Quantcast

Τα νέα graphic novels Superman, Eternals και Watchmen είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν πρόκειται να ξεμείνετε σύντομα από superhero comics

Όλα τους ολοκαίνουριες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Anubis

THE NERDSTREAM

15 Φεβρουαρίου 2021

Ο χειμωνιάτικος καιρός είναι θείο δώρο φίλες και φίλοι, τουλάχιστον όταν έχεις τη δυνατότητα να αράξεις σπίτι και να χουχουλιάσεις με μια ταινία, ένα βιβλίο, ένα κόμικ ή οτιδήποτε σχετικό. Βέβαια, μικρή λεπτομέρεια, υπάρχει ένα lockdown που σε αναγκάζει ούτως ή άλλως να κάτσεις σπίτι, αλλά ας το προσπεράσουμε προς το παρόν.

Δεδομένου ότι αυτή η κατάσταση έχει κρατήσει, εχμ, αρκετό καιρό δεν είναι καθόλου απίθανα να σας έχουν τελειώσει κυριολεκτικά τα πράγματα που είχαμε στο σπίτι για διάβασμα κι έτσι να ψάχνεστε πλέον για κάτι καινούριο προς αγορά και ανάγνωση. Κι αν είστε fans του σύγχρονου υπερηρωικού (και συχνότατα πλέον αντιηρωικού) κόμικ, έχουμε καλά νέα.

Τον τελευταίο καιρό οι εκδόσεις Anubis έχουν προχωρήσει στην έκδοση τεσσάρων superhero graphic novels τα οποία θα σας χαρίσουμε σε διαγωνισμούς μέσα από το Facebook group μας, το ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΑΜΠ, το επόμενο διάστημα και τα οποία σας παρουσιάζουμε συνοπτικά παρακάτω μέσα από τα επίσημα δελτία τύπου τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα των εκδόσεων Anubis, ενώ για τους διαγωνισμούς γίνετε μέλη στο γκρουπ μας και αναμείνατε για νεότερα.

Περισσότερα από τριάντα πέντε χρόνια πριν, ο θρύλος των κόμιξ Jack “King” Kirby επέστρεψε στον Οίκο των Ιδεών ίσως με την πιο λαμπρή ιδέα που είχε ποτέ: το σύμπαν των Eternals! Η δημιουργία τους ήταν αποτέλεσμα της ακόρεστης περιέργειας που έτρεφε ο Kirby για την προέλευση της ανθρωπότητας και τις μυθολογίες της, αλλά, όπως πολλές από τις ιδέες του δημιουργού, ήταν σίγουρα πολύ μπροστά από την εποχή της.

Φτάνουμε στο 2006, όταν οι κορυφαίοι δημιουργοί Neil Gaiman και John Romita Jr. χρησιμοποιούν με σεβασμό αυτές τις ιδέες για να διηγηθούν μια φρέσκια και διασκεδαστική ιστορία γεμάτη με μυστήριο, αγωνία και επιβλητική δύναμη, με σκοπό να εγκαθιδρύσουν τα δημιουργήματα του Kirby ως ένα ζωτικό μέρος του Σύμπαντος της Marvel Universe μια για πάντα.

Με φόντο τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Υπερηρώων, οι Eternals ξυπνούν ο ένας μετά τον άλλον από μία περίεργη ψευδαίσθηση και συμβιβάζονται άμεσα με το γεγονός πως είναι κάτι διαφορετικό από τους φυσιολογικούς ανθρώπους, όπως πίστευαν μέχρι τότε. Ανακαλύπτουν όμως πως έχουν ελάχιστο χρόνο για να κατανοήσουν τι τους έχει συμβεί, καθώς βρίσκονται αναμειγμένοι σε μία μάχη ζωής και θανάτου, που ξεπερνά τα όρια του χώρου και του χρόνου!

Από τους καταρρέοντες κρυστάλλινους πύργους του Κρύπτον ως τα βουκολικά τοπία του Κάνσας, από τα υποθαλάσσια θαύματα της Ατλαντίδας στις χαοτικές αίθουσες της Ντέιλι Πλάνετ, η ιστορία του Κλαρκ Κεντ, του τελευταίου απόγονου του Οίκου των Ελ, αγγίζει τα όρια του μύθου. Τώρα, δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας φέρουν ένα νέο, τολμηρό όραμα για τις αρχές του Ανθρώπου από Ατσάλι.

