Quantcast
ADVERTORIALS

10 pop culture είδωλα που ξεβλάχεψαν τον κόσμο, αν υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα

Άσπρη κάλτσα, δερμάτινο μπουφάν και καν’ το «όπως τότε»


16 Μαΐου 2018
Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Η αλήθεια, αγαπητοί φίλοι, είναι ότι ανεξάρτητα από την φάση του καθενός υπήρξαν όντως τύποι που «ξεβλάχεψαν» τον κόσμο -τουλάχιστον στυλιστικά- και το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι ίδιοι ήταν συνήθως χωριατόπαιδα με ταλέντο. Πριν την φάση της αναγνώρισης, δηλαδή, ήταν οι ίδιοι οι «βλάχοι» της περιοχής τους. Ήταν οι άνθρωποι που ξεχώρισαν για το προσωπικό τους στυλ, πρόσωπα ετερόκλητα μεταξύ τους που ασχέτως πεποιθήσεων ή ιδιότητας είχαν την δική τους φινέτσα και ήξεραν πως να ξεχωρίζουν και να δημιουργούν τάσεις. Τάσεις που σήμερα όταν κάποιος τις αντιγράφει, εσύ λες «α, αυτό είναι όπως τότε».

Με αφορμή το μεγάλο speakeasy party για την επιστροφή της ιστορικής μπύρας Mamos την Πέμπτη 17 Μαΐου με τους Gadjo Dilo και τους Swingin Cats που γυροφέρνει την θεματική των παπιγιόν, της τιράντας, του swing και της δεκαετίας του ’20, στήσαμε μια λίστα με μερικούς πολύωραιούςτύπους από τους οποίους μπορείς να κλέψεις πράγματα αν θες να το κάνεις κι εσύ «όπως τότε».

Steve McQueen

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο Steve McQueen καθιερώθηκε στο Χόλιγουντ ως ηθοποιός για ρόλους ζόρικων αρσενικών. Ο “Κing of cool” ξεχώρισε γρήγορα για το προσωπικό του στυλ με το φανελάκι, το τζιν και τα γυαλιά ηλίου του να τον μετατρέπουν κυριολεκτικά σε είδωλο εκείνης της εποχής. Η πορεία του στο Χόλιγουντ θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με αυτήν του Ντιν, αφού όπως κι εκείνος ήταν ο τύπος που οι γυναίκες ερωτεύονταν και με τους οποίους οι άντρες ταυτίζονταν.  Αll time classic σύμβολο της αρρενωπότητας, ο “αλήτης” της μεγάλης οθόνης ενέπνευσε ακόμα και κούρεμα με το όνομά του.

David Bowie

Ο θρύλος David Bowie, ο λεπτός Λευκός Δούκας που είχε την ικανότητα να μεταμορφώνεται από τον Ziggy Stardust στον Thin White Duke και όλα τα άλλα στυλ που υιοθέτησε o χαμαιλέοντας της ροκ, επηρέασε τη μόδα και την pop culture κάθε εποχής. Ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ, γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις και το αμίμητο στυλ του ο Bowie αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης μέχρι σήμερα.

Marlon Brando

Μ’ εκείνο το δραματικό ύφος του επαναστάτη και ασυμβίβαστου που λάνσαρε ο Marlon Brando στα ’50s φορώντας απλώς το δερμάτινο τζάκετ του, το λευκό T-shirt και το τζιν του, δημιούργησε μια τάση που υιοθετήθηκε από χιλιάδες άνδρες ανά τον κόσμο εκείνη την εποχή και επηρέασε πολλούς μεταγενέστερους Αμερικανούς ηθοποιούς, όπως ο ο Paul Newman, ο James Dean και ο Robert De Niro.

