Quantcast

Ο Taika Waititi φτιάχνει αντι-ναζί σάτιρα, η Disney ανησυχεί μήπως δεν ταιριάζει στην εικόνα της

DISNEY = ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

THE NERDSTREAM

14 Αυγούστου 2019

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, φίλες και φίλοι, η Disney είναι πλέον και με τη βούλα η μοχθηρή αυτοκρατορία του Μίκι Μάου η οποία στοχεύει ξεκάθαρα την μετατροπή της ανθρωπότητας σε έναν απέραντο στρατό δισεκατομμυρίων fans Star Wars και Marvel. Κι όπως επίσης πιθανόν θυμάστε, πρόσφατα εξαγόρασε με συμφωνία μαμούθ την Fox, γινόμενη έτσι το νο.1 μονοπώλιο στην βιομηχανία της διασκέδασης.

Εξαγοράζοντας την Fox λοιπόν, πέρα από το ότι έφερε στο γήπεδό της μερικά δυνατά franchises προς άρμεγμα σαν τους X-Men και τους Fantastic Four, η Disney πήρε εκ των πραγμάτων και την Fox Searchlight, η οποία εδώ και 25 χρόνια έπαιρνε υπό την αιγίδα της μια πλειάδα ανεξάρτητων παραγωγών που έπειτα σάρωναν σε φεστιβάλ και βραβεία, από το 12 Years a Slave μέχρι το Birdman κι από το Slumdog Billionaire μέχρι το The Shape of Water.

Στο μεταξύ, μια από τις επόμενες ταινίες που θα έβγαζε στις αίθουσες η Fox Searchlight ήταν το Jojo Rabbitt, μια αντι-ναζιστική σάτιρα δια χειρός του λατρεμένου Νεοζηλανδού Taika Waititi που μας έχει χαρίσει πράματα υπέροχα σαν το What We Do in the Shadows και το Thor: Ragnarok, μεταξύ αρκετών άλλων που ήρθαν και θα έρθουν στο μέλλον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety (εδώ μέσω IndieWire), λοιπόν, διάφορα στελέχη της Disney ανησυχούν πως μια αντι-ναζί σάτιρα δεν ταιριάζει κι ιδιαίτερα με το προφίλ της του στούντιο, το οποίο θέλει να είναι φιλικό προς όλη την οικογένεια (!).  Με λίγα λόγια, ναι, ο αντι-ναζισμός είναι πολύ edgy για την Disney. Αυτός είναι ο κόσμος όπου ζούμε πλέον. Και να θυμίσουμε ότι σε σχετικά ζητήματα το στούντιο έχει ξαναλερώσει τη φωλιά του πρόσφατα.

Παρόλα αυτά, ευελπιστούμε ότι η ταινία δεν θα φάει κανένα άκυρο αντίστοιχο με αυτό του The Hunt, αφενός επειδή ενδέχεται να είναι παίχτης στα Όσκαρ κι αυτό αρέσει πάντα στην Disney κι αφετέρου γιατί, ΟΚ, με το τελευταίο Thor ο Waititi τους έφερε σχεδόν 1 δις δολάρια στο box office οπότε μάλλον έχει την ευμένειά τους.

Best of internet