Quantcast
ADVERTORIALS

Τι θα γινόταν αν οι Δευτέρες μας γινόντουσαν casual;

Η Δευτέρα μπορεί να είναι η αγαπημένη μας μέρα, αρκεί να γίνει πιο casual!


Διονύσης Παππάς · 1 Οκτωβρίου 2019

Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του, όμως επειδή έχουμε δημοκρατία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Δευτέρα δεν είναι η πιο γλυκιά μέρα στον κόσμο. Είναι το τέλος του Σαββατοκύριακου, η αρχή της εργάσιμης εβδομάδας, το πρωινό ξύπνημα, οι πιεστικές υποχρεώσεις – όλα αυτά που κάνουν την καθημερινότητά μας τόσο γρήγορη και πολυάσχολη!

Παρ ‘όλα αυτά, Δευτέρα δεν σημαίνει απλά ότι ξεκινάει η βδομάδα αγαπητές φίλες και φίλοι. Δευτέρα είναι και όλο το τσούρμο από κοινωνικές συμβάσεις που έρχονται μαζί της: πως θα συμπεριφερθείς στο γραφείο, πόσο θα βιαστείς, αν θα ξεκινήσεις τη δίαιτα. Με λίγα λόγια, μια Δευτέρα τυπική, μια Δευτέρα κυριλέ.

Όπως μας θυμίζει η ΑΜΣΤΕΛ Free, αυτές τις συμβάσεις θεωρεί περιττές ένας αληθινός freestyler, που κάνει τις επιλογές του γιατί έτσι προτιμάει – και όχι επειδή έτσι πρέπει!Γιατί φυσικά δε φταίει η Δευτέρα. Το θέμα είναι ο τρόπος που δουλεύουμε και διασκεδάζουμε και γενικά ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας. Αυτό όμως μπορεί και να αλλάξει, για να γίνουν όλα λίγο πιο free.

Πως θα ήταν μία Δευτέρα αν δεν υπήρχαν όλα αυτά; Πως θα ήταν μία Δευτέρα που αντί για κυριλέ θα ήταν casual; Χωρίς άγχος – η λογική των Freestylers είναι τα ήρεμα βήματα.

Ας δούμε τι Δευτεράρα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε με μερικές μικρές, απλές και κατανοητές τροποποιήσεις:

Να σκας με φόρμα στο γραφείο, γιατί αυτό σε βολεύει

Ότι έχει να κάνει με τη Δευτέρα είναι κυριλέ, ή τουλάχιστον έτσι μας λένε. Τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είναι κάπως έτσι: Είναι η μέρα για το meeting με την εταιρεία; Θα έρθει καινούργιος προϊστάμενος και πρέπει να φαινόμαστε σένιες και σένιοι; Παίζει συνάντηση με τον πελάτη;

Τι κρίμα που το πουκάμισο είναι ασιδέρωτο και βαριέσαι να το σιδερώσεις ή εδώ που τα λέμε δεν σε βολεύει να το βάλεις. Ναι, κυρίες και κύριοι, μας σφίγγει ο γιακάς. Στην τελική γιατί να μην συζητήσουμε από που πήρες τη φόρμα και πόσο βολική είναι, έχει και φλις μέσα. Όπως δείχνει και το υπέροχο βίντεο της ΑΜΣΤΕΛ Free, τα πράγματα είναι τόσο απλά:

Γιατί πρέπει να ειπωθεί εδώ ότι άλλη είναι η μέρα όπου αξίζει να λάμψει το καλό μας ντύσιμο. Αντί να βάζουμε τα καλά μας τη Δευτέρα, το σωστό θα ήταν να τα βάζουμε την Παρασκευή, γιατί Δευτέρα σημαίνει αρχή της εβδομάδας και μεσημεριανά meetings, ενώ η Παρασκευή σημαίνει διάλειμμα για Σαββατοκύριακο και βραδινή έξοδος!

Οπότε αντί να ντυνόμαστε χωρίς λόγο τη Δευτέρα, οι αληθινοί freestylers βάζουν τα καλά τους την Παρασκευή και ξεκινούν το ΣΚ τους με μια παγωμένη ΑΜΣΤΕΛ Free κατευθείαν μετά τη δουλειά!

 

Να ξυπνάς τόσο νωρίς όσο χρειάζεται για να προλάβεις το brunch

Καταρχάς να πούμε ότι είμαστε large, κανένας δεν είπε να μην ξυπνήσεις καθόλου. Να ξυπνήσεις όμως με το πάσο σου ρε παιδί μου και φυσικά χωρίς ξυπνητήρια, να πιεις άνετο καφέ, φυσικά να φας brunch (είναι γνωστό ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ξεχάστε αυτά που ξέρατε), να κάνεις έναν πρωινό περίπατο. Α, κι ένα μπανάκι. Μετά να το εξετάσουμε για δουλειές και τέτοια, το casual πνεύμα θέλει ισορροπία στη ζωή!

