωνσταντίνος Βασίλαρος (παραγωγός) και Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος (κριτικός κινηματογράφου).

Δείτε αναλυτικά τη λίστα των ταινιών στο επίσημο site του φεστιβάλ.

Best of internet