Quantcast
ADVERTORIALS

Countdown: Τα Top 5 Μεγαλύτερα Διλήμματα της Ζωής

Όλοι οι (άκακοι) μεγάλοι εθνικοί διχασμοί σε ένα άρθρο, σε κατάταξη, από εμάς για εσάς


Διονύσης Παππάς · 12 Ιουλίου 2021

Δεν είναι όλα στη ζωή άσπρο – μαύρο. Υπάρχουν και κάμποσες (50, αν θυμόμαστε καλά) αποχρώσεις του γκρι. Έτσι δεν είναι σε πολλά πράγματα; Ε ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Σε κάποια πρέπει να επιλέξεις. Με τους μεν ή με τους δε. Με τους από δω ή με τους από κει.

Καταλάβατε, τέλος πάντων. Στη ζωή υπάρχουν διλήμματα όπου το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε πλευρά. Όλες και όλοι τα ξέρουμε, όμως εμείς εντοπίσαμε τα 5 πιο κρίσιμα στη ζωή, ώστε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε και σε αυτό το ζήτημα. Μπρίκια κολλάμε;

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

5: 1-4 διχάλα ή 5-0 μονοκόμματη

Για κάποιες και κάποιους, η παντόφλα 5-0 όχι μόνο δεν θυμίζει σε τίποτα Χαβάη, αλλά τον Ελληνικό Στρατό ή άλλα πράγματα που πολύ μακρινή σχέση με το γούστο έχουν. Η αντίπαλη πλευρά ισχυρίζεται ότι η διχάλα όχι μόνο δεν έχει τίποτα να κάνει με το γούστο, αλλά ότι στην πραγματικότητα είναι ένας συνεχής κίνδυνος να χάσεις το δάχτυλό σου από ακρωτηριασμό. Μην τολμήσετε να μπείτε στη συζήτηση με σανδάλια πεζοπορίας και τέτοια άσχετα με το θέμα μας πράγματα, εδώ το αίμα χύνεται μεταξύ 4-1 και 5-0. Και μάλλον θα συνεχίσει να χύνεται για πολύ καιρό ακόμη.

Η αλήθεια είναι ότι η 5-0 έχει κερδίσει αρκετό έδαφος τα τελευταία χρόνια, παρά τις στιλιστικές επικρίσεις:

4: Ρακέτα ή βιβλίο

Εδώ δε μιλάμε για ένα δίλημμα, αλλά για μία σύγκρουση δύο κόσμων: φερόμενοι ως αθλητικοί με φερόμενους ως καλλιεργημένους. Είτε διαβάζεις Ζιλ Ντελέζ ή διαβάζεις Πάολο Κοέλιο και είτε είσαι ο Φέντερερ ή έπιασες πρώτη φορά ρακέτα χτες, το κοινό χαρακτηριστικό των fans των δύο κύριων δραστηριοτήτων της παραλίας είναι να καλλιεργούν τo image τους και να τσακώνονται μεταξύ τους. Οι μεν γκρινιάζουν για την αναστάτωση, οι δε για την γκρίνια για την αναστάτωση.

Ναι, κανένας δε νοιάζεται για το ίδιο το άθλημα. Στο battle, οι ρακέτες έχουν μεγαλύτερο range, το βιβλίο κάνει περισσότερο melee damage. Βέβαια αν καταλήξει σε μάχη, στο πλευρό των βιβλιόφιλων μάλλον θα μπουν και όσοι έφαγαν ράντομ μπαλάκια στο κεφάλι.


3: Παραλία με βότσαλο ή παραλία με άμμο

Ένα κλασικό ντέρμπι των ζηλευτών μεσογειακών ακτών της χώρας μας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μη σας φαίνεται παραλία το ζήτημα, για πάρτη του έχουν σφαχτεί παρέες, έχουν χαλάσει διακοπές,  έχουν χωρίσει ζευγάρια. Άμα ρωτήσετε τους μεν, θα προτιμούσαν να περπατήσουν σε ναρκοπέδιο ή σε σπασμένα γυαλιά από το να παλεύουν με πέτρες που θέλουν. Κατά τη γνώμη τους, ο Οδυσσέας παίζει να την άκουσε με Συμπληγάδες πέτρες όταν χτύπησε το πόδι του σε μια κοτρόνα στην Ικαρία, ή κάτι τέτοιο.

Άμα ρωτήσετε τους δε, η κλασική πλαζ είναι μια παγίδα με άμμο που χώνεται στα ρούχα, στα παπούτσια, στις τσάντες στα αμάξια, στις ίδιες τους τις ψυχές. Όταν μάλιστα φυσάει δυνατά, παίζει δωρεάν αμμοβολή. Αμμοθύελλα vs πετροπόλεμος, σημειώσατε Χ.

 

2: Τι πέφτει πρώτο, το γάλα ή τα δημητριακά

Αυτό κι αν είναι ερώτημα που κανείς δε μπορεί να εξηγήσει. Ούτε η τέχνη χιλίων σεφ, μαγείρων και ζαχαροπλαστών, ούτε η επιστήμη τόσων φυσικών, χημικών και τεχνολόγων τροφίμων. Κάποιοι πιστεύουν ότι η δικιά τους προσέγγιση είναι η μόνη που αποτρέπει τα δημητριακά από το να μουλιάσουν και το γάλα να πεταχτεί έξω από το μπολ. Άλλοι πιστεύουν ότι η αντίθετη προσέγγιση είναι η μόνη που πετυχαίνει το ομοιόμορφο βούλιαγμα των δημητριακών στο γάλα. Όπως καταλαβαίνετε, άκρη δε βγαίνει.

Για την ακρίβεια, το debate έχει ανάψει τόσο πολύ που τα δημητριακά Lion έχουν ξεκινήσει το δικό τους #TheLionBeef, στο οποίο οι ομάδες #MilkFirst και #CerealsFirst μπορούν να τσακωθούν όσο γουστάρουν μεταξύ τους σε αυτό το Μεσανατολικό των δημητριακών. Δε θα βγει άκρη, αλλά μπορείτε να φάτε τα πιο πολλά δημητριακά της ζωής σας στα πλαίσια της αναζήτησης της αλήθειας. Όχι κι άσχημα, έτσι;

1: Σουβλάκι ή καλαμάκι

Εδώ πρόκειται για έναν εμφύλιο μεταξύ Βορείων και Νοτίων όπως στις ΗΠΑ. Ας πούμε απλά ότι το ζήτημα έχει συζητηθεί εξαντλητικά με όλους τους τρόπους χωρίς κανείς να μπορέσει να καταλήξει κάπου. Καμιά γλωσσολογία δε μπορεί να λήξει με οριστικό τρόπο και βασικά πιο πιθανό είναι να γίνει μόνιμη απόσχιση της Βόρειας Ελλάδας από το να υπάρξει κοινό πόρισμα για το αν το γνωστό πεντανόστιμο κρέας σε ξυλάκι είναι μικρή σούβλα ή μικρό καλάμι.

Μέχρι τότε, η συζήτηση θα συνεχίζεται με επιστημονικούς όρους:

 

 

Best of internet