Quantcast

Ο Sylvester Stallone υπόσχεται να κάνει ταινία για τον Edgar Allan Poe, και γιατί όχι άλλωστε

Δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα, τώρα το επιθυμούμε διακαώς

THE NERDSTREAM

28 Ιανουαρίου 2019

Με πολλά πράγματα έχει συνδέσει κανείς τον Sylvester Stallone. Με τα μπουκέτα, με το τρέξιμο υπό τους ήχους 80s glam metal, με το ανελέητο πιστολίδι στις ζούγκλες του Αφγανιστάν. Όλα αυτά είναι θεμιτά. Δύσκολα, όμως, θα τον συνέδεε κανείς με τον ποιητή και συγγραφέα Edgar Allan Poe, κι αυτό ακριβώς θα ήταν το λάθος του.

Όπως μαθαίνουμε, στην αρχή της καριέρας του ο Stallone είχε γράψει ένα σενάριο για την ζωή και το έργο του σπουδαίου λογοτέχνη, σκοπεύοντας να τον υποδυθεί ο ίδιος στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην περίπτωση του τεράστιου πρώτου Rocky το 1976. Δυστυχώς, βέβαια, το πρότζεκτ αυτό δεν προχώρησε ποτέ, κι η ταινία με τον τίτλο Poe παρέμεινα ένα από τα ανεκπλήρωτα κινηματογραφικά πρότζεκτ του Stallone.

Τώρα, όμως, ο Stallone έσπευσε στο Instagram και ανακοίνωσε με το παραπάνω βίντεο πως δουλεύει ξανά πάνω στο Poe και πως πρόκειται να το ολοκληρώσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δημοσίευσε και μια παλιά test φωτογραφία του σε πλήρη αμφίεση Edgar Allan Poe, η οποία μας κάνει να λυπούμαστε τα μάλα που δεν καταφέραμε να δούμε τον Stallone σ’ αυτόν τον αδιαμφισβήτητα παράξενο πλην εξόχως ψηστικό ρόλο.

Για την ιστορία, να πούμε βέβαια ότι ο Poe έχει μια τεράστια πορεία στο αμερικάνικο σινεμά, πρωτίστως μέσα από τις αριστουργηματικές b-movie παραγωγές του Roger Corman με τον Vincent Price στα 60s, δηλαδή το House of Usher, το Pit and the Pendulum, το Tales of Terror, το Raven, το Masque of the Red Death και το Tomb of Ligeia – όλα τους απατάτητες κορυφές του καλτ κινηματογράφου τρόμου.

Best of internet