Quantcast
ADVERTORIALS

Οι εποχές που με ένα 3310 στην τσέπη ήσουν άρχοντας πάνε μια για πάντα

Από την εποχή που το κινητό ήταν μόνο για να παίρνεις τηλέφωνο και να στέλνεις μηνύματα, στην digital επανάσταση του COSMOTE Neo


LUBEN CREW · 27 Οκτωβρίου 2021

Μικρά παιδιά είστε μπορεί να μη θυμάστε, αλλά υπήρχαν κάποτε, κάποιες σκληρές εποχές που το κινητό ήταν μόνο για να παίρνεις τηλέφωνο και να στέλνεις μηνύματα. Κοινώς δηλαδή, ήταν ένα σχεδόν άχρηστο πράγμα που ζύγιζε 12,5 κιλά. Απίστευτο;

«Ότι δεν συνέβη ποτέ είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά». Σίγουρα έχετε διαβάσει το quote του Καζαντζάκη σε κάποιο inspirational selfie post κάποιου random influencer την ώρα που κάνεις scroll down από το κινητό σου στο Instagram. Όλοι το έχουμε πάθει δυστυχώς. Μάντεψε όμως: πριν από 20 χρόνια, όταν δηλαδή ο Mbappé έριχνε το πρώτο του κλάμα, το μοναδικό πράγμα που μπορούσες να κάνεις με το κινητό σου ήταν να πάρεις τηλέφωνο, να στείλεις μήνυμα, να παίξεις στο τσακίρ κέφι κανά φιδάκι και αν προλάβεις, να το ρίξεις στο κεφάλι κάποιου όταν ένιωθες ότι κινδυνεύεις.

Πάμε να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή για να θυμούνται οι παλιοί (και να βάζουν τα κλάματα), αλλά και να μαθαίνουν οι νέοι (τι περάσαμε).

ΝΟΚΙΑ 8810

Φήμες λένε ότι το κινητό αυτό μπανάνα της Nokia ενέπνευσε την τριλογία του Matrix. Για το Resurrections δεν παίρνουμε όρκο, αλλά αφήστε να βγει πρώτα και μετά βγάζουμε συμπεράσματα. Με μήκος ίσο με το προσωπικό ρεκόρ του Μίλτου Τεντόγλου και βάρος τόσο, όσο να κάτσει κάτω από την μπάρα ο Πύρρος, το κινητό αυτό ήταν το απόλυτο γκάτζετ του 1996. Το ύποπτο πορτάκι που έπρεπε να σύρεις προς τα κάτω για να απαντήσεις στο τηλέφωνο ή να στείλεις μήνυμα στη μάνα σου να ανάψει θερμοσίφωνα για να πας το βράδυ στον Τερζή, σου έδινε την απόλυτη εσάνς του Λύκου της Σοφοκλέους.

Alcatel One Touch Easy

Μιλάμε για κινητό που έπαιρνε και μπαταρίες κανονικές. Ναι, ναι, αλκαλικές, του περιπτέρου. Για τέτοια φάση μιλάμε δικέ μου. Ήσουν στο 040 και στα καλά καθούμενα άνοιγες πίσω πορτάκι και έβαζες μέσα μπαταρίες ΑΑΑ για να κάνεις αναπάντητη στην έτσι ότι πλησιάζεις για να κατέβει να την πάρεις στην επόμενη στάση. Αν δεν σήκωνες 90 και βάλε κιλά επικλινή στο σιδεράδικο της γειτονιάς σου, δεν μπορούσες να το κρατήσεις στο χέρι για πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Από τις στιγμές που η μαγεία της φύσης συναντά την τεχνολογία της ύλης.

Ericsson T28

«Για στείλε μου 2 κάππα ρο από το ραντάρ 216». Στο μυαλό μου ο Φουσέκης από αυτό το κινητό έκανε την ιστορική φάρσα. Ήταν ένα κινητό πανάλαφρο για την εποχή του, με πορτάκι, που όμως σου έβγαζε μια αλητεία. Κάτι το γεγονός ότι ήταν σαν πατημένη πατάτα φούρνου, κάτι η κεραία του που ήτανε απλά ένα ακροφύσιο ναργιλέ, από αυτό το κινητό μια Παρασκευή βράδυ θα έπαιρνες τηλέφωνο τον κολλητό σου να παραγγείλει πίτσες σπέσιαλ και να βάζει να φορτώνει το FIFA 99 στο Playstation 1 για ένα επικό ΣΚ. Ακόμα και αν δεν είχες φίλους ή Playstation. Είχες όμως αυτή την παντοφλίτσα και σε έπιανε μια ζεστασιά κάθε φορά που ανοιγόκλεινες χωρίς λόγο, και μέχρι να χαλάσει, το πορτάκι του.

ΝΟΚΙΑ 3310

Στα 00’s ήσουν πραγματικός άρχοντας και όχι λινάτσα εάν είχες στην κατοχή σου το Nokia 3310. Άφηνες αυτό το κινητό στην καφετέρια δίπλα στο φραπέ γλυκό με γάλα και δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρεις χαρτάκι με το νούμερο της σερβιτόρας. Έμπαινες μπουζούκια μόνο και μόνο με τη θέα του εξογκώματος στην τσέπη του παντελονιού σου στα μάτια του πορτιέρη.

