Quantcast
ADVERTORIALS

ΜΕΓΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ: Καλοκαίρι στην Αθήνα, επειδή το πίστεψες, το έκανες, τέλος

Κάποιοι δεν ξεμένουν στην Αθήνα το καλοκαίρι, αλλά φτιάχνουν την ιδανική καλοκαιρινή φάση στη μεγάλη πόλη μόνοι τους


Διονύσης Παππάς · 12 Ιουλίου 2019

Καμιά φορά αξίζει να σταθείς κόντρα στο ρεύμα, ακόμη κι αν πρόκειται για ρεύμα αέρα πιο καυτό από φούρνο. Οκ, το ξέρουμε ότι το καλοκαίρι πρώτο αντανακλαστικό όλων είναι να φύγουν τρέχοντας από την Αθήνα για να παραθερίσουν σε θάλασσες, ακτές, πλαζ, νησιά, χερσονήσους, ισθμούς, πορθμούς ή έστω στο χωριό στη Μακρακώμη αν δεν παίζει σάλιο – όμως υπάρχει κι άλλος δρόμος, αν το θες δηλαδή.

Γιατί η φάση να κάνεις αυτό που θες, όταν το θες, χωρίς να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων. Να είσαι δηλαδή freestyler, να φτιάχνεις εσύ τη φάση σου. Θες ρε παιδί μου να φας πίτσα με ανανά; Την τρως! Θες να φτιάξεις επιδερμίδα με κρέμα και αγγούρια στα μάτια; Πασαλείβεσαι! Θες να βγάλεις όλο το ΣουΚου με το σώβρακο στον καναπέ; Αράζεις και κλείνεις και το τηλέφωνο. Θες μια μπυράρα χωρίς αλκοόλ; Τσιμπάς μια παγωμένη ΑΜΣΤΕΛ Free, χωρίς φόβο και πάθος. Ή, γιατί όχι, μπορεί να θες να αράξεις Αθήνα το καλοκαίρι!

Υπάρχει ο δρόμος του να μείνεις Αθήνα το καλοκαίρι από άποψη κυρίες και κύριοι, γιατί έτσι ζούμε. Μήπως όταν όλοι την κάνουν, είναι η καλύτερη φάση για να τη ζήσετε; Μήπως υπάρχουν κάμποσα πράγματα που δεν ξέρετε και επιβάλλεται να ανακαλύψετε; Μήπως υπάρχουν ένα σωρό καταστάσεις που πάντα θέλατε να βιώσετε στην πόλη σας;

Άλλοι το κάνουν επειδή χρωστάνε πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες μαθήματα για την εξεταστική, επειδή πήραν άδεια τον Οκτώβριο ή επειδή το ταμείον είναι μείον. Εσείς όμως δεν είστε όλα αυτά: Θα μείνετε στη μεγαλούπολη γιατί φτιάχνετε μόνοι σας το στυλ και σας και δε φοβάστε Τσίου σκηνικά.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές αναλυτικές οδηγίες και ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι εδώ για να σας δώσει όσες χρειάζεστε. Keep calm και εμείς θα σας βοηθήσουμε για να βγει το Αθηναϊκό summer in the city σε όλο του το μεγαλείο:

Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε ΠΑΝΤΟΥ το αυτοκίνητο, έτσι επειδή μπορείτε

Αν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε δικό σας μέσο, ετοιμαστείτε να σας φανεί η Κυψέλη Τέξας. Όλοι οι δρόμοι είναι άδειοι, όλες οι θέσεις πάρκινγκ είναι μόνες και ακόμη και η ώρα αιχμής έχει κλείσει για διακοπές κάπου στο Αιγαίο. Έχετε ακούσει αυτό το γνωμικό που λέει ότι ο άλλος παίρνει το αμάξι για να πάει μέχρι το περίπτερο; Ε, εσείς θα παίρνετε το αμάξι για να πάτε από το γκισέ του περιπτέρου στο ψυγείο του περιπτέρου – έχει πάρα πολλή ζέστη, δεν είναι να παίζουμε με αυτά. Επίσης είναι η πρώτη φορά που μπορείτε να κάνετε τσεκίν «Feeling blessed στο φανάρι της Καλλιρόης» και να είναι αλήθεια, έτσι για το achievement.

