Quantcast
ADVERTORIALS

10 πράγματα που έχουμε εκτιμήσει περισσότερο όσο είμαστε σε καραντίνα

Η καραντίνα δεν είναι ακριβώς ευκαιρία, αλλά όπως και να’χει μας θύμισε ότι κάποια πράγματα είναι βασικά πολύ τίμια


Διονύσης Παππάς · 27 Απριλίου 2020

Θέλοντας χωρίς μη, γιατί δεν είμαστε κοινωνικά ανεύθυνοι, έχουμε κλειστεί μέσα σχεδόν τρεις βδομάδες. Αυτό είναι καλό και ωφέλιμο για το κοινωνικό σύνολο, αλλά παράλληλα αφενός είναι μία πραγματικότητα που ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα ζήσουμε, αφετέρου είναι μία ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΗ πραγματικότητα. Επίσης, μία πραγματικότητα που μας βάζει σε συνεχείς σκέψεις για το πως είναι το σπίτι μας. Τι θα απογίνουμε;

Ευτυχώς, υπάρχει λύση και είναι το να εκτιμήσεις όλα τα πράγματα στα οποία δεν έδινες όση σημασία έπρεπε όσο όλοι τρέχαμε ελεύθεροι στα λιβάδια. Όλα αυτά που ήταν εκεί και δεν τα βλέπαμε και τώρα έρχονται με τόση ευγένεια να μας σώσουν.

Και είναι πολλά:

Τα παζλ

Δε μπορείς να θυμηθείς με τίποτε πως τη σκαπούλαραν αυτά τα κουτιά με παζλ από τόσες διαδοχικές μετακομίσεις. Τώρα βρίσκεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει την κατασκευή ενός πίνακα του Βαν Γκογκ σε 17000 κομμάτια πιο πολύ κι από το MasterChef. Αν μη τι άλλο, μαθαίνουμε για τον εαυτό μας.

Το τζόγκινγκ

Ο πρωταγωνιστής του 2019 πιθανώς να ήταν ο Τζόκερ. Ο πρωταγωνιστής του 2020 είναι σίγουρα ο Τζόγκερ. Οκ, απαιτεί λίγο κόπο να απωθήσεις τη σκέψη ότι έχεις γίνει μέσα σε 15 μέρες Βρετανός συνταξιούχος, αλλά τελικά έχει πλάκα και μη γίνουμε και τελείως λαπάδες τώρα, έτσι:

Το να ζυμώνεις ψωμί

Εδώ είναι ακόμη πιο περίεργο από το να σου φαίνεσαι παππούς από το Λέστερ, γιατί βασικά σου θυμίζεις τη γιαγιά σου από την Αγόριανη. Όπως και να’χει, για κάποιο ακατανόητο λόγο το να ζυμώνεις είναι διασκεδαστικό κι επίσης το ψωμί πολύ νόστιμο. Μήπως να φτιάξουμε μία start-up με χωριάτικα ψωμιά όταν τελειώσουν όλα αυτά; Ή ακόμη καλύτερα, πριν τελειώσουν όλα αυτά;

Ο καφές φίλτρου

Μέχρι χτες, ήταν η Ματίνα Μανταρινάκη των καφέδων, καθώς δεν ήταν ούτε φουτουριστικός όπως ο εσπρέσο ούτε βιντάζ όπως ο ελληνικός. Τώρα όμως είναι ο μόνος που μπορείς να βρεις άπειρες γεύσεις για να πειραματιστείς σπίτι σου κι ο πιο εύκολος να φτιάξεις στοκ για να πίνεις όλη μέρα. Στο τέλος νικάνε οι Γάλλοι.

Τα καθαρά τζάμια

Απίστευτο, αλλά τα καθαρά τζάμια βοηθάνε στο να βλέπεις καλύτερα έξω. Αυτό μέχρι τώρα δεν είχε καμία σημασία, γιατί άμα θέλαμε να δούμε τι είναι έξω πηγαίναμε έξω. Αν βαριόμασταν πάρα πολύ, ανοίγαμε το παράθυρο.  Ο φετινός Απρίλης όμως αποφάσισε ότι έχει βγει από ταινία του Κάρπεντερ, οπότε δε μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτό. Εμπρός καλό μου βετέξ.

Τα αποσμητικά χώρου / αρωματικά κεριά

Μη φοβάστε, δεν θα γίνετε μέλος των Σαϊεντολόγων ή κάποιας άλλης New Age θρησκείας αν αποδεχτείτε ότι ένα σωστό αρωματικό κερί κάνει το σπίτι μας πιο βιώσιμο, ειδικά αν ζούμε πρακτικά συνέχεια μέσα σε αυτό. Όχι, η μυρωδιά από ένα καλό μπριάμ δε μπορεί να διώξει την τσιγαρίλα και την κλεισούρα.

Το ιντερνετικό ραδιόφωνο

Μέχρι χτες, ήταν αυτό το εκνευριστικό χόμπι που έχει αυτός ο κολλητός σου που σε πρήζει κάθε φορά να ακούσεις την εκπομπή του. Τώρα οι αλγόριθμοι του YouTube έχουν κουράσει πιο πολύ κι από το Κασετόφωνο, οπότε ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι ο κολλητός έχει βελτιώσει πολύ το μουσικό του γούστο. Άλλη μία βδομάδα μέσα και θα στείλεις και παραγγελιά στο chat.

Τα Goodness in Me της Αλλατίνη

Ακόμα και κλεισμένοι μέσα στο σπίτι χρειαζόμαστε παρέα. Τα μπισκότα Goodness in Me της Αλλατίνη είναι η ιδανική. Πρώτον, είναι πάντα μαζί μας. Δεύτερον, είναι πεντανόστιμα. Τρίτον, δε θα ζητήσουν ποτέ υπερβολικό μερίδιο από το πάπλωμα. Τέταρτον, δεν τους χαλάει ποτέ η μουσική που ακούμε (οκ, γι’αυτό δεν είμαστε τελείως σίγουροι). Πέμπτον, είτε είσαι τύπος προτιμά soft cookies με τέλεια γέμιση, είτε περισσότερο των μπισκότων δημητριακών, είτε λατρεύεις τις μικρές πεντανόστιμες μπουκίτσες cookie bites, τα Goodness in Me είναι εδώ για σένα.  Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς;

Το μάθημα γιόγκα σε live stream

Η γιόγκα είναι όντως καλή γιατί σε χαλαρώνει. Το live stream είναι όντως καλό γιατί σου επιτρέπει να βλέπεις κάτι σε ζωντανή μετάδοση από εκεί που είσαι. Ένα καλό και άλλο ένα καλό συνεχίζουν να κάνουν δύο καλά.

Τα ηλεκτρονικά σεμινάρια

Στην 35η μέρα βαρεμάρας, ο πειρασμός της αυτοβελτίωσης μέσω e-learning αρχίζει να γίνεται ορατός. Μπορεί να μην είναι τόσο κακό: Αν ξεφύγετε από το βαρετό τριπάκι «να μάθω communication skills για να τα βάλω στο βιογραφικό μου» και μπείτε στο απολαυστικό nerd τριπάκι «ας κάνω όντως διδακτορικό στο αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου» (ή ό,τι άλλο σας τραβά την προσοχή τέλος πάντων), θα περάσετε πολύ ωραία.

 
Φωτ. cover: Χρήστος Λώλος
 

Best of internet