Quantcast
ADVERTORIALS

10 αξέχαστα σχολικά γκάτζετ από τα 90s για τα οποία θα ξανάκανες το δημοτικό

Όταν ζούσες για να σκάσεις τη Δευτέρα στο σχολείο με την καινούρια τσάντα Μπάτμαν


30 Αυγούστου 2018

Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Μπορεί να μην είχαμε smartphone, μπορεί να μην είχαμε fidget spinner, μπορεί να μη μπορούσαμε να δούμε τα βίντεο του Jeremy στο YouTube, αλλά όπως κάθε γενιά που σέβεται τον εαυτό της είχαμε τα αντικείμενα-γκάτζετ-φετίχ για τα οποία μπορούμε να πρήζουμε τις επόμενες γενιές λέγοντας τους πόσο τα σπάγανε. Κάθε παιδάκι που μεγάλωσε στα 90s σίγουρα θυμάται ποια ήταν τα απόλυτα γκάτζετ που έπαιζαν εκείνη την εποχή, για τα οποία πρήζαμε γονείς ή σπάγαμε τον κουμπαρά με τα χαρτζιλίκια από θείους, γιαγιάδες, παππούδες και νονές για να τα αποκτήσουμε.

Δε χρειαζόταν καν να είναι είναι κάτι σημαντικό, αρκούσε το ότι τα είχε κάποιο άλλο παιδάκι και εμείς όχι. Μπορεί να έπαιρνε χρόνο, μπορεί να απαιτούσε πολλή υπομονή για να ξεπεραστεί το «μα δεν πήραμε καινούρια κασετίνα προχτές βρε μούλικο;», μπορεί να ήθελε και λίγα καλά σκηνοθετημένα δάκρυα, όμως στο τέλος η νίκη ήταν δική μας. Όταν θα σκάγαμε στο σχολείο με το νέο μας απόκτημα για να το δείξουμε στους συμμαθητές που θα μας περικύκλωναν για να το χαζέψουν (και να σκάσουν από τη ζήλια), ε τότε ήταν αξία ανεκτίμητη. Θα το έχετε παρατηρήσει κι εσείς, βρείτε μια οποιαδήποτε παρέα από υποτιθέμενα σοβαρούς τριαντάρηδες και πετάξτε τους τη βόμβα της νοσταλγίας στο τραπέζι: Ρωτήστε τους ποια ήταν τα αγαπημένα τους σχολικά αντικείμενα και δείτε τους να ουρλιάζουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Αν λοιπόν για κάποιο λόγο όλα αυτά σου βγάζουν μια διάθεση Back To School ξεκίνα με αυτή την playlist για να μπαίνεις στο κλίμα. Και πάμε τώρα να δουμε ποιά ήταν μερικά από τα υπέρτατα σχολικά γκάτζετ των 90s:

Αυτή η γόμα με τις 300.000 χρήσεις

Σε αντίθεση με τα fake news που κυκλοφορούν τελευταία, η μπλε πλευρά της γόμας φυσικά και χρησίμευε για να σβήσεις το στυλό σου. Καταρχήν γιατί να σβήσεις απλά αυτό που είχες γράψει, ενώ μπορούσες να διαγράψεις τελείως το τετράδιο από την ύπαρξη; Καταδεύτερον η ίδια γόμα είχε επιπλέον 299.999 τρόπους να τη χρησιμοποιήσεις μέσα στην τάξη, ένας από αυτούς να κατασκευάσεις υπέροχα γομίδια τα οποία θα φρόντιζες να πετάξεις στους ενοχλητικούς συμμαθητές σου.

Αυτό το αρωματισμένο τετράδιο αλληλογραφίας

Το τετράδιο αυτό από τη μια μύριζε ωραία, από την άλλη ακόμα κλαις για το γράμμα σου που πήγε στο λάθος άτομο. Αρκετές φορές το συγκεκριμένο τετράδιο φιλοξενούσε το απολύτως τρομακτικό λεύκωμα κάποιας συμμαθήτριας σου, το οποίο κατά βάση ήταν ένα τετράδιο που δεν έκλεινε ποτέ γιατί στη σελίδα “κόλλησε μου κάτι” κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να κολλήσει κάποια κάλτσα. Πολύ πιθανόν να είχε σχέδια Hello Kitty, ή να είχε μέσα αυτοκόλλητα Hello Kitty. Ακριβώς όπως αυτά που κυκλοφορούν σήμερα

.

