Quantcast

Ο Guillermo del Toro μετατρέπει σε βιβλίο το Pan’s Labyrinth της καρδιάς μας

Έρχεται το καλοκαίρι, ό,τι πρέπει για παραλιούλα

THE NERDSTREAM

4 Απριλίου 2019

Ποτέ δεν έχουμε κρύψει την αγάπη μας για τον Guillermo del Toro, κι ούτε έχουμε σκοπό να το κάνουμε τώρα. Και μπορεί να λατρέψαμε τα μάλα το Shape of Water, την τελευταία του ταινία, αλλά τίποτα δε μπορεί να πάρει τη θέση του Pan’s Labyrinth στις καρδιές μας.

13 χρόνια μετά την κυκλοφορία της παραμυθένιας αντιφασιστικής ταινίας του del Toro, λοιπόν, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να διερευνήσει περισσότερο τον φανταστικό κόσμο του Pan’s Labyrinth, αλλά σε λογοτεχνική μορφή αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, μαζί με την συγγραφέα Cornelia Funke έγραψαν την συλλογή διηγημάτων και εικονογραφήσεων με τον τίτλο The Labyrinth of the Faun, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου, γεμίζοντας τις καλοκαιρινές θαλάσσιες εξορμήσεις με λίγες τζούρες σκοτεινής επικής φαντασίας.

Κατά τ’ άλλα, ο del Toro κάθε άλλο παρά ξένος είναι προς την fantasy λογοτεχνία, αφού έχει γράψει ήδη μια horror τριλογία βαμπιρο-μυθιστορημάτων μαζί με τον Chuck Hogan, η οποία αποτελείται από τα βιβλία The Strain, The Fall και The Night Eternal.

Best of internet