Quantcast
ADVERTORIALS

5+1 ΜΗ καλοκαιρινοί προορισμοί για απόλυτο καλοκαίρι

Αυτό το καλοκαίρι άνοιξε τη φάση σου και δες την αλλιώς


Διονύσης Παππάς · 3 Αυγούστου 2018

Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Καύσωνας περισσότερος και από κανονικό καύσωνα. Κι επειδή τα πεζοδρόμια βράζουν, οι διακοπές, πλησιάζουν ασφυκτικά και κανένας δεν θέλει να μείνει στην Αθήνα εκτός από τους 10 εναλλακτικούς που πάντα λένε ότι λατρεύουν την Αθήνα τον Αύγουστο, αποφάσισα στην εκπνοή του χρόνου να σε βοηθήσω. Εσένα, που αποφάσισες τώρα (!) να οργανωθείς. Πώς; Με τους ΜΗ καλοκαιρινούς προορισμούς μου.

 

Eίναι εκείνα τα μέρη που ή πήγαινα με γονείς και καθόλου δεν μου άρεσαν ή που δεν πήγα ποτέ γιατί κάποιος μου είπε ότι δεν πέρασε καλά ή εκείνα που έχω αφήσει έξω από τις επιλογές μου γιατί νόμιζα ότι δεν θα μου ταίριαζαν.

 

Οι επιλογές, όμως, είναι για να αλλάζουν και εμείς για να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, χωρίς φόβο για εξερεύνηση και αναζήτηση, πρώτα δική μας και μετά του κόσμου. Με λίγα λόγια: ανοιχτό μυαλό, ανοιχτή καρδιά, διαφορετικό μάτι γιατί τελοσπαντων (μία λέξη, για έμφαση) είναι καλοκαίρι και αν δεν τη δεις αλλιώς τώρα που σε παίρνει, τότε πότε;

Κάρπαθος

Ποια είναι η Κάρπαθος; Πού είναι η Κάρπαθος. Και γιατί όχι Ρόδος; Η Κάρπαθος είναι εκείνο το νησί με τον απίστευτο φυσικό πλούτο και τις αντιθέσεις που πάντα θεωρούσες ότι είναι πολύ μακριά. Τελικά, δεν είναι και τόσο μακριά και ακόμα κι αν ήταν, αξίζει τη διαδρομή. Με λίγα λόγια, η Κάρπαθος είναι αυτό που χρειάζεσαι όταν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι: ένα νησί μακριά από τα συνηθισμένα, με ευκαιρίες εξερεύνησης, ωραία βράδια αλλά και την απαραίτητη ησυχία από τους μεθυσμένους τουρίστες που το ζουν χωρίς αύριο.

 

Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια το καλοκαίρι; Είμαστε σοβαροί; Ποιος πάει στο βουνό καλοκαιριάτικο; Εσύ. Γιατί είναι τέλεια. Αυτός ο απροσδόκητος καλοκαιρινός προορισμός συνδυάζει πανέμορφα τοπία, βουτιές στα πιο καθαρά νερά και ευκαιρίες να ανακαλύψεις την περιπετειώδη πλευρά του εαυτού σου. Τι σημαίνει αυτό; Να ανοιχτείς στην ιδέα του ράφτινγκ, της ιππασίας, της πεζοπορίας και της αναρρίχησης. Πού ξέρεις; Μπορεί τα Ζαγοροχώρια να γίνουν ο αγαπημένος σου καλοκαιρινός προορισμός.

 

Λουτρά Αιδηψού

Γκχμ. Τι; Λουτρά Αιδηψού; Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε; Ο αγαπημένος προορισμός κάθε γιαγιάς που σέβεται τον εαυτό της, είναι ο προορισμός που πρέπει να εξερευνήσεις και εσύ. Οι θερμές πηγές της Αιδηψού λειτουργούν ως ένα φυσικό σπα για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν, δηλαδή όλους γιατί ποιος δεν θέλει σφτιχτό δέρμα, ηρεμία και αραχτό πλατσούρισμα;

Η Αιδηψός δεν είναι αυτή που ήξερες, καιρός, λοιπόν, να τη δεις με ανοιχτό μυαλό.

