Quantcast
ADVERTORIALS

Δεν ξέρεις πώς να σερβίρεις σωστά μια Weiss μπύρα και ιδού οι αποδείξεις (κάμερα σε μας)

Ψάχνεις τα μυστικά του τέλειου σερβιρίσματος της Weiss μπύρας και δεν βρίσκεις άκρη; Το Luben είναι εδώ


Διονύσης Παππάς · 4 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν είναι πυρηνική φυσική, ούτε η μετάφραση της Γραμμικής Α’. Ούτε, το τονίζουμε, απαιτείται να έχεις περάσει Σερβίρισμα ΙΙ στη σχολή μπυροποσίας του πανεπιστημίου της ζωής. Παρ’ όλα αυτά, πάντα κάτι σου στραβώνει και η Weiss που προσπάθησες να βάλεις στο ποτήρι καταλήγει να μην έχει την απολαυστική γεύση που πρέπει να έχει.

Τι μπορεί να πηγαίνει κάθε φορά λάθος; Μία μπύρα είπαμε να πιούμε και τι διάολο, από μπύρες έχουμε μεγάλη… εμπυρία. Όπως τότε που δημιουργήσαμε έναν τοπικό καταρράκτη επειδή προσπαθήσαμε να ρίξουμε τη μπύρα από πολύ ψηλά. Ή τότε που η Εύη έλυνε διαφορικές εξισώσεις πριν διαλέξει τη σωστή γωνία. Ή τότε που ο Τάκης αγχώθηκε τόσο πολύ με το πως κρατάς το ποτήρι που τελικά ανέβηκε πάνω στο τραπέζι κρατώντας το ψηλά και αρνιόταν να κατέβει αν δεν τον συμβουλεύσει κάποιος ειδικός. Αααααχ, τέτοιες εμπειρίες είναι που κάνουν τη ζωή μας πιο spicy.

Νομίζουμε ότι είναι σαφές πλέον αγαπητές φίλες και φίλοι, το μυστικό είναι η ακρίβεια και η προσοχή στο σερβίρισμα. Όπως μπορεί να έχετε ήδη υποψιαστεί, δεν πρόκειται να μείνουμε στα λόγια και στη θεωρία: Το Luben είναι εδώ για να παρέχει τον απόλυτο οδηγό σερβιρίσματος Weiss μπύρας.

Όπως και στο τένις, ένα καλό σερβίρισμα τα κρίνει όλα. Ξεκινήστε παίρνοντας χάρακα και μοιρογνωμόνιο. Οκ, πλάκα κάνουμε, δεν χρειάζονται όντως: Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σερβίρετε τα 3/4 του μπουκαλιού κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κουνήσετε ελαφρά το μπουκάλι ώστε να ανακατευτεί όση μαγιά έμεινε. Δεν χρειάζεται να είστε mixologist για να το κάνετε, αν και αν πεταχτεί η μπύρα από το μπουκάλι μπορείτε να είστε ψιλοσίγουροι ότι κάνετε κάποιο λάθος. Αμέσως μετά, αδειάζετε σβέλτα την υπόλοιπη μπύρα στο ποτήρι και είναι όλα έτοιμα για απολαύσετε την παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss που μόλις σερβίρατε με επιτυχία.

Δείτε το βίντεο:

Τρία εύκολα και κατανοητά βήματα είναι το μόνο που σας χωρίζει από μία δροσερή Weiss. Και μην ξεχνάτε – μπορεί να μην χρειαστείτε χάρακα, αλλά στην κατανάλωση επιβάλλεται το μέτρο!

Best of internet