Quantcast
guide BOOZE GUIDE

Οinoscent : Το προσιτό wine bar στο κέντρο της πόλης

To πρώτο wine bar που άνοιξε στην Ελλάδα ανανεώνεται και μας περιμένει με 700 και πλέον ετικέτες κρασιών


Μαρίτα Αλημίση · 31 Ιανουαρίου 2018

Το Οinoscent στην Βουλής είναι μάλλον εκείνο το wine bar που έχουν πάει όσοι αποφάσισαν να επισκεφτούν έστω και μία φορά ανάλογο χώρο στη ζωή τους. Στο κέντρο της πόλης, μόλις πέντε λεπτά από το Σύνταγμα, ήταν το πρώτο wine bar που άνοιξε τo 2008 στην Ελλάδα το οποίο ξεκίνησε ως κάβα, εξελίχθηκε σε μπαρ και το 2012 μεταφέρθηκε ακριβώς απέναντι από την αρχική του θέση όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Εκεί, συνάντησα τον Άρη Σκλαβενίτη, έναν από τους sommelier του μαγαζιού, ο οποίος με σύστησε σε μερικά καλά κρασιά, συμφάγαμε και μιλήσαμε για τη νέα φάση που μπαίνει το Οinoscent από τον καινούργιο χρόνο. Μία περίοδος ανανέωσης όπου η επιχείρηση επεκτείνεται, αποκτά και επίσημα πλέον κανονική κουζίνα και φυσικά, μεγαλώνει η κάβα της καθώς αυξάνεται η χωρητικότητα του μαγαζιού σε κρασιά. Ο Άρης με πήγε μια βόλτα στο διπλανό -υπό κατασκευή ακόμη- χώρο με τον οποίο θα ενωθεί ο τωρινός αφού πρώτα εξοπλιστεί με επιπλέον συντηρητές και δεχτεί μικρές διορθωτικές πινελιές στην διακόσμηση.

Θα χωριστούν, έτσι, άτυπα δύο κυρίως μέρη, ένα για καθήμενους που απολαμβάνουν το κρασί τους ενδεχομένως συνοδεία κάποιου πιάτου και ένα πιο κοντά στην χαλαρή ατμόσφαιρα ενός μπαρ του κέντρου.
Την δημιουργική κουζίνα του ανανεωμένου Oinoscent θα αναλάβει ο σεφ Χρήστος Μπούκας, ο οποίος έχει επιμεληθεί και τα ήδη υπάρχοντα πιάτα του κατάλογου. Πέραν από τα κλασικά πλατώ τυριών και αλλαντικών και την παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου 5 ετών, που είναι για πιο light καταστάσεις, εγώ δοκίμασα για αρχή σαλάτα με τριμμένο παξιμάδι χαρουπιού, βελούδινη mozzarella Burratta, παντζάρι, τοματίνια και ρόκα που ήταν στ’ αλήθεια εξαιρετική. Τη συνόδευσα με Μαλαγουζιά σε ειδικό ποτήρι του Riesling  από την μεγάλη συλλογή ποτηριών κρασιού που διαθέτει το μαγαζί και αξίζει να της ρίξει κανείς μια ματιά στην υπερυψωμένη βιτρίνα πίσω απ’ το μπαρ.

Το ποτήρι, όπως μου εξήγησε ο Άρης, είναι ένα είδος ερμηνευτή της προσωπικότητας του κάθε κρασιού και αναδεικνύει σωστά τα αρώματά του. Έτσι, το ceviche λαυράκι-γαρίδας που κατέφθασε στη συνέχεια, συνδυάστηκε ιδανικά μ’ ένα Sauvignon Blanc Νέας Ζηλανδίας , στο ανάλογο ποτήρι και οι baby πατάτες φούρνου με λάδι τρούφας και πιπεριές Φλωρίνης ταίριαξαν με ένα Ξινόμαυρο σε ποτήρι του Pinot Noir.

Η εξειδικευμένη ομάδα πίσω από το Oinoscent ασχολείται χρόνια επαγγελματικά με το κρασί και γνωρίζει τα πάντα για να σε βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Από το ποιες ετικέτες υπάρχουν στο -εντυπωσιακό- κελάρι μέχρι το λεγόμενο food pairing, τι πιάτο δηλαδή θα παραγγείλεις μαζί με την τελική σου επιλογή. Λειτουργούν σαν ένα άτομο, είναι χαμογελαστοί και κυρίως κινούνται γρήγορα ώστε να μην υπάρχει αναμονή, είτε καθίσεις στον χώρο είτε προτιμήσεις να ψωνίσεις ένα κρασί για το σπίτι ή για δώρο. Φυσικά, στο μαγαζί διοργανώνονται τακτικά συναντήσεις με οινοπαραγωγούς, καθώς και ποικίλα άλλα events και σεμινάρια οινογνωσίας. Στο Οinoscent θα βρεις, επίσης, πολλές διαφορετικές ετικέτες μπύρας, ελληνικές και εισαγωγής καθώς και παλαιωμένα τσίπουρα. Όλα αυτά σε τιμές λογικότατες, που σου επιτρέπουν να εξοικειωθείς με το “σπορ” στην περίπτωση που το βρίσκεις ενδιαφέρον ή απλώς να δοκιμάσεις ένα ποτήρι κρασί αν τύχει να βρεθείς στα πέριξ. 

Oinoscent
Bουλής 45-47, Αθήνα
Τηλ.: 21 0322 9374

Best of internet