Ο σεναριογράφος Frank Miller («Batman: The Dark Knight Returns», «Ronin», «Sin City») και ο εικονογράφος John Romita Jr. («Iron Man», «The Amazing Spider-Man», «Kick-Ass») χρησιμοποιούν το ξεχωριστό τους ταλέντο στην αφήγηση, καθώς επαναπροσδιορίζουν τις δοκιμασίες που πρέπει να περάσει ο νεαρός Κλαρκ για να βρει τη θέση του στον κόσμο μας. Καθώς μαθαίνει να ισορροπεί τις τεράστιες ευθύνες των δυνάμεών του με τις απεριόριστες δυνατότητες που του χαρίζουν, ο Κλαρκ θα πρέπει επίσης να βρει την ανθρωπιά του – μία σχέση τη φορά. Μεγαλύτερο από μια περιπέτεια με υπερανθρώπους, πιο ισχυρό από μία ιστορία ενηλικίωσης, το «Superman: Year One» είναι μία εξερεύνηση της θεμελιώδους σημασίας των επιλογών σε αυτό το ταξίδι του εικονικού χαρακτήρα στο να γίνει ένας ήρωας.

Το graphic novel «Superman: Year One – Η Αρχή» περιλαμβάνει και τα τρία τεύχη της αμερικάνικης έκδοσης.

Ο κόσμος του «Watchmen» θα συγκρουστεί με το Σύμπαν της DC στο «Doomsday Clock», που φέρει τις υπογραφές των Geoff Johns και Gary Frank, της καταξιωμένης ομάδας δημιουργών πίσω από τα «Shazam» και «Batman: Earth One».

Επτά χρόνια μετά τα γεγονότα του «Watchmen», ο Άντριαν Βέιντ έχει αποκαλυφθεί ως ο υπαίτιος για το φόνο εκατομμυρίων. Φυγάς πλέον, έχει καταστρώσει ένα νέο σχέδιο για να εξιλεωθεί στα μάτια του κόσμου. Το πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου; Να βρει τον Δρ. Μανχάταν.

Έχοντας στο πλευρό του έναν νέο Ρόρσαχ και τους άγνωστους μέχρι τώρα Μίμο και Μαριονετίστα, ακολουθεί τα ίχνη του Μανχάταν στο Σύμπαν της DC, το οποίο βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, καθώς διεθνείς εντάσεις σπρώχνουν τους δείκτες από το “ρολόι της αποκάλυψης” όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα. Ο Δρ. Μανχάταν ευθύνεται άραγε γι’ αυτό; Τίποτα δεν τελειώνει πραγματικά…

Με αφετηρία το «DC Universe: Αναγέννηση», το «Doomsday Clock» ξαναγράφει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των κόμιξ της DC.

Ο Δρ. Μανχάταν -ένα σχεδόν παντοδύναμο ον από τον κόσμο του Watchmen- έχει στρέψει την προσοχή του στο σύμπαν της DC. Για χρόνια επαναγράφει την ιστορία του, αλλάζοντας τις μοίρες των ηρώων του… αλλά για ποιο σκοπό; Είναι σαν να εγκατέλειψε τον κόσμο για να αλλάξει την πορεία ενός άλλου χωρίς να υπάρχει καμία εξήγηση.

Τώρα, ο Οζυμανδίας, ο Κωμικός και ένας νέος Ρόρσαχ ακολουθούν τα ίχνη του στο Γκόθαμ. Με όλα τα πιόνια να βρίσκονται στις θέσεις τους, είναι η σειρά του Δρ. Μανχάταν να κάνει την κίνησή του. Μόνο μία δύναμη στο Σύμπαν της DC θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στο ον που ήταν κάποτε ο Τζον Όστερμαν. Αλλά όταν αυτοί οι δύο τιτάνες αναμετρηθούν, ο Σούπερμαν θα καταστρέψει τον Δρ. Μανχάταν ή ο Δρ. Μανχάταν θα καταστρέψει τα πάντα;

Οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν το επικό φινάλε του κριτικά αναγνωρισμένου «Doomsday Clock» από την καταξιωμένη ομάδα των Geoff Johns στο σενάριο και Gary Frank στην εικονογράφηση. Η αλήθεια πίσω από το «DC Universe: Αναγέννηση» αποκαλύπτεται και η τελική μοίρα του σύμπαντος της DC θα αποφασιστεί σε μια σύγκρουση ανάμεσα στους Σούπερμαν και Δρ. Μανχάταν.

Best of internet