Quantcast
ADVERTORIALS

To Falafel στην Αιγιάλη είναι μια όαση fusion κουζίνας

Ελληνικές κι ανατολίτικες γεύσεις με τα πιο αγνά υλικά


LUBEN CREW · 12 Ιουλίου 2016

Oποιοσδήποτε έχει επισκεφτεί την Αμοργό, ξέρει ότι ο όρμος της Αιγιάλης είναι ό,τι πρέπει αν θέλεις να πιεις, να παρτάρεις να φλερτάρεις βρε αδερφέ, αν όμως θέλεις να φας κάτι φτηνό που να μην είναι σουβλάκι ή στη γενικότερη ταβερνιάρικη φάση, τα πράγματα ζορίζουν. Ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πριν από 2 χρόνια που άνοιξε το Falafel.

Το Falafel θα το βρεις αν πας τέεεερμα δεξιά στην Αιγιάλη και ανέβεις κάτι σκαλάκια (δε χρειάζονται περισσότερες οδηγίες – έλα έχει και πινακίδα με βελάκι) και παρά το όνομά του, δε σερβίρει μόνο φαλάφελ, αλλά έχει έναν εκτενέστατο πλην εκλεκτικό κατάλογο στον οποίο συνδυάζονται γεύσεις ελληνικές και ανατολίτικες, με πινελιές απ’όλα τα μήκη και πλάτη της Γης όπου έχουν ταξιδέψει τα παιδιά που το έχουν. Το μαγαζί αυτό κέρδισε αυτόματα μια θέση στην καρδιά μας, αφενός επειδή ό,τι φάγαμε εκεί ήταν φανταστικό, αφετέρου γι’αυτό:

_ABL9971

That’s right. Έχουν τον Απόλυτο Ηγέτη κρεμασμένο στον τοίχο μπροστά από ένα σκασμό ψάρια χωρίς κανένα προφανή λόγο. Συνεπώς η διακόσμησή τους κερδίζει επάξια την επίσημη σφραγίδα έγκρισης του Luben. Aς μιλήσουμε τώρα και γι’αυτά που φάγαμε.

_ABL9928

Αρχικά μας τρατάρανε ένα φαλάφελ wrap (duh!) με πρασινή σαλάτα, αγγούρι-ντομάτα, χούμους και sauce γιαουρτιού. Δε φαίνεται πολύ δροσερό και λαχταριστό; E, ήταν. Το συγκεκριμένο όπως βλέπετε είχε και χαλούμι(ν), μια εξαιρετικά καλοδεχούμενη πινελιά.

_ABL9932

Στη συνέχεια φ̶ά̶γ̶α̶μ̶ε̶ τσακίσαμε ένα Pad Thai. Για τους απολίτιστους φίλους μας, το Pad Thai είναι ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο με rice noodles και λαχανικά σε ασιατική μαρινάδα σόγιας, ξηρούς καρπούς και lime. Το σερβίρουν με κοτόπουλο, γαρίδες ή tofu κι εμείς είπαμε να κάνουμε την ανατροπή και παραγγείλαμε το τρίτο εειδή κατα βάθος είμαστε κρυφο-vegan. Μπόμπα – προτείνεται οπωσδήποτε. Επίσης μπορείς να το παραγγείλεις ως ατομικό πιάτο αλλά επειδή η ποσότητα είναι γενναία, μπαίνει άνετα και στη μέση ως σαλατοειδές.

_ABL9940

H ομορφιά στην παραπάνω φωτό, είναι μια τριπλέτα από ελληνικά, κινέζικα και ταυλανδέζικα πιτάκια (Ελλάς – Ασία συμμαχία). Τουτέστιν μαραθοπιτάκια Κρήτης, wanton dumplings και spring rolls συνοδεία ενός μπαράζ από sauce: pesto βασιλικού με γιαούρτι, γλυκιά κόκκινη με καρύδι, σόγια και sweet chili. Ωραίο πράμα.

