Quantcast

Το επετειακό 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει και κλείνει με Scarlett Johansson

Κι αυτό είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

THE NERDSTREAM

21 Οκτωβρίου 2019

Όπως κάθε Νοέμβριο, αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες, αυτό που περιμένουμε περισσότερο είναι ένα πράγμα: το να ανηφορίσουμε προς Θεσσαλονίκη για ένα εξαιρετικό δεκαήμερο όπου θα καταναλώσουμε υπερβολικές ποσότητες μπουγάτσας με σινεμά. Ναι, μιλάμε για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο φέτος κλείνει τα 60 χρόνια του.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το φεστιβάλ ανακοίνωσε τις ταινίες που θα ανοίξουν και θα κλείσουν το πρόγραμμά του. Στην ταινία έναρξης βρίσκουμε το Marriage Story του Noah Baumbach (αγαπημένου δημιουργού που μας τσάκισε με ταινίες σαν το The Squid and the Whale και το Frances Ha) που είδαμε και λατρέψαμε τα μάλα στη Βενετία και το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά στις αίθουσες και το Netflix.

Στην ταινία λήξης, από την άλλη, έχουμε το Jojo Rabbit του Taika Waititi, δημιουργού του What We Do in the Shadows αλλά και του Thor: Ragnarok, ο οποίος έφτιαξε μια quirky αντι-ναζιστική σάτιρα που αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ του Τορόντο φεύγοντας με το βραβείο κοινού. Σημειώστε επίσης το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ότι και στις δύο ταινίες πρωταγωνιστεί η Scarlett Johansson.

Κατά τ’ άλλα, θυμίζουμε ότι το φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου έχει πλέον το δικό του επετειακό κόμικ, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα των διαγωνιστικών τμημάτων, των αφιερωμάτων και των ειδικών προβολών μπορείτε να το δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Best of internet