Quantcast

ΜΑΤΣ ΗΔΟΝΗ: Η Σίτυ ντύθηκε Ατλέτικο και πέρασε στα ημιτελικά με τον πιο Σουπερλιγκάτο τρόπο

Ματς χωρίς γκολ αλλά με μπόλικη τεστοστερόνη

THE NEWSROOM

14 Απριλίου 2022

Τι ματσάρα, τι συγκινήσεις, τι μαγικές εικόνες μας χάρισε το Ατλέτικο Mαδρίτης- Μάντσεστερ Σίτυ. Όχι δεν χρειάστηκε να δούμε ούτε πολλά γκολ, ούτε τριγωνάκια, ούτε τακουνάκια, ούτε τέτοιες φλωριές. Η αγνή ποδοσφαιρική μαγεία ήρθε με τον πιο ηδονικό και Ατλέτικο τρόπο. Ξύλο, στραβοστομιές, καθυστερήσεις και μια Μάντσεστερ Σίτυ που ντύθηκε Ατλέτικο Μαδρίτης προκειμένου να περάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και το κατάφερε.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι, άντεξαν και στο ορισμένες φορές σκληρό παιχνίδι της Ατλέτικο, αλλά για να βρουν την πρώτη καλή στιγμή τους έπρεπε να περάσει ένα ημίωρο. Ο Ιλκάι Γκιντογάν με σουτ μπροστά από το πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του (ασταθή στις εξόδους του) Γιαν Όμπλακ. Πέντε λεπτά αργότερα καταγράφηκε κι η πρώτη τελική της Ατλέτικο στα προημιτελικά, ένα μακρινό σουτ του Ζοφρέ Κοντογκμπιά χωρίς τύχη.

Kαι αφού το πρώτο ημίχρονο πέρασε απαλά και ήρεμα, στο 2ο ημίχρονο οι δύο ομάδες πιθανόν να αντάλλαξαν φανέλες. Εκείνη που είχε κλείσει τον αντίπαλο στο γήπεδό του και έκανε τελικές ήταν η Ατλέτικο, εκείνη που αμυνόταν χωρίς να μπορεί να ξεμυτίσει ήταν η Σίτι. Δύο φορές απείλησε ο Γκριεζμάν, μία ο Φέλιξ και η άμυνα της Σίτι δεν μπορούσε να σταματήσει τους Ισπανούς.

Ο Σιμεόνε, με το ματς να πλησιάζει στο τελευταίο 20λεπτο, τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας ταυτόχρονα Ροντρίγκο Ντε Πολ, Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό και Άνχελ Κορέα, την ώρα που ο Γκουαρδιόλα… καρδιοχτυπούσε για τον τραυματισμό του πολύτιμου Γουόκερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Ακέ να παίρνει την θέση του στο γήπεδο για να αγωνιστεί στα αριστερά της άμυνας, με τον Ζοάο Κανσέλο να αλλάζει πλευρά.

Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο και η ένταση επίσης, με τον Φόντεν να πέφτει κάτω από φάουλ του Φελίπε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Άγγλο να… σέρνεται εντός γηπέδου για να διακόψει το παιχνίδι, με μια κλοτσοπατινάδα που στοίχισε εντέλει την κόκκινη στον (πολύ) θερμόαιμο Βραζιλιάνο αμυντικό της Ατλέτικο, όταν το ματς είχε μπει ήδη στις καθυστερήσεις.

Το ξύλο συνεχίστηκε σε πιο γενικευμένες και ηδονικές καταστάσεις, αφού ο βαλκανόψυχος Σάβιτς τράβηξε τα μαλλιά του Γκρίλις, έπαιξε κουτουλιές με όποιον βρήκε μπροστά του και το ματς τελείωσε με τον πιο σουπερλιγκάτο τρόπο. Το φινάλε μάλιστα βρήκε τον Σιμεόνε να χειροκροτεί ειρωνικά την Σίτι για τις καθυστερήσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της, με τον Ζοάο Κανσέλο να βλέπει κάρτα που θα τον αφήσει εκτός από τον πρώτο ημιτελικό, από τον οποίο ενδεχομένως να λείψει και ο Γουόκερ.

 

Χύσαμε δάκρυα χαράς κι απόψε!

 

 

Best of internet