Quantcast

Ο «Σημαδεμένος» γιορτάζει 35 χρόνια επιστρέφοντας πανηγυρικά στη μεγάλη οθόνη

Έρχεται νέα επετειακή έκδοση τον Ιούνιο και το remake είναι ακόμα στα σκαριά

THE NERDSTREAM

22 Μαΐου 2018

Λίγες ταινίες κατέχουν την θέση που έχει ο Σημαδεμένος του Brian De Palma στην ποπ κουλτούρα. Το εξωφρενικό γκανγκστερικό έπος τα είχε όλα. Έναν Αλ Πατσίνο να επιστρέφει σε μεγάλη φόρμα μετά από μια δεκαετία-και-κάτι σπουδαίων ταινιών, έναν κεντρικό ήρωα εμβληματικό μέχρι αηδίας στο πρόσωπο του Τόνι Μοντάνα, έναν σκηνοθέτη που κάνει το μεγάλο του εμπορικό μπαμ μετά από 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ρεύμα του New Hollywood, έναν ισχυρότατο Oliver Stone στο σενάριο κι έναν εξαιρετικό (όπως πάντα) Giorgio Moroder στη μουσική. Φέτος, λοιπόν, το Scarface κλείνει 35 χρόνια κι η Universal είπε να γιορτάσει την επέτειο με μια επανέκδοση της ταινίας στους κινηματογράφους των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση για την νέα κινηματογραφική έκδοση του Scarface ήρθε ένα μήνα μετά το (αμήχανο) reunion των Al Pacino, Michelle Pfeiffer και Steven Bauer κατά τη διάρκεια του Tribeca Film Festival. Έπειτα η Universal πληροφόρησε το φιλοθεάμον κοινό πως από τις 10 Ιουνίου ο Σημαδεμένος θα προβληθεί σε 200 αμερικάνικους κινηματογράφους, περιλαμβάνοντας και την συζήτηση για την ταινία που πραγματοποίησε το καστ στο φεστιβάλ. Και βέβαια, αναμένουμε να αναλάβουν οι κατάλληλοι άνθρωποι ώστε να καταφέρουμε να δούμε και στα μέρη μας το Scarface σε μεγάλη οθόνη όπως του αξίζει.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε πως η ταινία του De Palma αποτελεί remake του ομώνυμου κλασικού φιλμ του Howard Hawks από το 1932, ενώ παράλληλα η Universal ετοιμάζει κι ένα νέο ταλαιπωρημένο remake με απανωτές αποχωρήσεις σκηνοθετών και σεναριογράφων, το οποίο με βάσει τα τελευταία νέα θα γυριστεί από τον Antoine Fuqua του Training Day.

Στο μεταξύ, πείτε ένα γεια στον μικρό φίλο του Τόνι:

Best of internet