Quantcast

Έρχεται all-female remake του Pirates of the Caribbean, μιας και αυτή η συνταγή πήγε καλά τις υπόλοιπες φορές

Με Margot Robbie στον πρωταγωνιστικό ρόλο

THE NERDSTREAM

29 Ιουνίου 2020

Πραγματικά, έχει κανείς την εντύπωση ότι το Hollywood αποτελείται από συντηρητικούς μεσήλικες executives που παίρνουν αποφάσεις με το σκεπτικό “εγώ θα κάτσω εδώ με τη νεολαία”. Βασικά, ναι, αυτό ακριβώς είναι. Ας πούμε, κάποιος τους έχει πείσει ότι το να κάνεις all-female remakes παλαιότερων ταινιών με γυναίκες αντί για άνδρες πρωταγωνιστές είναι μια καλή ιδέα και κάτι για το οποίο μπορούν έπειτα να κάνουν πατ-πατ στον εαυτό τους για το πόσο προοδευτικοί είναι.

Μετά τα απανωτά φιάσκα ταινιών όπως το Ghostbusters, το Ocean’s 8, το What Men Want και το The Hustle (και με ελάχιστες πετυχημένες εξαιρέσεις σαν το Widows), τώρα ήρθε η σειρά του Pirates of the Caribbeanνα επανεκκινηθεί σε all-female εκδοχή. Μετά από 5 ταινίες που έφεραν υπερ-κέρδη στην Disney με το ξεζούμισμα του franchises, τώρα ετοιμάζεται ένα spin-off που θα επικεντρώνει σε γυναικείους χαρακτήρες.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρίσκεται η Margot Robbie, προερχόμενη από το girl power Birds of Prey της DC. Επιπλέον, η Robbie θα συνεργαστεί ξανά με την σεναριογράφο του Birds of Prey, Christina Hodson, αφού η ίδια θα αναλάβει και το σενάριο του νέου Pirates of the Caribbean (το οποίο όπως και το αρχικό franchise θα βασίζεται στην ομώνυμη ατραξιόν της Disneyland).

Πάντως είναι κρίμα που τα μεγάλα στούντιο επιλέγουν ξαναζεσταμένα φαγητά σε νέο περιτύλιγμα αντί να δώσουν χώρο σε νέες και πρωτότυπες γυναικείες ιστορίες, την ώρα μάλιστα που τόσο στην τηλεόραση όσο και στο σινεμά υπάρχουν όλο και περισσότερες γυναίκες δημιουργοί που θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν το πράγμα αν τους δινόταν δημιουργική ελευθερία.

Α ναι, και ταυτόχρονα έρχεται κανονικό reboot των Πειρατών από τον σεναριογράφο του αρχικού franchise, Ted Elliott, μαζί με τον Craig Mazin του Chernobyl. Κουραστήκαμε ήδη.

Best of internet