Quantcast

Για νέα αναβολή οδεύει το Dune, μετά τη μέτρια πορεία του Tenet στο box office

Προβληματισμένη η Warner, δυσοίωνο το μέλλον

THE NERDSTREAM

11 Σεπτεμβρίου 2020

Δύσκολα τα πράγματα για το μεγαλεπήβολο, φιλόδοξο, επικό, εγκεφαλικό sci-fi χολιγουντιανό σινεμά αυτή τη στιγμή. Μπορεί το Dune να μας έδωσε προχτές το πρώτο επίσημό του trailer ρίχνοντας το internet, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι αισιόδοξα. Για την ακρίβεια, ίσως παρατηρήσατε ότι έλειπε εντελώς η ημερομηνία κυκλοφορίας, πράγμα γενικά σπάνιο για trailers.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ταινία του Denis Villeneuve όδευε προς τις αίθουσες το Δεκέμβριο του 2020. Παρόλα αυτά, η μέτρια πορεία (σε σχέση με τις προσδοκίες πάντα) του Tenet στο box office έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις τάξεις της Warner σχετικά με την κυκλοφορία περισσότερων blockbusters (που κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια) εν μέσω επιδημίας χωρίς τα εγγυημένα υπερ-κέρδη στα οποία ήταν συνηθισμένα τα στούντιο από τέτοιους τίτλους.

Σύμφωνα με τις πηγές του αξιόπιστου IndieWire, ο πρώτος τίτλος της Warner που θα επηρεαστεί είναι το Wonder Woman 1984, το οποίο είναι κανονισμένο για τις 2 Οκτωβρίου, τώρα στα πολύ κοντά δηλαδή. Συνολικά αυτή η τριάδα ταινιών που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του στούντιο για το 2020 κόστισε περίπου 600 εκ. δολάρια (χωρίς να υπολογίζουμε τα κόστη μάρκετινγκ), οπότε απ’ αυτήν την σκοπιά η επιφυλακτικότητα μοιάζει κάτι παραπάνω από λογική.

Με τους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, βασικούς πυλώνες της αμερικάνικης αγοράς, να μην είναι σίγουρο αν θα ανοίξουν καν μέσα στο φθινόπωρο, τα στούντιο έχουν αρχίσει να γλοικοκοιτάνε το ενδεχόμενο ψηφιακών κυκλοφοριών blockbusters όπως έκανε η Disney με το Mulan. Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που όλοι μας τονίζαμε πόσο σημαντικό θα ήταν να σάρωνε στο box office το Tenet. Αλλά δεν το έκανε, δυστυχώς.

Best of internet