Quantcast
ADVERTORIALS

Ταινίες για το Halloween που θα σε πάνε πέρα από τα συνηθισμένα

Πέντε επιλογές χωρίς «hocus pocus», αλλά με ασυνήθιστη κινηματογραφική -και όχι μόνο- γεύση, όπως το νέο σύστημα θερμαινόμενου καπνού PULZE & iD


LUBEN CREW · 3 Νοεμβρίου 2021

Ας το παραδεχθούμε εδώ στην αρχή για να τελειώνουμε: όλη η φάση με το Halloween έχει την πλάκα της, έχει αυτό το πορτοκαλί χρώμα που αγαπήσαμε στο giallo cinema, όμως δεν είναι παρά ένα πρόσχημα για όλους εμάς που γουστάρουμε να βουλιάζουμε στον καναπέ και να βυθιζόμαστε στον κόσμο των ψυχολογικών θρίλερ και των horror ταινιών. Εμείς δεν χρειαζόμαστε αφορμή για να διασκεδάσουμε με «ξόρκια» ή να στολίσουμε το σπίτι μας με νεκροκεφαλές, νυχτερίδες και αράχνες.

Η κινηματογραφική απόλαυση άλλωστε δεν γνωρίζει «εποχές» ή «γιορτές». Την αναζητούμε διαρκώς επειδή ακριβώς δίνει ένταση, γεύση και χαρακτήρα στην καθημερινότητά μας. Όπως ακριβώς τα νέα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού PULZE & iD, από τους δημιουργούς των τσιγάρων Davidoff, που προσφέρουν στους ενήλικες καπνιστές μια αναβαθμισμένη εμπειρία καπνού πέρα από τα συνηθισμένα!

Σύμφωνοι, για πολλούς οι ταινίες τρόμου είναι ασυνήθιστες, όμως ξέρεις κάτι; Το σινεμά δεν χωρά σε ταμπέλες και η ανάγκη για περισσότερες επιλογές είναι εδώ. Όπως οι νέες ράβδοι θερμαινόμενου καπνού iD προσφέρουν περισσότερες επιλογές πέρα από τα συνηθισμένα και μια εμπειρία με λιγότερη μυρωδιά, έτσι και οι προτάσεις για ένα τίμιο binge watching τρόμου δεν πρέπει να εξαντλούνται στα ίδια και τα ίδια -πόσες φορές να δεις το «Halloween», πια (και καλά, αυτό, το πρώτο του ‘78 αντέχεται, σε αντίθεση με πολλά από τα sequel τα remake του).

The Host

Κάτι μας λέει ότι φέτος στο Halloween η Νότια Κορέα θα παίξει πολύ. Οι λόγοι βρίσκονται σε μια οθόνη δίπλα σου. Από τη μία, το πλανητικό hype του Squid Game, και από την άλλη, η Κ-pop που σαρώνει σε YouTube και Tik-Tok. Αν σε αυτά προσθέσεις και τον οσκαρικό θόρυβο που είχαν κάνει πριν δύο χρόνια τα «Παράσιτα» τα οποία «άνοιξαν» το σινεμά της χώρας σε ένα μαζικό διεθνές κοινό, τότε καταλαβαίνεις γιατί οι Νοτιοκορεάτες δίνουν τον τόνο. Και αφού αναφέραμε τα «Παράσιτα», ας βάλουμε στη λίστα μια παλιότερη ταινία του Bong Joo Hoo, η οποία τον έκανε γνωστό έξω από τα σύνορα της χώρας του. Όποια και αν επιλέξεις,

Session 9

Γυρισμένη σε μια εγκαταλελειμμένη ψυχιατρική κλινική (δύσκολα βρίσκεις πιο τρομακτική κατηγορία κτηρίου), η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός συνεργείου εργατών που έχουν αναλάβει να περάσουν με αμίαντο το κτήριο. Ατμοσφαιρικό και βραδυφλεγές, σε τρομάζει χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε εύκολα τεχνάσματα. Μια έντονη εμπειρία παρακολούθησης και για αυτό δώσε της τη γεύση που της ταιριάζει, ένα iD Rich Bronze με πλούσια αίσθηση, η οποία αναδεικνύεται από το καινοτόμο φίλτρο Triple Flow.

