Quantcast

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για το Snyder Cut του Justice League, όμορφα και τακτοποιημένα

Μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη

THE NERDSTREAM

26 Νοεμβρίου 2019

Αν κάτι έχει μετατραπεί σε αληθινό τουρλουμπούκι, φίλες και φίλοι, αυτό είναι το κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Ναι, μπορεί μέχρι πριν από λίγα χρόνια το DC Extended Universe της Warner να έμοιαζε έτοιμο να στροφάρει και να αποτελέσει μια τίμια απειλή προς το αντίστοιχο της Marvel και της Disney, αλλά το πράγμα άρχισε να καταρρέει με ταχύτητα και συνέπεια που δεν θα περίμεναν ούτε κι οι πιο απαισιόδοξοι.

Μετά από μια σειρά ταινιών που απέτυχαν τόσο στις κριτικές όσο και στο box office (με εξαιρέσεις βέβαια, όπως τα Wonder Woman και Aquaman), η DC άρχισε να πιστολιάζει πρόζεκτ, ηθοποιοί άρχισαν να αποχωρούν και τελικά εγκαταλείφθηκε κι η ίδια η ιδέα του κοινού κινηματογραφικού σύμπαντος. Πράγμα καλό, αν μας ρωτάτε, αφού θα μπορούσε πλέον να δοθεί έμφαση σε solo, αυτοτελείς ταινίες ηρώων της DC.

Και πράγματι, το πράγμα πήγε καλά. Το Joker πετσόκοψε τα πάντα. Το Birds of Prey ετοιμάζεται. Το επόμενο Batman έχει μαζέψει το καλύτερο καστ εκεί έξω. Το Flash αρχίζει να ψήνεται. Το επόμενο Wonder Woman είναι κοντά. Κι αν εξαιρέσουμε κάποια στραβοπατήματα εκτός μεγάλης οθόνης, όπως το κλείσιμο της Vertigo και το κόψιμο του Swamp Thing, όντως τα πράγματα για την DC άρχισαν να μπαίνουν αληθινά στον ίσιο δρόμο.

Κάπως έτσι λοιπόν, μοιραία αν θέλετε, άρχισαν επίσης να ξυπνάνε τα φαντάσματα από το παρελθόν, να κουνιούνται οι σκελετοί από την ντουλάπα. Κι όταν μιλάμε για την DC και τους σκελετούς στην ντουλάπα, αναφερόμαστε πρωτίστως στο μυθικό Snyder Cut του Justice League, η φιλολογία γύρω απ’ το οποίο έχει αναθερμανθεί ξανά αυτές τις μέρες. Όσοι ξέρουν περί τίνος πρόκειται, δεν σταματούν να πιστεύουν. Όσοι δεν ξέρουν, απλά κοιτάνε σαν χαμένοι. Αν ανήκετε στους δεύτερους, μην ανησυχείτε. Ήρθε η ώρα να τα μάθετε όλα.

Πρώτα απ’ όλα, τι είναι το Snyder Cut;

Λοιπόν, πάμε από την αρχή. Μετά τις μέτριες προς καλές επιδόσεις του Batman V. Superman, η DC συνέχισε να εμπιστεύεται στον Zack Snyder την σκηνοθεσία της επόμενης ταινίας. Με αυτόν στο τιμόνι, τα γυρίσματα του Justice League ολοκληρώθηκαν το 2016. Λίγο αργότερα όμως, την άνοιξη του 2017, η Warner ανακοίνωσε με κάπως ύποπτο τρόπο ότι ο Snyder αποχώρησε από την ταινία για οικογενειακούς λόγους.

Τότε, στην καρέκλα του σκηνοθέτη έκατσε εκ των υστέρων ο Joss Whedon, γνωστός και λατρεμένος για την Buffy, το Firefly και το Avengers. Εκείνος λοιπόν ολοκλήρωσε το Justice League και του έδωσε την μορφή που κατέληξε τελικά στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με τις φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν, η εκδοχή του Snyder ήταν πολύ πιο σκοτεινή από αυτήν που είδαμε, κι αυτό έκανε τους fans να θέλουν πολύ να δουν το Snyder Cut της ταινίας.

Υπάρχει, όμως, τέτοιο πράγμα;

Όπως είπαμε, οι φήμες υπήρχαν ήδη από το 2017, αλλά το πράγμα έκανε το μεγάλο μπαμ φέτος τον Μάρτιο, όταν την ύπαρξη του Snyder Cut επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Snyder. Σε μια ειδική παρουσίαση των director’s cuts άλλων ταινιών του, ο Snyder ηχογραφήθηκε να λέει πως υπάρχει όντως ένα δικό του cut για το Justice League κι είναι πλέον στο χέρι της Warner αν θα το κυκλοφορήσει ή όχι. Κι από τότε, εντάθηκε ακόμα περισσότερο ο αγώνας με το σύνθημα #ReleasetheSnyderCut. Και, φυσικά, υπάρχει και online petition με 180.000 υπογραφές και κανάλι στο Reddit και τα πάντα όλα.

Το έχει δει κανένας;

Αν πιστέψουμε αυτά που μας είπε το καλοκαίρι, ναι, το έχει δει ο Jason Momoa. Ο Aquaman του DCEU έπλεξε το εγκώμιο του Snyder στο Instagram κι έπειτα σημείωσε πως, έχοντας δει το Snyder Cut, αυτό είναι ssssiiicccckkkkkk (sic):

Όχι και τόσο ψύχραιμος, αλλά μπορεί να έχει δίκιο.

Και τώρα γιατί το συζητάμε ξανά; Έγινε κάτι;

Την περασμένη βδομάδα, ο Snyder ανέβασε κάποιες behind-the-scenes εικόνες στην πλατφόρμα Vero, κι ο κόσμος υπέθεσε πως προέρχονται από το Snyder Cut. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, ο ενθουσιασμός συνεπήρε τους πρωταγωνιστές της ταινίας, οι οποίοι (είτε σοβαρολογώντας είτε τρομπάροντας) μπήκαν στο χορό του καλέσματος να δοθεί το Snyder Cut στο λαό.

Πρώτη ξεκίνησε η Gal Gadot:

Μετά ακολούθησε ο Ray Fisher:

Και στο τέλος εξερράγη κι ο Ben Affleck:

Θα το δούμε ποτέ στ’ αλήθεια;

Κανείς δεν ξέρει, φίλες και φίλοι. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς έχουμε μια περιέργεια, αλλά δεν είναι ότι έχουμε και τις μεγαλύτερες προσδοκίες στον κόσμο από τον Snyder. Προς το παρόν, όμως, απολαμβάνουμε τη φάση. Γιατί όντως είναι απολαυστική.

Best of internet