Αυτή η επική κασετίνα

 

Η κλασσική κασετίνα που κουβάλαγες για χρόνια πάντα υπηρετούσε 100% το σκοπό της, που ήταν να σε κάνει να φαίνεσαι κουλ, καθώς ήταν από την πιο γνωστή μάρκα ή ήταν από το αγαπημένο σου παιχνίδι. Τα μολύβια σου έτσι κι αλλιώς τα έβαζες χύμα στο τσεπάκι της τσάντας. Επίσης, μπορείς και σήμερα να αγοράσεις κασετίνα χελωνονιντζάκια, αν σου έχει λείψει. Επίσης, όλοι συμφωνούμε πως δε χρειάζεται να έχεις μονή κασετίνα με φερμουάρ αν μπορείς να έχεις διπλή κασετίνα με φερμουάρ, όπως αυτή εδώ την κασετίνα με αυτόν τον τόσο φιλικό εξωγήινο.

Παγουρίνο

Κάθε φορά που σε φόρτωσαν το πρωί με το Παγουρίνο και ένα τοστ ήταν μια φορά που σκέφτηκες πόσο ζηλεύεις το παγούρι Χελωνονιντζάκια του Γιωργάκη. Μπορεί τώρα σου προκαλεί μια δόση νοσταλγίας (λέμε τώρα), τα σημερινά παιδάκια όμως κυκλοφορούν με πολύ πιο στυλάτα παγούρια.

Ο Ευχούλης στο μολύβι

Υπήρξε μια ακατανόητα μεγάλη ποσότητα Ευχούληδων στον κόσμο εκείνη την περίοδο. Ευχούληδες για τα μολύβια, Ευχούληδες για το μπάνιο, ημερολόγιο με Ευχούληδες, κούκλα Ευχούλη σε φυσικό μέγεθος, κούκλα Ευχούλη φαντάρου. Σε περίπτωση που έχετε χάσει το δικό σας και σας λείπει, θα χαρείτε να μάθετε πως υπάρχουν ακόμη εκεί έξω.

Kουτί  φαγητού με τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη / το αγαπημένο μας παιδικό

Σε αυτό το κουτί φαγητού, που διέφερε από τα κουτιά των άλλων γιατί είχε πάνω το δικό σου αγαπημένο σταρ ή το δικό σου αγαπημένο ήρωα παιδικού η μητέρα σου πάντα έβαζε μια μπανάνα που δεν ήθελες ποτέ να φας, με αποτέλεσμα το κουτί να περιέχει πάντα μια μπανάνα σε κάποιο στάδιο σαπίσματος. Τα σημερινά παιδιά θα ξεχνάνε τη μπανάνα τους σε ένα κουτί φαγητού Πέππα το Γουρουνάκι.

 

 Σπαστό ποτηράκι για νερό

Ο θρύλος λέει ότι υπήρξε κάποιος που κατάφερε να το χρησιμοποιήσει περισσότερες από 2 φορές πριν σπάσει ή κολλήσει οριστικά.

Τα στυλό με τις πολλές μύτες

Ένα 7.93% του χρόνου που περάσαμε στο σχολείο αφιερώθηκε στο να προσπαθούμε να κατεβάσουμε δύο μύτες ταυτόχρονα.

Kασετίνα με κουμπιά

Αυτή η εκπληκτική κασετίνα με κουμπιά είχε δύο νόμους: α) τα πάντα μπορούσαν να χωρέσουν σε αμέτρητες μυστικές θήκες β) κάθε φορά που την άγγιζες κάτι από αυτά χανόταν.

H σχολική τσάντα που δεν έβγαινε από πάνω σου

Είναι ένα γεγονός ότι μπορεί να μη σου άρεσε και πολύ το σχολείο, αλλά όταν έβαζες την υπερτσάντα Μπάτμαν στον ώμο έσκαγες σχολείο με περισσότερο τουπέ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Σήμερα είναι λίγο δύσκολο να την ξαναφορέσεις (αν και ποτέ δεν ξέρεις με τις νέες τάσεις της μόδας), τι θα έλεγες όμως για μια τσάντα Star Wars;

Best of internet