Σε έβλεπαν στη σχολή να παίζεις φιδάκι και όλοι ξέρανε ότι το λιγότερο που ήσουνα ήταν βαφτισιμιός του Πέτρου Κωστόπουλου. Βέβαια όπως είπαμε δεν μπορούσες να κάνεις απολύτως τίποτα. Από την άλλη βέβαια δεν υπήρχε και τίποτα να κάνεις. Το ίντερνετ ήταν ακόμα σχεδόν άγνωστη λέξη στην Ελλάδα. Facebook δεν υπήρχε. Instagram ούτε κατά διάνοια. Υπήρχαν μόνο τα εικονομηνύματα που για να στείλεις ένα, έπρεπε να χαλάσεις 2 κάρτες. Ήταν όμως τόσο ανθεκτικό και σκληραγωγημένο που ακόμα και πύραυλος S– 400 να σε χτύπαγε, αν το είχες στην τσέπη του μπουφάν σου την γλίτωνες με μια γρατζουνιά. Την ανθεκτικότητά του θα την τραγουδάμε για αιώνες ακόμα και θα παίρνουμε θάρρος.

NOKIA NCage

Την εποχή που σάρωνε το Game Boy Advance, τι σκέφτηκαν οι σατανάδες της Nokia; Να κάνουν ένα κινητό τηλέφωνο με ίδιο μέγεθος, σχήμα, προσωπικότητα και ζώδιο με το Game Boy Advance. Μια μικρή λεπτομέρεια όμως: είχε πολύ λιγότερα, χειρότερα παιχνίδια και φυσικά πολύ πολύ κατώτερα γραφικά. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι ήταν ΚΑΙ τηλέφωνο. Εκεί δηλαδή που έπαιζες φιδάκι σε διέκοπτε η μάνα σου για να σε ρωτήσει αν πέρασες Στατιστική 2 στη σχολή (δεν πήγες να δώσεις καν). Το Nokia NCage ήταν σαν τουριστική ταβέρνα σε νησί των Κυκλάδων: είχε απ’ όλα. Νούμερα, γράμματα, πληκτρολόγιο, χειριστήριο και μερικά κουμπάκια που κανείς δεν ήξερε τι έκαναν. Α και φυσικά οθόνη.

Motorola RAZR V3

«Να το, να το, το πειρατικό» φώναζε ο άλλος στα γήπεδα της Πορτογαλίας, «να το, να το, το Μοτορόλα με το πορτάκι» φώναζε ο επιδειξίας της παρέας. Το 2004 λοιπόν στα καλά καθούμενα, έτσι πάνω στην τρέλα, η Motorola σκάει κινητό με πορτάκι, διπλή οθόνη και φωσφορίζοντα πλήκτρα. Και για να γίνει ακόμα καλύτερο όλο αυτό, το βγάζει και σε τρελά χρώματα. Χρυσό, ροζ, μπλε, μωβ, ανάλογα τη διάθεσή σου και το παντελόνι που θα φόραγες στα μπουζούκια το βράδυ. Ταίριαζε υπέροχα με Πόρσε 911, όσες και οι δόσεις για να την ξεχρεώσεις. Μαρτυρίες ανθρώπων που το είχαν αγγίξει κάνουν λόγο για αίσθηση στο χέρι που αντιστοιχεί μόνο με το να χαϊδεύεις τα μαλλιά της Μόνικα Μπελούτσι. Όλα και όλα, από τις πιο σικ παντόφλες που κυκλοφορούσαν εκεί έξω.

COSMOTE Neo: Η digital επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία είναι εδώ!

Αλλά, τι τα θέλουμε και τα θυμόμαστε όλα αυτά και χαλάμε τσάμπα ΜΒ;

Ας τα κλείσουμε για πάντα στην λήθη του Internet Explorer και ας υποδεχθούμε το Neo! Το COSMOTE Neo, την πρώτη digital κινητή στην Ελλάδα, όπου όλα γίνονται μόνο ψηφιακά: από την εγγραφή και την διαχείριση των πακέτων μέχρι την εξυπηρέτηση, χωρίς δεσμεύσεις, με απόλυτη ελευθερία και ευελιξία και τσάκο και 100 GB δώρο για έναν ολόκληρο χρόνο με την εγγραφή σου!

Τα χαρακτηριστικά του COSMOTE Neo είναι:

  • 100% ψηφιακό, καθώς από την ενεργοποίηση, την επιλογή του πλάνου, την ταυτοποίηση του συνδρομητή, τη διαχείριση, την πληρωμή μέχρι και την εξυπηρέτηση, όλα ξεκινούν και ολοκληρώνονται digitally, μέσω του My COSMOTE App.
  • Aδέσμευτο, γιατί μπορεί να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
  • Ευέλικτο, καθώς δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει κάθε μήνα το πλάνο του, ανάλογα με τις ανάγκες του (περισσότερα data, περισσότερα λεπτά ομιλίας, κ.ά).
  • Απλό, γιατί προσφέρει μόλις 4 συνδυασμούς GB και χρόνου ομιλίας και επιλογή extra πακέτων για μεγαλύτερη ευελιξία.
  • Data oriented, καθώς προσφέρει πακέτα με εμπλουτισμένους όγκους δεδομένων.

Μάθε περισσότερα για το COSMOTE Neo στο cosmote.gr

 

Best of internet