Quantcast

Βρέθηκε η επόμενη ταινία του Λάνθιμου, κι είναι ένα μεταφυσικό gothic western thriller

Πού υπογράφουμε;

THE NERDSTREAM

17 Δεκεμβρίου 2019

Ας θέσουμε ξανά το ερώτημα. Τι κάνεις αν είσαι ο Γιώργος Λάνθιμος κι έχεις φτιάξει μια υπέροχη ταινία που λέγεται The Favourite μέσα στο 2018; Μήπως αράζεις; Ούτε καν, βασικοί φίλοι μας. Γίνεσαι επαγγελματίας φωτογράφος ξανά και ξανά, φτιάχνεις μια μικρού μήκους ταινία, κι αναλαμβάνεις και μια τηλεοπτική σειρά.

Τι λείπει από όλα αυτά; Μα η επόμενη μεγάλου μήκους ταινίες του φυσικά. Το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί έντονα πως ο σκηνοθέτης (ο οποίος πρόσφατα σάρωσε και τα ευρωπαϊκά Όσκαρ) επρόκειτο να αναλάβει μια κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος Pop. 1280 του Jim Thompson, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται βρέθηκε εν τέλει κάτι άλλο που πήρε προτεραιότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, o Λάνθιμος βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία ώστε να σκηνοθετήσει μια άλλη κινηματογραφική μεταφορά μυθιστορήματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το The Hawkline Monster του σπουδαίου Αμερικάνου συγγραφέα Richard Brautigan, στο οποίο ακολουθούμε δύο ένοπλους αντι-ήρωες που ταξιδεύουν στο Όρεγκον των αρχών του 20ού αιώνα προκειμένου να σκοτώσουν ένα τέρας που κατοικεί κάτω από το σπίτι της δεσποινίδας Hawkline.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο πρότζεκτ κινηματογραφικής μεταφοράς είναι μάλλον και το ίδιο κάπως στοιχειωμένο, αφού στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει να το κάνουν ταινία τόσο ο Hal Ashby (με τους Harry Dean Stanton και Jeff Bridges στους πρωταγωνιστικούς ρόλους) όσο και ο Tim Burton (με τους Clint Eastwood and Jack Nicholson) αλλά αμφότεροι απέτυχαν. Κάτι μας λέει ότι ο Λάνθιμος όμως θα τα καταφέρει.

Best of internet