Quantcast

Γκανγκστερική ταινία Star Trek ετοίμαζε ο Quentin Tarantino, αλλά ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο

Αυτά είναι τα άσχημα

THE NERDSTREAM

10 Αυγούστου 2020

Ο κόσμος είναι ένα άδικο μέρος, φίλες και φίλοι. Κι αν νομίζετε ότι η ζωή έχει φερθεί άσχημα σε σάς, τότε περιμένετε να ακούσετε τι παγαποντιά επιφύλασσε στον Quentin Tarantino. Ως γνωστόν, ο λατρείας σκηνοθέτης επέστρεψε πέρσι στην ενεργό κινηματογραφική δράση με το Once Upon a Time in Hollywood κι έκτοτε έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία όσον αφορά την ταυτότητα του επόμενου πρότζεκτ του.

Πολλοί από εμάς ελπίζαμε το εν λόγω πρότζεκτ να ήταν η πολυπόθητη ταινία Star Trek του Tarantino για την οποία ακούγαμε τόσο καιρό τώρα, αλλά οι Θεοί του Σινεμά δεν ήταν τόσο γενναιόδωροι μαζί μας. Ο Tarantino λοιπόν δεν τα βρήκε με την παραγωγή της Paramount κι έτσι το όνειρό του να γυρίσει μια ταινία Star Trek εξαφανίστηκε για έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρ- λάθος, σόρι, αυτό είναι από άλλη διαστημική όπερα.

Αυτές τις μέρες λοιπόν ένα ρεπορτάζ του Deadline έριξε φως πάνω στον χαρακτήρα αυτού του ακυρωμένου πλέον πρότζεκτ. Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, το franchise του Star Trek παγώνει προς το παρόν στη μεγάλη οθόνη. Μαζί με αυτό όμως αποκαλύφθηκε και τι θα βλέπαμε στην Star Trek ταινία του Tarantino, στο περίπου πάντα.

Ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον Mark L. Smith, σεναριογράφο του The Revenant, κι ετοίμασαν ένα προσχέδιο σεναρίου που τοποθετεί την δράση της ταινίας στην γκανγκστερική Αμερική της δεκαετίας του ’30. Η βάση τους γι’ αυτό ήταν το επεισόδιο A Piece of the Action από την δεύτερη σεζόν της κλασικής σειράς Star Trek, το οποίο μεταδόθηκε τηλεοπτικά το 1968.

Υπάρχει όμως και μια αχτίδα αισιοδοξίας. Στο ίδιο ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι μπορεί ο Tarantino να έχει αποχωρήσει από το πρότζεκτ, αλλά η Paramount έχει κρατήσει καβάτζα την ιδέα του και θέλει κάποια στιγμή να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σενάριο πάνω σε αυτό το κόνσεπτ. Αμήν, θα πούμε εμείς.

Best of internet