Quantcast
ADVERTORIALS

7 διατροφικοί συνδυασμοί που αρνούμασταν να δοκιμάσουμε, αλλά το κάναμε και άλλαξε η ζωή μας για πάντα

Ναι, haters, πίτσα με ανανά


Διονύσης Παππάς · 10 Απριλίου 2019

Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Το ότι μια συνταγή δεν είναι συμβατική, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και απολύτως απολαυστική. Το ότι καμιά φορά φοβόμαστε να ξεπεράσουμε τη συνήθεια μας, μένοντας έτσι μόνο σε αυτά τα φαγητά που ξέρουμε ότι μας αρέσουν, μπορεί να σημαίνει ότι χάνουμε τόσες και τόσες ολοκαίνουριες γευστικές συγκινήσεις. Και είναι κρίμα κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι αγαπητές φίλες;

Ένα από τα πράγματα που μας φοβίζουν περισσότερο στη γεύση είναι οι παράξενοι συνδυασμοί. Καθώς όλοι έχουμε σκεφτεί πως το κάθε υλικό έχει έναν (το πολύ) προορισμό, καμιά φορά μας είναι πιο δύσκολο να το φανταστούμε να ταιριάζει με κάτι απρόβλεπτο, από το να δοκιμάσουμε κάτι που απλώς δεν έχουμε φάει.

Κι όμως, το μυστικό για τις μεγαλύτερες γευστικές απολαύσεις μπορεί να κρύβεται στους πιο απίθανους συνδυασμούς! Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε, αξίζει να πούμε εδώ πέρα ότι κανένας δεν γεννήθηκε σεφ, όμως η άποψη ότι μερικά ταιριάσματα στο φαγητό αποκλείεται να είναι ωραίο, ακόμη κι αν δεν τα έχεις δοκιμάσει, κάτι μας θυμίζει.

Θα θέλαμε λοιπόν να αναφερθούμε σε μερικούς τόσο απίθανους, όσο και υπέροχους συνδυασμούς. Συνδυασμούς που μπορεί να φοβηθήκαμε μεν πολύ να δοκιμάσουμε, έχουμε όμως να το λέμε ότι το αποτέλεσμα μας φάνηκε πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα και δε θα χάσετε:

Πίτσα με ανανά

Κι όμως το λιωμένο τυρί του αγαπημένου μας Ιταλικού φαγητού δεν κερδίζει μόνο από τα βαριά αλλαντικά. Το γνωστό φυτό των τροπικών με την ξεχωριστή εμφάνιση όχι μόνο δένει με την πίτσα, αλλά μπορεί να την κάνει και πιο ελαφριά, δροσερή κι εξωτική; Tropical πίτσα; Γιατί όχι!

Καρπούζι με φέτα

Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής που είναι πεντανόστιμα το καθένα ξεχωριστά, όμως πάνε σε άλλο επίπεδο όταν συνδυάζονται. Μπορεί η άλμη στο μυαλό σας να βρίσκεται πολύ μακριά από το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού, σκεφτείτε όμως το εξής: Αν η ντομάτα είναι φρούτο, τότε τι θα γινόταν μαζί με ένα πολύ καλύτερο φρούτο;

Σταφύλι με σαλάμι αέρος

Ένα άλλο Ελληνικό καλοκαιρινό φρούτο, το οποίο μπορούμε να το σκεφτούμε στο ίδιο πιάτο με πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά όχι με αλλαντικά. Έλα όμως που το αποθεώνουν οι σομελιέ και οι λάτρεις του κρασιού. Γίνεται η τόσο έντονη γλύκα του σταφυλιού να συνδυαστεί με την πικάντικη γεύση ενός πεντανόστιμου σαλαμιού; Γίνεται και παραγίνεται.

Η γεύση του αμυγδάλου με καφέ Starbucks

Στην αγαπημένη σειρά Starbucks Chilled Classics προστίθεται μία πραγματικά νέα επιλογή, το Φυτικό Ρόφημα Αμυγδάλου με καφέ Starbucks: Almond Plant – Based. Σε ένα πάντρεμα που θα συγκινήσει ακόμη και για τους πιο παραδοσιακούς φίλους του καφέ, η έντονη γεύση του καφέ Arabica ισορροπεί και συμπληρώνει την φρεσκάδα του αμυγδάλου. Το αποτέλεσμα; Πολύ απλά, το απόλυτο ανοιξιάτικο ρόφημα!

Κίτρινο τυρί με αβοκάντο

Ποιος είπε ότι τα τοστ πρέπει να μείνουν στον κανόνα ζαμπόν- τυρί (άντε και ντομάτα) στον αιώνα τον άπαντα; Σίγουρα μπορούμε να μείνουμε στο πατροπαράδοτο τοστάκι, όμως το φρούτο με το περίεργο όνομα και την ξεχωριστή γεύση είναι φτιαγμένο για να συνοδεύει ιδανικό το κίτρινο τυρί. Αν η πίτσα έχει δικαίωμα να είναι εξωτική, τότε μπορεί και το τοστ.

Προσούτο με πεπόνι

Φράουλες με παρμεζάνα

Για έναν ακόμη πιο έντονο συνδυασμό από το καρπούζι και φέτα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο ιταλική και ανοιξιάτικη εκδοχή του! Μπορεί η φράουλα να είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείτε μαζί με την παρμεζάνα, είναι όμως το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε αν σας τραβάει η πικάντικη γεύση του διάσημου Ιταλικού τυριού.

Χαβιάρι με λευκή σοκολάτα

Ακόμη και στα θεωρούμενα ως πιο διαφορετικά φαγητά, η φινέτσα ταιριάζει με τη φινέτσα, και τι πιο φινετσάτο υπάρχει από το χαβιάρι; Ο βασιλιάς των γλυκών συμπληρώνει υπέροχα γευστικά ένα από τα πιο διάσημα φαγητά που υπάρχουν και δίνει νέο νόημα στο τι σημαίνει αλμυρό με γλυκό μαζί. Το χαβιάρι έχει τη φήμη του φαγητού για πλούσιους και το αποτέλεσμα όμως είναι σίγουρα πλούσιο σε γεύση.

PS: Όλη η σειρά έτοιμων προς κατανάλωση κρύων ροφημάτων καφέ Starbucks Chilled Classics είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, περίπτερα).

 

Best of internet