Quantcast
ADVERTORIALS

5 απλά πράγματα που θα πρεπε να’ναι αυτονόητα στο ελεύθερο κάμπινγκ

Όλα τα σκηνικά που έχουμε ζήσει στο ελεύθερο κάμπινγκ, τα οποία από βόλτα στο πάρκο καταλήγουν πολύ εύκολα ανάβαση στα Ιμαλάια


Διονύσης Παππάς · 30 Ιουλίου 2019

Υπό Κ.Σ. (κανονικές συνθήκες), ένα καλό δεκαήμερο ελεύθερου κάμπινγκ μπορεί να είναι τόσο chill που να κάνει κάθε δάσκαλο γιόγκας να το γυρίσει στις τηλεπωλήσεις. Μία παραλία και εσείς με άπειρη ησυχία, ο ήλιος, η θάλασσα, το αρμυρίκι και το κύμα, μια βαλίτσα βιβλία, με λίγη τύχη κανένας δε θα παίζει το «Ρίτα Ριτάκι» στην κιθάρα – γενικά ένα σκηνικό ειδυλλιακό σαν τις Σεϋχέλλες, αλλά χωρίς να χρειάζεται να υποθηκεύσετε το σπίτι σας. Και ξαφνικά, κάποιος έχει ξεχάσει το χαρτί τουαλέτας και οι διακοπάρες των ονείρων μας καταρρέουν γρηγορότερα από τον Ανσαριφάρντ στο ματς με την ΑΕΚ.

Γιατί φυσικά, κάποιοι πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα στο ελεύθερο κάμπινγκ – όμως πάντα κάποιος δεν τα θυμάται, τα ξεχνάει πίσω στο σπίτι, στο ΚΤΕΛ ή οπουδήποτε αλλού ή τα παίρνει σε λάθος ποσότητα ή ποιότητα. Όλες και όλοι το έχουμε πάθει και έχουμε μάθει, γιατί στον εξωτικό προορισμό μας στην άκρη της Ελλάδας τα κανονίσματα δεν είναι και το πιο εύκολο ή απλό πράγμα.

Αυτά είναι τα 5 κλασικά πραγματάκια που θα έπρεπε να είναι τόσο απλά όσο ένα πρόγραμμα καρτοκινητής, αλλά δεν είναι:

Το άνοιγμα της κονσέρβας

Όχι, δεν πήραμε άλλο φαΐ μαζί εκτός από κονσέρβες. Ναι, ο συνταξιδιώτης που θα έπρεπε να το έχει μαζί προτίμησε να το αφήσει στο ντουλάπι της κουζίνας του. Όχι, το Google δεν δίνει κάποιο εύκολο τρόπο να ανοίξει η κονσέρβα με μυτερές πέτρες. Ναι, τα φραγκόσυκα δεν τρώγονται. Ναι, το ότι κάποτε η ανθρωπότητα έβρισκε την τροφή της κυνηγώντας δε σημαίνει ότι είναι τόσο απλό να πιάσουμε τσιπούρες για να φάμε κάτι. Τουλάχιστον αν έχεις ΚΙΟΥ ΣΤΑΡ θα μπορείς να μιλάς όσο χρειαστεί με τον θείο σου τον Βασίλη (μιας και σε χρεώνει ανά 1″ κι ανανεώνεται αυτόματα) ώστε να σου διδάξει εκείνο το μυστικό για να ανοίγεις κονσέρβες χωρίς ανοιχτήρι που είχε μάθει στους αεροπρόσκοπους.

Το πόσιμο νερό

Σίγουρα μπορεί κανείς να συλλέγει δροσοσταλίδες, το νερό της βροχής ή χυμό από κοκοφοίνικες για να μην πεθάνει από τη δίψα, αλλά ομολογουμένως στη Γαύδο οι παραπάνω μέθοδοι δεν είναι ακριβώς οι βέλτιστες. Θα ήταν πιο απλό να πάρει κανείς εμφιαλωμένο νερό μαζί του. Φυσικά κάποιος μπορεί να μη θυμηθεί να το πάρει μαζί του, όμως που ξέρεις, μπορεί να προλάβουμε να εξελιχθούμε αρκετά ως είδος στις διακοπές ώστε να πίνουμε και το αλμυρό!

