Quantcast

My Darling Quarantine: Αυτό είναι το online κινηματογραφικό φεστιβάλ που έρχεται σαν αντίδοτο στην καραντίνα

Κι ήδη έχει ισχυρή ελληνική συμμετοχή, για καλό σκοπό φυσικά

THE NERDSTREAM

20 Μαρτίου 2020

Όπως ήταν πλήρως λογικό και αναμενόμενο, η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε πάρα πολύ έντονα την βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Είναι μια διαδικασία που περιγράψαμε με όση λεπτομέρεια μπορούσαμε, κι η οποία τις τελευταίες μέρες έχει πάρα χαρακτήρα χιονοστιβάδας.

Ο κόσμος του σινεμά, φυσικά, έχει επηρεαστεί ποικιλοτρόπως. Δεν είναι μόνο ότι έχουν σταματήσει πάμπολλα γυρίσματα και αναβάλλονται μαζικά οι κυκλοφορίες των ταινιών. Είναι επίσης ότι έχουν βαρέσει κανόνι όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά του κόσμου, ξεκινώντας από το SXSW και την Tribeca και φτάνοντας μέχρι την πρόσφατη αναβολή των Καννών.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, λοιπόν, διάφοροι προγραμματιστές διεθνών φεστιβάλ (όπως οι Κάννες, το Βερολίνο, το Λοκάρνο και άλλα) ένωσαν δυνάμεις για το πρότζεκτ με τίτλο My Darling Quarantine (σαφής αναφορά βέβαια στην θρυλική western ταινία), ένα online φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών που, πέρα από την προβολή έργων απ’ όλον τον κόσμο, σκοπεύει επίσης θα βοηθήσει και στην συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ήδη από τις 16 Μαρτίου το φεστιβάλ φιλοξενείται στην πλατφόρμα Talking Shorts, ενώ οι δωρεές θα γίνονται στο GoFundMe, με τα έσοδα να πηγαίνουν κατά 50% στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και κατά 50% σε πολιτιστικούς οργανισμούς που έχουν πληγεί από την πανδημία. Κάθε εβδομάδα, έτσι, το φεστιβάλ θα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα επτά ταινιών και το κοινό θα επιλέγει στο τέλος την αγαπημένη του. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του πρότζεκτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία που ξεκίνησε το φιλόδοξο πρόγραμμα είναι το βραβευμένο και απόλυτα ταιριαστό Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, ενώ στις 22 Μαρτίου η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει το εξίσου ταιριαστό Yellow Fieber της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη από το 2015, το οποίο συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Λοκάρνο και περιγράφει το ξέσπασμα μιας πανδημίας στην Αθήνα.

Best of internet