Quantcast

Χαβαλέ κάνουν στην Ολλανδία Δουβίκας και Παυλίδης, χώρα που παραδοσιακά μεγαλουργούν Έλληνες γκολεαδόρ

Τους δείχνουμε πως γίνεται

Ορέστης Ιστικόπουλος

11 Φεβρουαρίου 2023

Τάσος Δουβίκας και Βαγγέλης Παυλίδης φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, με 11 και 10 γκολ αντίστοιχα. Μετά τα χατ – τρικ που αντάλλαξαν στο παιχνίδι των ομάδων τους, οι δύο Έλληνες φορ συνεχίζουν τις σπουδαίες εμφανίσεις και γίνονται άξιοι συνεχιστές της κληρονομιάς που άφησαν πίσω οι προηγούμενοι Έλληνες μπόμπερ που θριάμβευσαν στη χώρα της τουλίπας.

Το δρόμο έδειξε πρώτος ο Νίκος ο Μαχλάς, ο οποίος μάτωσε τα ολλανδικά δίχτυα στα τέλη της δεκαετίας του 90 και στις αρχές εκείνης του 00. Με τις φανέλες των Φίτεσε και Άγιαξ, ο Μαχλάς οργίασε στα ολλανδικά γήπεδα και έφτασε σε σημείο να πάρει μέχρι και το χρυσό παπούτσι το 1998. Λίγα χρόνια αργότερα ήταν ο Γιάννης Αναστασίου που άφησε το σημάδι του στην Ολλανδία με τη φανέλα της Ρόντα και μετέπειτα με του Άγιαξ. Εκεί μάλιστα υπήρξε και συμπαίκτης με τον Έλληνα Μάρκο Φαν Μπάστεν, Άγγελο Χαριστέα.

Στα πιο φρέσκα κουλούρια, ο Γιώργος Γιακουμάκης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 2021 με τη φανέλα της Φένλο.  Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, Δουβίκας και Παυλίδης κουβαλούν μεγάλο βάρος στις πλάτες τους, αλλά δείχνουν ικανοί να τα σηκώσουν.

Best of internet