Quantcast

Συντονισμένο πλάνο απόδρασης από το Europa οι ελληνικές ομάδες, δεν ξέρει τι του έρχεται το Conference

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

THE NEWSROOM

10 Νοεμβρίου 2023

Το χθεσινό βράδυ ήταν αρκετά κακό για τις ελληνικές ομάδες. Δεν είναι μόνο οι τρεις ήττες και η μια ισοπαλία, είναι περισσότερο ο τρόπος που ήρθαν. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μόνος που δεν έχασε, αλλά με έναν αντίπαλο όπως η Αμπερντίν και εντός έδρας, οτιδήποτε άλλο εκτός νίκης θεωρείται αποτυχία. Ακόμα κι έτσι πρέπει απλά να μη χάσει στη Γερμανία για να βγει πρώτος  στον όμιλο (με δεδομένο ότι θα κερδίσει το Φιλανδικό χωριό εντός έδρας). ΑΕΚ και Παναθηναϊκός βίωσαν τα μεγαλύτερα Βατερλό της βραδιάς. Η Ένωση σε ένα must win παιχνίδι ήταν ξανά κατώτερη των περιστάσεων (όπως με την Άντβερπ). Έφαγε για άλλη μια φορά ένα φθηνό γκολ, είδε τον Γκαρσία να χάνει ξανά γκολ σχεδόν από τη μικρή περιοχή και είχε σε κακή βραδιά τον Αλμέιδα από τον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη χειρότερη ήττα. Το εκτός έδρας ματς με τη Ρεν ήταν αντικειμενικά πολύ δύσκολο. Η τρελιάρικη γκέλα του Μπρινιόλι το έκανε ακόμα πιο δύσκολο, όμως μετά ο Ιωαννίδης κέρδισε αποβολή και ισοφάριση στην ίδια φάση. Ο Παναθηναϊκός αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, τσίμπησε δύο και έκανε μια ήττα από εκείνες που παραδοσιακά αρρωσταίνουν τους οπαδούς. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι που ήταν στο πρόγραμμα να χάσει, με μια decent εμφάνιση απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο απολογισμός είναι αρνητικός και με μια πρώτη ματιά κάποιοι θα πουν ότι οι ελληνικές ομάδες τα έκαναν μαντάρα. Όποιος όμως μπορεί να δει λίγο πιο μακριά θα καταλάβει ότι εδώ υπάρχει ένα συντονισμένο πλάνο αποχώρησης από το Europa με προορισμό το Conference. Εκεί που οι πιθανότητες για διάκριση είναι μεγαλύτερες και ο τελικός γίνεται στην Αθήνα. Φαντάζεστε μια πιθανή ελληνική διασταύρωση σε νοκ αουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης; Ανατριχιάζουμε και μόνο στη σκέψη. Conference ερχόμαστε και σίγουρα δεν είσαι έτοιμο για αυτό.

Best of internet