Quantcast
guide BOOZE

Η τελευταία ευκαιρία να ζητήσεις την μπύρα που κανείς δεν ζήτησε αλλά εμείς φτιάξαμε, είναι τώρα

Τέσσερα μαγαζιά στα τέσσερα μέρη του ορίζοντα έχουν την καλύτερη IPA που φτιάχτηκε ποτέ, μαθε ποιά είναι


Πριν περίπου ένα χρόνο στο Luben αποφασίσαμε ότι ο πιο ευρηματικός τρόπος για να γιορτάσουμε τα πέντε χρόνια αδυσώπητης ιντερνετικής πρωτοπορίας μας ήταν να κυκλοφορήσουμε μια μπύρα. Η προφανής επιλογή ήταν να απευθυνθούμε σε κάποιο σοβαρό ζυθοποιιό, για κάποιο ανεξήγητο λόγο όμως αποφασίσαμε να το ζητήσουμε από τη Satyr Brews. Το concept ήταν απλό. Αρχικά, σκεφτήκαμε: Τι θα ήταν το Luben αν το Luben ήταν μπύρα; Οι σάτυροι μας απάντησαν: Στα παπάρια μας, αλλά παρεμπιπτόντως έχουμε 2-3 συνταγές γαματων IPA, σας κάνει; Fast forward στο Νοέμβρη του 2017, έχοντας διαλέξει την πιο Luben από τις συνταγές που ταιριάζει με τα πρότυπα του διαδικτυακού μας κογκλομεράτου, μαζευτήκαμε στο ζυθοποιίο της Noctua στην Πειραιώς για να βράσουμε proper IPA και να ξεφτιλίσουμε κάθε κάτουρο που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Το περιγράψαμε έτσι:

«Με την μυρωδιά ενός φρεσκοκατουρημένου χωραφιού στο Πόγραδετς, με ένα χρώμα ξανθό όπως το ελληνικό γένος και θολό όπως οι προθέσεις μας, με μια γεύση πικρή σαν χρέος στην ευρωζώνη και γλυκιά σαν ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο, με έναν παχύ αφρό σαν υπόσχεση clickbait είδησης καθώς και με ένα καλά κρυμμένο δυνατό αλκοόλ, όπως η έξω καρδιά του νεοέλληνα. Η Luben Brew είναι μια μπύρα που αν δεν υπήρχε θα ‘πρεπε και πάλι να την εφεύρουμε. Ακριβώς όπως το ίδιο το Luben.TV. Μια μπύρα που δεν χρειαζόμαστε, αλλά σίγουρα αυτή που μας αξίζει.»

Αυτή την μπύρα μπορείτε να απολαύσετε στα τέσσερα τελευταία βαρελάκια της στα παρακάτω μέρη του ελληνικού ορίζοντα:

Στον Αλχημιστή στην Πετρούπολη, στον υπέροχο κήπο του με κάτι heavy να παίζει στα ηχεία παρέα με τους ακόμα πιο heavy αλχημιστές.

Αλχημιστής Rock’n’Roll Beer Bar – 25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη

Στο Αρχέγονο, στην συμπρωτεύουσα, όπου και τιμήθηκε η Lubenαρα μας ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο, με τον ασβό μας να στολίζει το πάντα φορτωμένο tapline της pub.

Αρχέγονο Draft – 25ης Μαρτίου 12, Θεσσαλονίκη

Συνέχεια στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου το Ιζνογκούντ θα ξεδιψάσει ντόπιους αλλά και αλλοδαπούς τουρίστες (να μας μάθουν και στα ξένα, αμ-μπως)

Iznogood Beerock Bar – 1η πάροδος Bελισσαρίου 4, Κέρκυρα

Καταλήξη στη γενετειρα του ίδιου του Luben, στα Χανιά τση Κρήτης, όπου σε συνέχεια της απίστευτης αποδοχής κατά τη διάρκεια του επικού event με Shackleton (βαρελάκι Luben ξεφτιλιστηκε σε λιγότερο από ώρα) το υπεραγαπημένο Ride ξηλώνει από την κανουλα την Μαινάδα των σάτυρων για να κάνει χώρο για την Luben IPA.

Ride Cycle Culture Cafe – Δασκαλογιάννη 52, Χανιά

Cπευcατε!

Best of internet