Quantcast

Μετά το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας, το Nomadland θριαμβεύει και στο Τορόντο και γίνεται το πρώτο οσκαρικό φαβορί της χρονιάς

Προς το παρόν, θα το δούμε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

THE NERDSTREAM

22 Σεπτεμβρίου 2020

Περίεργη φράση το Οσκαρικό Φαβορί σε μια χρονιά σαν το 2020, όταν έχουν κυκλοφορήσει τόσες λίγες νέες ταινίες στα σινεμά κι οι ίδιοι οι κανονισμοί των βραβείων βρίσκονται σε σύγχυση, αλλά ως γνωστόν the show must go on. Τώρα, πάντως, το Nomadland που πριν μερικές μέρες κατέκτησε το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας τώρα γίνεται το πρώτο οσκαρικό φαβορί της χρονιάς.

Στην 77η Βενετία, λοιπόν, η Chloe Zhao (που προέρχεται από την indie επιτυχία του The Rider το 2017 κι ετοιμάζεται για το The Eternals της Marvel) κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι με το Nomadland, στο οποίο σύμφωνα με τις φήμες η Frances McDormand δίνει άλλη μια εξαιρετική ερμηνεία σε μια καριέρα γεμάτη από τέτοιες, πράγμα που φυσικά της ανοίγει την πόρτα για τα επερχόμενα Όσκαρ.

Αυτή η πόρτα άνοιξε ακόμα περισσότερο μετά το People’s Choice Award που κέρδισε στο Φεστιβάλ Τορόντο που διεξήχθη αυτές τις μέρες σχεδόν αποκλειστικά online. Σημειωτέον πως το βραβείο θεωρείται συχνά προάγγελος των Όσκαρ, αφού μέσα στην τελευταία δεκαετία δύο ταινίες που το έχουν πάρει κατέληξαν αργότερα να κερδίζουν και το χρυσό αγαλματίδιο, το Green Book (2018) και το 12 Years a Slave (2013), ενώ αρκετές απέσπασαν οσκαρικές υποψηφιότητες. Ακόμα κι αν δεν πάρει τίποτα, πάντως, έχουμε να κάνουμε με μια από τις πιο hyped ταινίες της χρονιάς που απ’ ό,τι φαίνεται ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στις προσδοκίες, πράγμα που έχουμε ανάγκη φέτος.

Προς το παρόν, θυμίζουμε ότι η πανελλήνια πρεμιέρα του Nomadland θα πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας, οπότε να έχετε το νου σας γιατί η προβολή θα είναι εξαιρετικά περιζήτητη.

Best of internet