 

Ζάκυνθος

Το πιο διάσημο ναυάγιο στο οποίο όλοι θέλουν να πάνε, όλοι πάνε και τελικά δεν χωράς να πατήσεις. Μπορεί οι ειδυλλιακές φωτογραφίες τις ημέρες του Αυγούστου να μην αληθεύουν τόσο και η Ζάκυνθος να είναι το πιο γνωστό-άγνωστο νησί του Ιονίου, κρύβει, όμως, πολλές ομορφιές. Αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις. Οι μοναδικές παραλίες, το φαγητό, οι σπηλιές και η θάλασσα για όσο πηγαίνει το μάτι σου είναι μόνο λίγοι από τους λόγους που πρέπει να ξαναβάλεις τη Ζάκυνθο στο χάρτη, μαζί κι εγώ που τόσο καιρό την είχα στην απέξω.

 

Πήλιο

Τι θα γίνει με τους χειμερινούς προορισμούς σε αυτή τη λίστα; Θα συνεχίσουν. Μόνο που το Πήλιο δεν είναι αποκλειστικά χειμερινός προορισμός. Ακόμα και τα βουνίσια χωριά του, το καλοκαίρι έχουν πάραπολλέςμαπάραπολλές (μία λέξη, για έμφαση) ιδιαίτερες εικόνες, ενώ η θάλασσα με αυτοκίνητο είναι γρήγορα προσβάσιμη. Πέρα, όμως, από τους κλασικούς προορισμούς, όπως η Τσαγκαράδα και οι Μηλιές, το Πήλιο διαθέτει καταγάλανες παραλίες που θα ζήλευε κάθε ένα από τα Κουφονήσια, όπως η Νταμούχαρη, τα Ποτιστικά, η Μελανή κ.α. Το Πήλιο είναι εκεί για σένα, λοιπόν, όλες τις εποχές. Να πας. Αν θες παρέα, έρχομαι.

 

Κρήτη

Κρήτη. Κρήτη και πάλι Κρήτη. Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Η Κρήτη είναι εκείνος ο προορισμός που δεν σκεφτόμαστε αν δεν έχουμε συγγενείς ή φίλους γιατί πάντα ασχολούμαστε με τις Κυκλάδες. Κοίτα να δεις που η Κρήτη έχει απειροάπειρες επιλογές που συνδυάζουν όλα τα γούστα και στυλ ταξιδιωτών. Με λίγα λόγια, κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος, για αυτό καιρός είναι να πάρεις 2 μήνες άδεια από τη δουλειά σου, να πάρεις το πλοίο ή το αεροπλάνο και να κατέβεις στην Κρήτη γιατί αυτό το νησί είναι το ιδανικότερο μέρος για εξερεύνηση εξωτερική και εσωτερική. Για αυτό και δεν σου προτείνω τίποτα, να πας μόνος σου να την ανακαλύψεις. Είναι πια καιρός.

 

 

Ακόμα κι αν οι παραπάνω προορισμοί δεν λειτουργούν για σενα, όπως λειτουργούν σε εμένα τότε ήρθε η ώρα να φτιάξεις τη δική σου λίστα, να ανακαλύψεις το δικό σου διαφορετικό, τον δικό σου “ΜΗ καλοκαιρινό προορισμό” που θες να εξερευνήσεις. Αρκεί να είσαι ανοιχτός σε αυτή ακριβώς την εξερεύνηση.

 

Το ίδιο σε καλεί να κάνεις και το CU, το οποίο υπογράφει πλέον OPEN. Γιατί μόνο αν ανοίξεις και ανοιχτείς, μπορείς να εξερευνήσεις ολοκληρωτικά.

 

Ανακάλυψε τι σημαίνει για σένα OPEN και εξερεύνησε τα όριά σου: www.vodafonecu.gr

 

 

 

#CU/OPEN/

Best of internet