Quantcast

Οι Δοκιμασίες του Muhammad Ali είναι το πρώτο αθλητικό-κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς

Γιατί έτσι κι αλλιώς πυγμαχία και σινεμά πάντα ταιριάζανε γάντι (του μποξ)

THE NERDSTREAM

3 Ιανουαρίου 2020

Τα έχουμε πει για την μεγάλη κινηματογραφική ιστορία του μποξ, με συχνό πρωταγωνιστή τον Muhammed Ali, οπότε πάμε κατευθείαν στο ψητό. Την ερχόμενη βδομάδα, το περιοδικό Humba παρουσιάζει στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο το ντοκιμαντέρ Οι Δοκιμασίες του Muhammad Ali του Bill Siegel που κυκλοφόρησε το 2013 και διανέμεται για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες.

Η ταινία θα προβληθεί σε τρεις και μόνο παραστάσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ:

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την ταινία, αντιγράφουμε από το Humba:

“Η ταινία Οι δοκιμασίες του Μοχάμεντ Άλι εξετάζει το ισόβιο ταξίδι πνευματικής μεταμόρφωσης του Άλι. Από τις ρίζες του στο Λουίβιλ, και τα χρόνια της εξορίας, ωσότου να λάβει το Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Προέδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, η ταινία παρακολουθεί τη διαδρομή του Άλι από ποιητή σε παρία και από εκεί σε παγκόσμιο πρεσβευτή της ειρήνης. Σε κάθε στάδιο, οι προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ο Άλι έφταναν πολύ πιο μακριά από τα όρια του ρινγκ και περιλάμβαναν ζητήματα εξουσίας, φυλής, στράτευσης, και ταυτότητας με τα οποία όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι. Οι δοκιμασίες του Μοχάμεντ Άλι δεν είναι μια ταινία για την πυγμαχία και δεν περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές της πυγμαχικής του καριέρας. Αντίθετα, εστιάζει στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του Άλι: στην απόφασή του να ενταχθεί σε μια αμφιλεγόμενη θρησκευτική οργάνωση, στον αγώνα του να ανατρέψει την πενταετή ποινή φυλάκισης για την άρνησή του να υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, και στην πάλη του με τη νόσο του Πάρκινσον.

Η ταινία Οι δοκιμασίες του Μοχάμεντ Άλι εξετάζει το ισόβιο ταξίδι πνευματικής μεταμόρφωσης του Άλι. Από τις ρίζες του στο Λουίβιλ, και τα χρόνια της εξορίας, ωσότου να λάβει το Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Προέδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, η ταινία παρακολουθεί τη διαδρομή του Άλι από ποιητή σε παρία και από εκεί σε παγκόσμιο πρεσβευτή της ειρήνης. Σε κάθε στάδιο, οι προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ο Άλι έφταναν πολύ πιο μακριά από τα όρια του ρινγκ και περιλάμβαναν ζητήματα εξουσίας, φυλής, στράτευσης, και ταυτότητας με τα οποία όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι. Οι δοκιμασίες του Μοχάμεντ Άλι δεν είναι μια ταινία για την πυγμαχία και δεν περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές της πυγμαχικής του καριέρας. Αντίθετα, εστιάζει στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του Άλι: στην απόφασή του να ενταχθεί σε μια αμφιλεγόμενη θρησκευτική οργάνωση, στον αγώνα του να ανατρέψει την πενταετή ποινή φυλάκισης για την άρνησή του να υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, και στην πάλη του με τη νόσο του Πάρκινσον.”

Best of internet