Quantcast
ADVERTORIALS

Erasmus+: Το φοιτητικό πρόγραμμα που αγαπούν εκατομμύρια ευρωπαίοι φοιτητές, γίνεται ακόμα καλύτερο

Παρτάρες με ευρωπαίους συμφοιτητές σου και ταυτόχρονα Master στα καλύτερα πανεπιστήμια της ευρώπης; Ακούγεται legit


14 Ιανουαρίου 2020

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρουσιάζει τα #EUmemes, μία εναλλακτική σειρά βίντεο στο YouTube για τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε. που φιλοδοξεί να μιλήσει στη γλώσσα των νέων Ευρωπαίων πολιτών για ζητήματα που τους αφορούν.

Στο παρακάτω επεισόδιο #EUmemes για παράδειγμα, βλέπουμε ένα θέμα που έχει απασχολήσει όλους τους ανθρώπους που υπήρξαν κάποια στιγμή φοιτητές. Και αυτό είναι, φυσικά, το καβάτζωμα σε ένα πρόγραμμα Erasmus για σπουδές, γνωριμία με τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας και ευκαιρίες για να εξελιχθείς γνωσιακά και επαγγελματικά εξάμηνη διαμονή στο εξωτερικό και φυσικά εξωφρενικά πάρτυ και ζωάρα (γκουχ).

Ρίχτε μια ματιά στο βίντεο για να πειστείτε:

Αν δεν σας πείθει αυτό σκεφτείτε ότι το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα που προτιμούν περίπου 9.000.000 ευρωπαίοι φοιτητές απο την έναρξή του, δίνει την ευκαιρία για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και ακολούθως σου δίνει την δυνατότητα να ψαχτείς για επαγγελματική αποκατάσταση στο αντικείμενό που σε ενδιαφέρει σε μια από τις χώρες της ΕΕ.

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη. Ο προϋπολογισμός του, ύψους 14,7 δισ. ευρώ, θα δώσει μέχρι το 2020 την ευκαιρία σε περισσότερους από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν εμπειρία στο εξωτερικό. Το Erasmus+ δεν προσφέρει δυνατότητες μόνο σε φοιτητές. Με τη ενσωμάτωση επτά προηγούμενων προγραμμάτων, προσφέρει δυνατότητες σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων και οργανισμών.

Όπως η ίδια ευρωπαϊκή επιτροπή περιγράφει, το πρόγραμμα εστιάζει στα εξής:

• Μείωση της ανεργίας, κυρίως των νέων
• Προώθηση της εκπαίδευσης ενηλίκων, κυρίως σε νέες δεξιότητες και σε δεξιότητες που απαιτούνται από την αγορά εργασίας
• Ενθάρρυνση των νέων να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές δημοκρατικές διαδικασίες
• Στήριξη της καινοτομίας, της συνεργασίας και της μεταρρύθμισης
• Μείωση της πρόωρης αποχώρησης από το σχολείο
• Προώθηση της συνεργασίας και της κινητικότητας με τις χώρες εταίρους της ΕΕ

Εννέα στους δέκα φοιτητές Erasmus+ ανέφεραν ότι βελτίωσαν την ικανότητα προσαρμοστικότητας τους, την αλληλεπίδρασή τους, τις δεξιότητες επικοινωνίας, τις διαπολιτισμικές ικανότητες, καθώς επίσης και τις ψηφιακές τους ικανότητες.

Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια εδώ.

Best of internet