Quantcast

H βασίλισσα των αιθέρων ακονίζει το κοντάρι της και ετοιμάζεται για τρελές πτήσεις

Έτοιμη για την μεγάλη μάχη του τελικού η Κατερίνα Στεφανίδη

Γιάννης Καραμίχος

4 Αυγούστου 2021

Και στον τελικό θα γίνει…ένας χαμούλης. Οκ, ας βάλουμε τα καλά μας και ας συγκρατηθούμε! Στον τελικό θα γίνει αρχικά, αυτό που έπρεπε και περιμέναμε όλοι να συμβεί. Η συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη. Που είναι εκτός των άλλων και μέλος της χορηγικής ομάδας της StoiximanΓιατί μεταξύ μας, άμα είναι να λείπει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο από τον φετινό τελικό στο Τόκιο, καλύτερα να μην ξεκινήσει καθόλου…που λέει ο λόγος.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρότι οι συνθήκες δεν ήταν ευνοικές ούτε για την ίδια, αλλά ούτε και για τις υπόλοιπες αθλήτριες, μιας και η έντονη βροχόπτωση έκανε την εμφάνιση της στο Τόκιο, εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό που είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (5/8) στις 13.20 ώρα Ελλάδας. Μάλιστα η χώρα μας θα έχει διπλή εκπροσώπηση, μιας και στον τελικό θα συμμετάσχει και η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Xρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη μεγάλωσε στα γήπεδα του στίβου, καθώς οι γονείς της ήταν αθλητές του κλασικού αθλητισμού, στο τριπλούν ο πατέρας της και στις ταχύτητες η μητέρα της. Το μήλο κάτω από την μηλιά που λέμε.

Μεγαλώνοντας έσπασε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικία της καθώς και το Παγκόσμιο ρεκόρ νέων (κάτω των 18) με άλμα στα 4.37. Η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήτανε στα 15 της όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Μαράκες όπου και κέρδισε με 4,30. Έκτοτε η Κατερίνα κερδίζοντας υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, απογείωσε την καριέρα της στο εξωτερικό.

Όσον αφορά το παλμαρέ της…ονειρώδες. Είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, αφού πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, αλλά και την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μάλιστα πρόσφατα εκλέχθηκε και Εκπρόσωπος Αθλητών του Στίβου στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ένας τίτλος τιμής για μια κοπέλα που ποτέ δεν σώπασε και αναδεικνύει με πυγμή τα προβλήματα και τις ανησυχίες της για τον χώρο του στίβου.

Η Κατερίνα, η βασίλισσα των αιθέρων, ακονίζει το κοντάρι της, ρίχνεται στην μεγάλη μάχη την προσεχή Πέμπτη και είναι έτοιμη για άλλη μια φορά να ξεσηκώσει το ελληνικό κοινό, με ένα άλμα που θα στείλει στα ουράνια την ίδια αλλά και τους συμπατριώτες της.

 

 

 

Best of internet