Quantcast

The Godfather: Ψηφίστε την κορυφαία στιγμή της τριλογίας που σήμερα κλείνει 46 χρόνια

Leave the gun. Take the cannoli.

15 Μαρτίου 2018

Υπάρχουν μερικά πράγματα μετά απ’ τα οποία τίποτα δεν είναι ξανά το ίδιο. Στην ιστορία του μεταπολεμικού κινηματογράφου ελάχιστες είναι οι ταινίες που μπορούν πραγματικά να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας τιμής. Ε, μια απ’ αυτές είναι χωρίς ουδεμία αμφιβολία O Νονός του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος έκανε την πρεμιέρα του σαν σήμερα το 1972 στην Νέα Υόρκη.

Τι να πούμε τώρα, ότι έχουμε δει τον Νονό ένα εκατομμύριο φορές; Ότι η τριλογία του είναι ένας από τους αγαπημένους μας κινηματογραφικούς μαραθώνιους; Ότι η διαμάχη αν είναι καλύτερη η πρώτη ή η δεύτερη ταινία είναι μια απ’ τις πιο σκληρές στο σύμπαν; Ότι ο Μάρλον Μπράντο, ο Αλ Πατσίνο κι ο Ρόμπερντ Ντε Νίρο είναι στο ζενίθ της φόρμας τους; Ότι η μουσική του Νίνο Ρότα στοιχειώνει ακόμα τα όνειρά μας; Όλα αυτά τα ξέρετε.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σήμερα που ο Νονός κλείνει 46 χρόνια κινηματογραφικής ζωής, θα σας κάνουμε μια πρόταση που δεν μπορείτε να αρνηθείτε. Σας ζητάμε να ψηφίσετε την κορυφαία στιγμή από ολόκληρη την τριλογία (εντάξει, από τα πρώτα δύο βασικά).

129

Η εισαγωγή

121

Το κεφάλι αλόγου

117

Η προσφορά που κανείς δε μπορεί να αρνηθεί

99

Η καλύτερη βάφτιση ever

95

Αυτό το έπος στο εστιατόριο

72

Η στιγμή της εκδίκησης

47

Ο θάνατος του Sonny

46

Don't Ask Me About My Business

34

Κοιμάται με τα ψάρια

32

Tap-tap-tap...

30

Strictly Business

28

Just when I thought I was out...

Best of internet