Quantcast

The Hawkline Monster: Ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται ξανά με τον σεναριογράφο του The Favourite στη νέα του ταινία

Αφού εκείνος έφτιαξε μια περίπου-The-Favourite τηλεοπτική σειρά πρώτα

THE NERDSTREAM

20 Μαΐου 2020

Μέχρι τώρα, όποτε σκεφτόμασταν τον Γιώργο Λάνθιμο, το μυαλό μας πήγαινε πάντα σε έναν σεναριογράφο. Τον Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο γράψανε από κοινού όλες τις ταινίες του από τον Κυνόδοντα μέχρι το Ιερό Ελάφι. Στο The Favourite, όμως, ο Λάνθιμος για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία συνεργάστηκε με άλλον σεναριογράφο: τον Tony McNamara. Και μάλλον του άρεσε.

Έτσι, δύο χρόνια μετά την Ευνοούμενη, Λάνθιμος και McNamara ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά για την επόμενη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη. Όπως γνωρίζουμε ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, πρόκειται για το The Hawkline Monster του σπουδαίου Αμερικάνου συγγραφέα Richard Brautigan, στο οποίο ακολουθούμε δύο ένοπλους αντι-ήρωες που ταξιδεύουν στο Όρεγκον των αρχών του 20ού αιώνα προκειμένου να σκοτώσουν ένα τέρας που κατοικεί κάτω από το σπίτι της δεσποινίδας Hawkline.

Όσοι το έχουν διαβάσει, γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο λογοτεχνικό έργο, οπότε η πρόκληση της κινηματογραφικής μεταφοράς του είναι μεγάλη. Με άλλα λόγια, ο McNamara θα έχει δύσκολο έργο. Η αλήθεια είναι πάντως ότι φαίνεται αρκετά σίγουρος καλλιτεχνικά, αφού την περασμένη βδομάδα μας χάρισε επίσης μια ολοκαίνουρια τηλεοπτική σειρά στο Hulu. Μιλάμε βέβαια για το βασιλικό The Great, σε περίπτωση που πέρασε απαρατήρητο από το ραντάρ σας.

Best of internet