Quantcast
guide BOOZE

Στο Cocoon όλη μέρα έχει πάρτυ

Το beach club του Λουτρακίου έχει γράψει το δικό του μύθο στην all-day διασκέδαση.


Νίκος Βαζαίος · 23 Ιουλίου 2018


Βρες μου έναν, και το εννοούμε αυτό το «έναν», που να μην έχει περάσει έστω και μία φορά (κι αυτό το εννοούμε) από το Cocoon στο Λουτράκι. Η ιστορία λέει ότι είναι το πρώτο beach club στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια κι από τότε αποτελεί ορισμό της all-day διασκέδασης πάνω στο κύμα. Γιατί το Cocoon είναι ταυτόχρονα lounge και μπιτάτο, χαλαρό και ξέφρενο. Ο καθένας έχει τις αναμνήσεις του από τα φοβερά πάρτυ στο beach bar ή στο εσωτερικό club με την εμβληματική τοξωτή είσοδο, αλλά επειδή καλές κι οι αναμνήσεις αλλά καλύτερο το παρόν, η σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά με νέες προτάσεις για mainstream clubbing.

Προτού όμως σε ενημερώσουμε για το πρόγραμμα των πάρτυ (που καταλαβαίνουμε ότι θα το ακολουθήσεις πιστά κι αυτό το καλοκαίρι), να σε ενημερώσουμε ότι η κουζίνα και η λίστα με τα κοκτέιλς έχουν ανανεωθεί ριζικά. Την κουζίνα την έχει αναλάβει ο Ηλίας Σκουλάς, που και κοσμογυρισμένος είναι και τολμηρός στις προτάσεις του. Έτσι, έχει βάλει στο φετινό μενού ένα πολυεθνικό touch και προτείνει γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο, όπως ένα φίνο μοσχάρι tataki, δηλαδή γιαπωνέζικου τύπου καρπάτσιο μοσχαριού Black Angus US Prime, μια Caesar’s Salad που δεν την έχεις ξαναφάει αλλού με την αυθεντική συνταγή του 1924, Baby Back Ribs, δηλαδή τρυφερά χοιρινά παϊδάκια σε σάλτσα κέδρου και καπνιστού bourbon, αλλά κι ένα burger πολύ περιποιημένο με ψωμί μπριός, χειροποίητο μπιφτέκι Black Angus, κολασμένο λιωμένο τυρί τύπου Cheez Whiz, μαρμελάδα σύκο και σάλτσα αγιολί – αυτό το burger, καθώς και μια παέγια, το burrito με το μαδημένο χοιρινό και το Korean Fried Chicken σερβίρονται και στην παραλία, δίπλα από την ξαπλώστρα, το κρεβάτι ή τη μαξιλάρα σου, για να τα απολαύσεις κάτω από τη σκιά της ομπρέλας

Στη λίστα με τα κοκτέιλς, θα βρεις ένα σωρό ανάλαφρες, καλοκαιρινές συνταγές για να ξεδιψάσεις και να κρατήσεις τη διάθεσή σου σε πολύ ευχάριστα επίπεδα. Με τη σκέψη ότι το κοκτέιλ είναι ιδανικό και για την παραλία, οι νέες προτάσεις περιέχουν δροσιστικά φρούτα και αρωματικά βότανα. Ας πούμε, το Geisha φτιάχνεται με βοτανικό γαλλικό gin, φρεσκοστυμμένο λεμόνι, τζίντζερ, φρούτα του πάθους, λίτσι με άρωμα από ρόδι, τριαντάφυλλο και φρέσκο χυμό λάιμ, το Billie Jean με gin, βερίκοκο, ανανά, αγγούρι και φρέσκο λάιμ, το Down Mexico με λευκή τεκίλα, χυμό λάιμ και κόκκινου γκρέιπφρουτ, βανίλια, περγαμόντο και ανθό αλατιού, ενώ σίγουρες επιλογές είναι το Zombie και η παραλλαγή της Pina Colada, που είναι το κοκτέιλ αυτού του καλοκαιριού και κάθε καλοκαιριού.

Έχεις φάει, έχεις πιει (και θα συνεχίσεις να πίνεις, όπως δείχνουν οι πολλές επιλογές που έχεις), οπότε είναι ώρα να αρχίσει το πάρτυ! Σημείωνε, λοιπόν, ότι κάθε Τρίτη hangover με Γιώργο Μανίκα και Δημήτρη Αλεξάνδρου, την επομένη καταφτάνει η Ράνια Κωστάκη (και πριν από εκείνη υπάρχει το Legacy με R&B), την Πέμπτη μια παρέα ντόπιων νεαρών συγκεντρώνουν όλη την περιοχή στα must Vanilla Nights, την Παρασκευή το mainstream clubbing συνεχίζεται με το πάρτυ Ab Fab, ενώ την Κυριακή η ένταση ανεβαίνει νωρίς το απόγευμα με house μουσική από γνωστούς Έλληνες DJs. Δεν ξέρουμε για το Cocoon στην Ίμπιζα, αλλά εκείνο στο Λουτράκι μας κρατάει σε ρυθμό όλη τη μέρα!

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λουτράκι, 6906500500

Best of internet