Μπορείτε να αράξετε κυριολεκτικά οπουδήποτε like you own the place

Δεν είναι κανένα φοβερό μυστικό αγαπητοί φίλοι, η πόλη μας είναι υπέροχη και γίνεται ακόμα καλύτερη όταν μπορείς να την απολαύσεις πριβέ.

Θυμάστε όλες εκείνες τις φορές που προσπαθήσατε να αράξετε στο σποτ με την καλύτερη θέα, στην πλατεία με τους κολλητούς σας ή και στο αγαπημένο σας στέκι, αλλά δυστυχώς πολλοί ακόμη φαίνεται να είχαν την ίδια ιδέα με εσας; Το Summer In The City είναι γλυκό για έναν ακόμα λόγο, γιατί όλα είναι Free. Και με αυτό εννοούμε ότι όλα τα σποτ ανήκουν σε εσάς και την παρέα σας. Με μια παγωμένη ΑΜΣΤΕΛ Free στο χέρι, η θέα της πόλης πιάτο απο κάτω και ποιος θα σου πει, τι;

Τα θερινά σινεμά επιτέλους προορίζονται για να δείτε ταινίες

Υπάρχουν δύο περίοδοι στα θερινά σινεμά: Η πρώτη είναι στις αρχές του καλοκαιριού όταν όλοι μαζί κουβαλιούνται σε κάποιον υπαίθριο κινηματογράφο που παίζει κάτι γαλλικό για να βγάλουν την υποχρεωτική φωτογραφία με λεζάντα Κηλαηδόνη για το Facebook. Η επόμενη αρχίζει όταν φεύγει αυτό το πρώτο κύμα και ολοκληρώνεται όταν η Αθήνα αδειάσει, προκειμένου να μπορείτε να δείτε την ταινία σας περίπου όπως θα την βλέπατε στο μπαλκόνι σας: ίδιος αριθμός κόσμου, πολύ μεγαλύτερη οθόνη.

Θα έχετε το καλύτερο καλοκαιρινό μπάτζετ έβερ, γιατί η Αθήνα είναι ΤΖΑΜΠΑ

Θυμάστε τότε που πληρώσατε 40 ευρώ το βράδυ για εκείνον τον πρώην αχυρώνα στη Φολέγανδρο, τον οποίο μάλιστα μοιραζόσασταν με μια μικρή οικογένεια από αράχνες (είχε μόλις 89174 μέλη); Ε αυτή τη φορά δε θα χρειαστεί να φορτώνετε από νεύρα όλη τη χρονιά για το νέο παλάτι στην Ικαρία που δεν θα χρυσοπληρώσετε. Αντίθετα, μπορείτε να φάτε το φετινό διακοπομπάτζετ μαζί με τους κολλητούς σε ό,τι σας γυάλισε σε αυτή την πόλη το χειμώνα αλλά τσιγκουνευτήκατε. Μην ξεχάσετε να πιείτε κι ένα σφηνάκι στην υγειά του αχυρώνα.

Ποιος είπε ότι δεν παίζει μπάνιο στη θάλασσα;

Η φάση με το μπάνιο στην Αττική είναι σαν τη φάση με τα θερινό σινεμά αλλά με στίχους Φουρέιρα αντί για Κηλαηδόνη: Όλοι τρέχουν σαν να ξεκίνησαν μόλις οι εκπτώσεις με την πρώτη ζέστη, όμως η αληθινή μαγεία αρχίζει όταν η πόλη αδειάσει στα σοβαρά. Τότε θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τον άπειρα χιλιόμετρα μαγευτικών παραλιών σε πολύ νορμάλ απόσταση που έχει η Αττική, χωρίς να πρέπει να κάνετε σλάλομ για να αποφύγετε μικρούς Γιωργάκηδες που τους κυνηγάει η μάνα τους για να φάνε κεφτεδάκια. Δεν είναι κι άσχημα, έτσι δεν είναι;

Best of internet