_ABL9943

Ας μιλήσουμε τώρα για τη ναυαρχίδα του μενού, το λαχματζούν. Αλλά βασικά δεν έχουμε να πούμε πολλά: Όλα τα λεφτά εδώ είναι η κόκκινη σάλτσα matbucha (προφέρεται “ματμπούχα” ρε πρόστυχοι) η οποία απογειώνει το όλο έδεσμα. Να τονίσουμε ότι είναι και ελαφρώς πικάντικη, με έμφαση στο ελαφρώς που σημαίνει μην κωλώσετε και πάρτε το χωρίς δεύτερη σκέψη.

_ABL9952

_ABL9954

Επιστροφή στα χωρικά μας ύδατα με το απάκι: καπνιστό χοιρινό Κρήτης που λιώνει για σένα (στο στόμα σου), καραμελωμένο κρεμμύδι και λιαστή ντομάτα, σβησμένα με μπαλσάμικο και ρακή. Αυτό κάτι μας λέει ότι είναι ότι πρέπει για να έρθεις στα ίσα σου μετά από hangover. Και μιας και μιλήσαμε για hangover…

_ABL9956

Για τις δύσκολες ώρες που θα τριγυρνάς στην Αιγιάλη, με το στομάχι σου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τα ξύδια, να ξέρεις ότι το Falafel θα είναι εκεί για σένα και μπορείς να γίνεις καλά χτυπώντας μια shakshuka (ποσαρισμένα αβγά με matbutcha, ξινομυζήθρα και μπαχαρικά). Στη φωτό συνοδεύεται από καλαμποκόψωμο δικής τους παραγωγής όπως είναι άλλωστε και όλα τους τα ψωμιά, ακόμα και τα buns για τα burgers (α ναι σερβίρουν και burgers, απλά έπειδη έχουμε φάει όλα τα burgers της Αθήνας τον τελευταίο καιρό, επιλέξαμε να απέχουμε). Εκτός από shakshuka, το κατάστημα διαθέτει και φοβερές ομελέτες με ιταλιάνικη προσέγγιση, καθώς και granola για τους φίλους της πιο υγιεινής διατροφής και σερβίρει πρωινό από τις 9.

_ABL9961

Εμείς επειδή πήγαμε σχετικά νωρίς, είπαμε να κρατηθούμε λίγο ως προς το αλκοόλ και παίξαμε με σπιτική λεμοναδίτσα από ντόπια λεμόνια:

_ABL9948

Να ξέρεις όμως, ότι παίζουν και κοκτέιλς, 7 τον αριθμό a.k.a. the magnificent seven. Ό,τι πρέπει για τις πιο βραδινές ώρες που η όλη κατάσταση στο Falafel γίνεται λίγο -έως αρκετά- πιο lounge.

_ABL9979

_ABL9968

Το ρεζουμέ είναι ότι στηρίζουμε έντονα αυτό το μαγαζί. Πέρα απ’το φαΐ καθαυτό, γουστάρουμε πολύ τα παιδιά που το έχουν και όλο το προσωπικό, μας αρέσει που είναι τόσο value for money και  χαιρετίζουμε και την πολιτική τους να χρησιμοποιούν μόνο τις πιο αγνές πρώτες ύλες από προϊόντα της περιοχής ή τριγύρω και να τα φτιάχνουν όλα μόνοι τους (μέχρι και τη μουστάρδα) εκτός από τις μαρμελάδες που τις φτιάχνουν οι μαμάδες τους. Τέλος να σημειώσουμε ότι όλα τα φρούτα που χρησιμοποιούν είναι οργανικά και ότι γενικά, η παραγωγή τους εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα. Αυτά αγαπητοί μας φίλοι, είναι φυσικά κι ανθρώπινα πράγματα επομένως δίνουμε κι ένα κλικ σεβασμού παραπάνω κι αν δε συμφωνείτε μαζί μας, δεν πειράζει – απλά έχετε άδικο.

Να πάτε να φάτε λοιπόν και το νου σας, γιατί λίγο αργότερα στη σεζόν θα προστεθούν στο μενού τους και τα sushi rolls όπως και το salt beef (νάτο και το #Βrexit) για το οποίο έχουμε ακούσει τα καλύτερα.

Και μην παραλείψετε να προσκυνήσετε το εικόνισμα του Ηγέτη.

Falafel
Aιγιάλη – Αμοργός

Τηλ: 22850-73553
Facebook: Falafel

 

 

 

 

Best of internet