Cary Grant

Χολυγουντιανός και ωραίος, ο άγγλος ηθοποιός Cary Grant (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Archibald Alec Leach) ήταν πάντα άνετος μέσα στα tailor made ιταλικά κοστούμια του, στυλάτος και μπλαζέ. Πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της χρυσής περιόδου του αμερικανικού κινηματογράφου ενώ το όνομά του γρήγορα απέκτησε θρυλική υπόσταση καθώς το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει δεύτερο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

Johnny Depp

Με στυλ εξίσου ιδιόρρυθμο με τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει στην καριέρα του, ο Johnny Depp θα μπορούσε να χαρακτηριστεί οτιδήποτε άλλο παρά συμβατικός. Η μανία του με τα κοσμήματα και τα καπέλα τον καθιστούν έναν από τους πιο εκκεντρικούς σταρ με γούστο και φινέτσα που λίγοι μπορούν να μιμηθούν, ενώ είχε πάντα δίπλα του μερικές από τις πιο ωραίες και στυλάτες γυναίκες του Hollywood.

Sean Connery

Ο Sean Connery με τα κοστούμια, τα γιλέκα και τις skinny γραβάτες του James Bond υπήρξε ένας από τους πιο καλοντυμένους άνδρες που πέρασαν ποτέ από το σινεμά. Φυσικά, αφού μιλάμε για τον πρώτο ηθοποιό που υποδύθηκε τον Μποντ και στην ουσία ήταν εκείνος που προσέδωσε στον χαρακτήρα το στυλ.

Jimmy Hendrix

Ο πιο σπουδαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής ξεχώριζε εκτός από το μαλλί-αφάνα και για τα εξτραβαγκάντ πολύχρωμα πουκάμισά του, τα βελούδινα παντελόνια του και τα στρατιωτικά τζάκετ, δημιουργώντας ένα πολύ ξεχωριστό στυλ το οποίο αντέγραψε ακόμα και ο John Varvatos στη συλλογή του με το όνομα Hendrix στη Νέα Υόρκη. Σεβόμαστε.

Elvis Presley

Ο Elvis Presley μπαίνει στη λίστα κυρίως χάρη στο εξαιρετικά φινετσάτο στυλ του στα 50s και στα 60s και φυσικά το χαρακτηριστικό μαλλί με τη μπριγιαντίνη. Αν εξαιρέσουμε τα κιτς κοστούμια των 70s, ο βασιλιάς δημιούργησε τάση τόσο στο μαλλί όσο και στο ντύσιμο αφού ήταν ανάμεσα στους rock stars που καθιέρωσαν πρώτοι το δερμάτινο μπουφάν και φυσικά τα… ασφυκτικά κολλητά παντελόνια.

Μichael Jackson

Ο βασιλιάς της pop Michael Jackson με το μαύρο cropped παντελόνι, τα αστραφτερά σακάκια και φυσικά τις άσπρες κάλτσες ενίοτε κεντημένες με Swarovski,  ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς άντρες που πέρασαν ποτέ απ’ αυτόν τον πλανήτη. Χάρη σ’ εκείνον, το δερμάτινο σακάκι στη δεκαετία του ’80 πήρε μια πολύχρωμη διάσταση με το βίντεο του για το “Thriller” αφού τότε ήταν που η  Deborah Landis πρωτοδημιούργησε το εικονικό σχήμα V για να διευρύνει τους ώμους του.

Benedict Cumberbatch

Ο σύγχρονος Serlock Holms είναι και ο νεώτερος στη λίστα αφού μέσα σε λίγα μόνο χρόνια έχει καταφέρει να γίνει geek idol, rock star, fashion icon και κατ’ επέκταση αντικείμενο λατρείας για εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Με τη νωχελική του σιλουέτα και το γοητευτικό στυλ ομιλίας είναι εκείνος που πρώτος λάνσαρε και καθιέρωσε το trend ‘Sherlock chic’.

Aν γουστάρεις κι εσύ το στυλ εκείνων των δεκαετιών και θέλεις να ζήσεις για λίγο την φάση στο ΜΑMOS speakeasy party στο Loukoumi Bar & Loukoumi #10το μόνο που χρειάζεσαι για να μπεις είναι το…συνθηματικό. Ποιο είναι αυτό; Xτύπα το opwstote.gr για να τα μάθεις όλα.

Best of internet