Τον εξοπλισμό του καμπινγκ, μπορείς να τον μοιραστείς ή να τον χαρίσεις

Πόσες φορές έχει χρειαστεί να πάτε για κάμπινγκ και σκέφτεστε ότι πρέπει να δώσετε μια μικρή περιουσία για εξοπλισμό, ενώ ξέρετε ότι κάποιος άλλος φίλος σας μπορεί να σας δανείσει; Πόσες φορές τα παιδιά από την διπλανή σκηνή χρησιμοποιούν μια εστία φωτιάς, που μπορούν να σας δανείσουν και εσάς; Πόσες φορές έχετε δώσει μια σίτα ή ένα στρώμα ύπνου στον κολλητό σας που φεύγει μετά από εσάς για διακοπές; Αν απαντήσετε «λίγες», τότε είστε λάθος αγαπητοί φίλοι. Γιατί το κάμπινγκ πάνω από όλα είναι μια φάση που μας φέρνει κοντά, και είναι καλό γιατί την βγάζεις με τα λίγα και περνώντας περίφημα. Το να χαρίσεις ή να σου χαρίσουν εξοπλισμό για κάμπινγκ θα έπρεπε να είναι τόσο απλά όσο η Q. να υπάρχει δηλαδή ένα e shop στο οποίο θα μπορείς να αγοράζεις μεταχειρισμένο εξοπλισμό, όπως είναι το ΚΙΟΥ ΣΟΠ της Q όπου μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένο κινητό σαν καινούργιο με εγγύηση σε καλή τιμή.

Λίγη απλή, δωρική, απέριττη, σκιά

Αυτό που θα έπρεπε να είναι το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο, τόσο απλό και προφανές όσο το να κάνεις όλες σου τις κλήσεις με την Q, αποδεικνύεται δυσκολότερο από γρίφους σε ταινία Ιντιάνα Τζόουνς. Το συνηθισμένο μοτίβο πάει ως εξής: Όσες γυροσκοπικές συσκευές κι αν χρησιμοποιήσεις και ό,τι διαφορικές εξισώσεις, τριγωνομετρία και μετρήσεις GPS κι αν κάνεις, στις 8 το πρωί ο ήλιος θα έχει λούσει τη σκηνή σου. Deal with it.

Στοιχειώδης εξοπλισμός τουαλέτας

Έχεις περπατήσει τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από τον πολιτισμό για να φτάσεις στην ονειρική παραλία και όλα είναι τέλεια. Νιώθεις το κάλεσμα της φύσης και λες «ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ», μόνο που λόγω αμέλειας τελικά υπάρχει ζήτημα και είναι μεγάλο. Είναι το πρόβλημα που ως γνωστόν θα ζόριζε και τον McGuyver:

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επιστρέψεις μερικούς αιώνες πριν και να χρησιμοποιήσεις για την τουαλέτα σου τα παρθένα υλικά της μητέρας φύσης, όμως ίσως τα πράγματα αν ήταν καλύτερα αν ο κολλητός ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένος.

Κάτι για να περάσει η ώρα

Όσο ειδυλλιακό κι αν είναι το σκηνικό στην ερημιά κι όσο ψηστικό κι αν φαίνεται το ενδεχόμενο του να αράξετε άνετοι επιτέλους με το έτερον ήμισυ, χρειάζεται και κάτι για να περάσει η ώρα – στο κάτω κάτω, σινεμά, μπαρ ή escape room (δεν κρίνουμε) δεν έχει. Δεν φοβόμαστε κανέναν όμως γιατί είμαστε πανέτοιμοι με το τρελό party pack που ετοιμάσαμε με επιτραπέζια, τράπουλα, δύο – τρία – δέκα καλά βιβλία, ηχειάκι για μουσική – αυτή η βαλίτσα ακριβώς προορίζεται να ξεμείνει στην Αθήνα, οπότε να ξεμείνετε κι εσείς σαν παιδιά να μετράτε τα άστρα από τη βαρεμάρα.

Αν από την άλλη θέλεις να αποκλείσεις μια και καλή τη βαρεμάρα, τότε κάνεις το ΚΟΝΕ με την Q. Κερδίζεις και εσύ και ο φίλος/ φίλη σου από 12 και αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να σώσεις την παρτίδα, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Best of internet