Quantcast

Το «Επιστροφή στην Κορυφή» είναι η ιστορία του ανθρώπου που δεν κώλωσε να ανέβει στον Όλυμπο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ αφηγείται την επική προσπάθεια του 35χρονου Λεωνίδα να κατακτήσει ξανά την κορυφή

22 Μαρτίου 2019

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν τα παρατάνε με τίποτα, και παρότι αυτό πολύ συχνά μπορεί να υπονοεί κάποιους ιδιαίτερα ενοχλητικούς, το θέμα του ντοκιμαντέρ “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ” είναι μια επική, αληθινή ιστορία. Είναι η ιστορία του 35χρονου Λεωνίδα, ενός ανθρώπου που ενώ είναι αναγκασμένος να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ατύχημα που έπαθε, αποφασίζει να κατακτήσει για 3η φορά την κορυφή του Ολύμπου.

Η “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ”, το ντοκιμαντέρ που κέρδισε τα βραβεία Κοινού και ΕΡΤ στο 20o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έρχεται για να αφηγηθεί αυτή ακριβώς την υπέροχη ιστορία. Το ντοκιμαντέρ θα κάνει την πρεμιέρα του από τις 28 Μαρτίου 2019 αποκλειστικά στους κινηματογράφους ΤΡΙΑΝΟΝ (Πατησίων 101) στην Αθήνα και στην αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή είναι η σελίδα του ντοκιμαντέρ στο Facebook, ενώ όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Από 28/03/2019 στους κινηματογράφους

 

Μια ταινία του Στρατή Χατζηελενούδα

 

Μία ιστορία έμπνευση για τη δύναμη και τη θέληση του ανθρώπου

 

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ με βραβεία Κοινού και ΕΡΤ στο 20o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ”, θα κυκλοφορήσει από τις 28 Μαρτίου 2019 αποκλειστικά στους κινηματογράφους ΤΡΙΑΝΟΝ (Πατησίων 101) στην Αθήνα και στην αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ στη Θεσσαλονίκη (Αποθήκη 1, Λιμάνι).

Σύνοψη:

 

Η απίστευτη, εμπνευστική ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει

στην κορυφή του Ολύμπου: το βουνό που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και μετά τον τραυματισμό του δεν έπαψε να τοεπισκέπτεται στα όνειρά του. Με την βοήθεια των φίλων του, επιδιώκει μια επική αναμέτρηση με τη φύση, το βουνό και την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων.

 

Η ταινία προβλήθηκε στα πλαίσια του 24ου Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας (Ειδικές Προβολές) και του CineDoc όπου χειροκροτήθηκε τόσο για την τόλμη του ριψοκίνδυνου Λεωνίδα, όσο και για την θέληση των φίλων του αλλά και του κινηματογραφικού συνεργείου, που για 3,5 χρόνια ετοιμάζονταν να κάνουν μαζί αυτη την παράτολμη αναρρίχηση.

 

Ο Στρατής Χατζηελενούδας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου μένει και εργάζεται ώς σκηνοθέτης/σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, βιντεοκλίπ αλλά και αρκετές ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν προβληθεί και διαγωνιστεί σε διεθνή φεστιβάλ.

 

Τρείλερ:

Παραγωγή: Ιωάννα Πετειναράκη, Moving Rooster Productions

Συμπαραγωγοί: ΕλληνικόΚέντροΚινηματογράφου, artcut, Real Eyes Productions, Studio Stereotype, Capri Productions

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Χριστοδούλου

Β’ Κάμερα: Καλλιόπη Πέρδικα

Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης

Ηχοληψία: Τάσος Καραδέδος, Σίμος Λαζαρίδης

Πρωτότυπη μουσική: VodkaJuniors

Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας

Εργαστήρια εικόνας: artcut

Audio Post Production: Stereotype.gr

Μίξη και μοντάζ ήχου: Τάσος Καραδέδος»

 

 

 

Best of internet