Να πηγαίνεις για ποτάρες με τους κολλητούς μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, γιατί φωτιά στα Δευτερόβραδα

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η φάση κάθε Κυριακή είναι ότι πρέπει να μαζευτούμε νωρίς σπίτι γιατί η επόμενη είναι Δευτέρα και τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό ακριβώς θα έπρεπε να γίνεται, αλλά με μια μικρή παραλλαγή: Να κάνουμε chill Κυριακές γιατί η Δευτέρα είναι όντως δύσκολη, αλλά επειδή είναι η μέρα του ξέφρενου παρταρίσματος με την παρέα, χωρίς να κοιτάει κανένας το ρολόι. Επίσης, θα μπορείς να βγεις τη Δευτέρα και να μην ασχολείσαι με το αν ήπιες υπερβολικά πολύ για να οδηγήσεις ή αν θα έχεις χανγκόβερ στο ΚΕΠ το επόμενο πρωί!

Δεν είναι καν υποχρεωτικό το αλκοόλ, γιατί οι freestylers δεν έχουν συμβάσεις ούτε στη διασκέδαση. Ανοίγεις μια παγωμένη ΑΜΣΤΕΛ Free, πίνεις μια γερή γουλιά και το μόνο που σε απασχολεί είναι το πως θα περάσεις καλά.

Να είναι η μέρα που πιστολιάζεις κάτι που σου τη σπάει, επειδή σου τη σπάει φυσικά

Ως γνωστόν η Κυριακή είναι η μέρα των μεγάλων δεσμεύσεων και η Δευτέρα η μέρα που γίνονται πράξη, είτε αυτό είναι να κόψεις το τσιγάρο είτε να σοβαρευτείς (κάπως, δεν έχει σημασία πως), είτε να ξεκινήσεις μαθήματα αγγειοπλαστικής. Όπως καταλαβαίνετε, όλα όσα δεν θες και πολύ να κάνεις. Γι’αυτό θα μέτραγε να κάνεις κάτι άλλο κάθε Δευτέρα: Να σταματάς κάτι που σου τη δίνει.

Παράδειγμα: Αυτή τη δουλειά που δεν περνάς πολύ καλά; Στο καλό. Το σκληροπυρηνικό μείγμα γιόγκα / πιλάτες / crossfit που γράφτηκες και το μετάνιωσες; Άκυρο κι αυτό. Γιατί casual Δευτέρα σημαίνει να φτιάξεις ένα καφέ, να αράξεις αναπαυτικά και να σκεφτείς κάτι που όντως γουστάρεις πολύ!

Να παρατήσεις το αμάξι και να πας χαλαρός με το ποδηλατάκι σου, αν έχει κίνηση

Δεν αντιλέγουμε ότι το αυτοκίνητο είναι κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού, όμως και η ψυχική μας ηρεμία είναι εξίσου σημαντική και ένα καλό Δευτεριάτικο πρωινό μποτιλιάρισμα τα βάζει αυτά σε σοβαρή κόντρα μεταξύ τους. Από τη μία αργοπορία, από την άλλη αβάσταχτη ταλαιπωρία. Είναι λίγο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η φάση;

Καθόλου, θα πούμε εμείς. Εκεί έρχεται η ώρα να λάμψει ο έμπιστος φίλος μας που λέγεται ποδήλατο, το οποίο όχι μόνο σε βοηθά να ξεφύγεις από την κίνηση, αλλά σου δίνει ένα χεράκι με τη φυσική σου κατάσταση. Ακόμη κι αν αργεί περισσότερο από το αυτοκίνητο, ισχύουν δύο πράγματα: Πρώτον, το μποτιλιάρισμα εξαφανίζει το πλεονέκτημα του αυτοκινήτου και δεύτερον, καμιά φορά απλά δεν πειράζει και να μη βιάζεσαι. Είπαμε, η Δευτέρα είναι casual!

Μία casual νοοτροπία και λίγα απλά, μικρά και προφανή πραγματάκια είναι το μόνο που χρειάζονται για να γίνει η Δευτέρα μας πιο free. Και φυσικά μια δροσερή γουλιά ΑΜΣΤΕΛ Free να μας θυμίζει ότι το νόημα του freestyler είναι να χαράζεις το δικό σου δρόμο, πάντα με το δικό σου τρόπο!

 

Best of internet