The Orphanage

Αν κάποιοι στην Ευρώπη παίζουν στα δάχτυλα τον τρόμο, αυτοί είναι οι Ισπανοί. Όταν δε την παραγωγή έχει αναλάβει ο θεός Guillermo del Torro, τότε καταλαβαίνεις. Το 2007 ο Ισπανός Juan Antonio Banoya παρέδωσε μια ταινία που σε κάνει να πετάγεσαι από τη θέση σου, να ιδρώνεις, να ουρλιάζεις και να νιώθεις φόβο μέχρι τα πιο βαθιά σημεία της ύπαρξής σου, όσες φορές και αν τη δεις. Η ιστορία της Laura, που επιστρέφει έπειτα από 30 χρόνια στο κλειστό πλέον ορφανοτροφείο όπου είχε μεγαλώσει η ίδια, είναι από αυτές που δεν ξεχνάς εύκολα, ειδικά τα βράδια. Εδώ χρειάζεσαι κάτι δυνατό, όπως το iD Capsule Polar με πλούσια αίσθηση δροσερής μέντας που απελευθερώνεται αν το επιθυμείς με ένα κλικ στην ειδική κάψουλα στο φίλτρο. Φως μόνιμα ανοιχτό και αν θες να κάνεις switch σε κάτι, ας είναι ανάμεσα στα δύο επίπεδα θέρμανσης του PULZE. To Standard για μία πιο έντονη εμπειρία και το Eco για πιο ήπια.

The Others

Παραμένουμε στην Ισπανία και θυμόμαστε το εμβληματικό «The Others» του Alejandro Amenabar που κυκλοφόρησε στις αίθουσες πριν από 20 χρόνια. Στην πιο παραγωγική και ενδιαφέρουσα φάση της, η Nicole Kidman υποδύεται την αποστασιοποιημένη και νευρωτική single mom που διαβιεί μαζί με τα δύο της παιδιά σε μια έπαυλη στο Jersey της Αγγλίας λίγο μετά το τέλος του B’ Π.Π.. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται η οικογένεια δεν ζει μόνη σε αυτό το σπίτι. Η ερμηνεία της Αυστραλής ηθοποιού είναι ανατριχιαστική και εδώ χρειάζεται το ήπιο iD Ice με γεύση δροσερής μέντας.

The Innocents

Back to the classics! Ο Jack Clayton στη σκηνοθεσία. Ο Truman Capote στη διασκευή του σεναρίου που βασίζεται στο εμβληματικό «Το στρίψιμο της βίδας» του Henry James. Ασπρόμαυρο φιλμ, μπόλικα φαντάσματα και η Deborah Kerr στον πρωταγωνιστικό ρόλο της γκουβερνάντας που επισκέπτεται μια αχανή, στοιχειωμένη έπαυλη και αναλαμβάνει τη φροντίδα δύο μικρών παιδιών που έχουν καταληφθεί από τα πνεύματα του σπιτιού. Όχι απλά μία τίμια ταινία, αλλά διαθέτει και μία από τις πιο κλασικές σκηνές με φαντάσματα στην ιστορία του σινεμά. Δεν θα σου κάνουμε spoiler και θα σε αφήσουμε να απολαύσεις το φιλμ μαζί το iD Balanced Blue για ισορροπημένη εμπειρία.

Το φετινό Halloween θέλει απόλαυση πέρα από τα συνηθισμένα, όπως αυτή που προσφέρει στους ενήλικους καπνιστές το νέο σύστημα θερμαινόμενου καπνού, PULZE και iD. Επίλεξε την ταινία που προτιμάς, αποφάσισε αν θα σβήσεις τα φώτα και επίλεξε ανάμεσα σε 4 μοναδικές γεύσεις που προσφέρουν οι ράβδοι καπνού iD, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά στη βραδιά σου.

Best of internet