Quantcast

Τρέλα και Ντέλια ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ανάσταση Τσόυμπερ και γκέλα χωρίς Μαρσέλο στα δυτικά, γιατί σαν τη Superleague δεν έχει

Are you not entertained?

Ορέστης Ιστικόπουλος

23 Ιανουαρίου 2023

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε όσο κι αν πονάτε μερικοί. Η φετινή Superleague είναι όντως ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Όσο περνάει ο καιρός ο συνωστισμός στην κορυφή της βαθμολογίας μεγαλώνει, αφού η γκέλα είναι στο πρόγραμμα για οποιαδήποτε ομάδα. Ακριβώς όπως γίνεται στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Μπορεί όλοι να θέλουμε η ομάδα μας να το παίρνει με 40 βαθμούς διαφορά, όμως δεν γίνεται να μην παραδεχτούμε ότι φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα είναι επιτέλους ικανό να τραβήξει το ενδιαφέρον. Η 19η αγωνιστική ήταν ακόμη μια αφορμή για να το διαπιστώσουμε.

ΠΑΟΚ είσαι αφού, Παναθηναϊκός δεν είσαι εδώ και καιρό

Ξεκινάμε με το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής που δεν είναι άλλο από το ντέρμπι της Λεωφόρου. Εκεί Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τα έλεγαν ξανά μετά το πρώτο ματς του κυπέλλου και όλοι περίμεναν την αντίδραση των «Πράσινων» μετά την ήττα στη Τούμπα. Η Λεωφόρος ήταν ξανά φωτιά και οι ΣισέΜπεργκ ήταν οι τέλειοι καλεσμένοι για να ξεκινήσει το πάρτι. Τελικά πάρτι έγινε, μόνο που διοργανωτής ήταν ξανά ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε μπαλάρα και πέρασε παρέλαση από τη Λεωφόρο. Η νίκη ήρθε εύκολα και το τελικό 0-3 ίσως και να αδικεί τον ΠΑΟΚ που έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι και είχε δύο δοκάρια. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λουτσέσκου, ο 19χρονος Κωνσταντέλιας, ο οποίος δείχνει ότι η λάμψη του είναι τέτοια που σύντομα δεν θα μπορεί να περιοριστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη φωνάζει εδώ και καιρό ότι δεν είναι καλά και αυτή η ήττα έπεισε ακόμα και τον πιο αισιόδοξο φίλο του ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Οι παίκτες μοιάζουν ξεζουμισμένοι, το γκολ δεν έρχεται ούτε με αίτηση και η ομάδα που έκανε παρέλαση στον πρώτο γύρο, μοιάζει έτοιμη να καταρρεύσει. Η διαφορά από τη δεύτερη θέση μειώθηκε πλέον στο ελάχιστο και το μέλλον μοιάζει αρκετά ζόρικο για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Buzzer beater Τσούμπερ και που πας χωρίς Μαρσέλο στο Περιστέρι

Πριν και μετά το ντέρμπι ωστόσο, είχαμε δύο εξίσου συναρπαστικά παιχνίδια για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Το χορό άνοιξε η ΑΕΚ που στη Νίκαια έκανε το χειρότερό της ημίχρονο στη χρονιά και φλέρταρε ακόμα και με ήττα από τον μαχητή αλλά και ουραγό Ιωνικό. Η Ένωση ήταν για κλάματα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού όμως τελικά νίκησε. Ο Αλμέιδα έχει ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας του, όμως τελικά βγαίνει ατσαλάκωτος καθώς πήρε δύο ασίστ και ένα γκολ από τις αλλαγές του και είδε τον Τσούμπερ να θυμίζει ξανά ποδοσφαιριστή με γκολάρα στο φινάλε. Αντί για γκέλα λοιπόν η ΑΕΚ πήρε τεράστια νίκη, καθώς ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή και τα άλλα αποτελέσματα την έφεραν στο -1 από την κορυφή και στο +5 από την τρίτη θέση. Το μομέντουμ και οι επιστροφές σημαντικών παικτών όπως οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον κάνουν την ΑΕΚ να μοιάζει με φαβορί τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Στο ματς που έκλεισε την αγωνιστική, ο Ολυμπιακός γκέλαρε στο Περιστέρι σε ένα ματς που θα μπορούσε άνετα να κερδίσει αλλά και να χάσει. Ο Μίτσελ άφησε εκτός τον δήμιο του Ατρόμητου Μαρσέλο και οι «Ερυθρόλευκοι» αντί για διπλό πήραν χινάρι το οποίο τους πονάει αρκετά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει στρώσει σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, όμως ακόμα δεν πείθει ότι μπορεί να πάρει ζόρικα παιχνίδια. Αν σκεφτεί κανείς ότι η φετινή κούπα θα κριθεί στα δύσκολα, η ομάδα του Μίτσελ θα πρέπει να βρει τρόπο να κερδίζει και τέτοια ματς. Μη ξεχνάμε ότι σε δύο αγωνιστικές πάει στη Τούμπα για να παίξει ένα παιχνίδι που ίσως αποδειχτεί κομβικό για την κούρσα του τίτλου.

Best of internet