Quantcast

Φτωχό σε έλεγκανς πλέον το παγκόσμιο τέννις, ανακοίνωσε την απόσυρση του ο GOAT Φέντερερ

Ο μύθος του παγκόσμιου τέννις αποσύρεται στα 41 του χρόνια

THE NEWSROOM

15 Σεπτεμβρίου 2022

Υπάρχουν περιπτώσεις στον αθλητισμό που τα νούμερα και οι τίτλοι είναι το απόλυτο κριτήριο για τον κόσμο, ώστε να κρίνει την αξία ενός παίκτη. Στην περίπτωση του Roger Federer, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Γιατί μπορεί ο Ελβετός να έχει γεμίσει το παλμαρέ του από τίτλους και ατομικά βραβεία, όμως πρόσφατα βρέθηκε στην τρίτη θέση με τα περισσότερα grand slam, αφού Ναδάλ και Τζόκοβιτς τον ξεπέρασαν με 22 και 21 αντίστοιχα (20 έχει ο Ρότζερ).

Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά, όταν εσύ είσαι το τέννις το ίδιο. Όταν είσαι η βασική επιρροή ώστε να γιγαντωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου το άθλημα και να προσελκύσεις εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο να το ακολουθήσουν; Ο Ρότζερ Φέντερερ υπήρξε η επιτομή της τεχνικής και της κομψότητας στο τέννις, ένας αθλητής που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος και σε όποιο κορτ και να αγωνιζόταν το κοινό ήταν στην συντριπτική πλειοψηφία μαζί του.

Όλα τα ωραία όμως έχουν ένα τέλος και ο Ρότζερ Φέντερερ δεν ήταν απλά κάτι ωραίο για το τένις, ήταν για πολλούς το ίδιο το άθλημα για πολλά χρόνια. Ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας αποφάσισε στα 41 του να δώσει ένα τέλος στην μεγάλη του καριέρα, μια καριέρα που θα ζήλευαν αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος. Μια καριέρα που τον έχει χρήσει για πολλούς τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Στο μήνυμά του μέσω βίντεο ο Ελβετός ανέφερε τα εξής: «Δούλεψα σκληρά για να επιστρέψω σε πλήρη ανταγωνιστική φόρμα, αλλά γνωρίζω τα όρια του σώματός μου και το μήνυμά του τον τελευταίο καιρό είναι ξεκάθαρο», αναφέρει ο κάτοχος 22 major τίτλων. «Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει πάνω από 1.500 αγώνες σε 24 χρόνια. Το τένις μου έχει φερθεί με περισσότερη γενναιοδωρία από όση θα ονειρευόμουν και τώρα ήρθε η ώρα να αναγνωρίσω πότε είναι η ώρα να ολοκληρώσω την επαγγελματική μου καριέρα. Το Laver Cup την επόμενη εβδομάδα θα είναι το τελευταίο μου ATP event. Θα παίξω κι άλλο τένις στο μέλλον, απλά δεν θα είναι σε Grand Slams ή στο tour».

 

Απλά GOAT!

Best of internet