Quantcast

Λονδρέζικο τριφυλλάτο αντάμωμα στο Γουέμπλει για τα 50 χρόνια από τον ιστορικό τελικό

50 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον μοναδική συμμετοχή ελληνικής ομάδας σε Ευρωπαϊκό τελικό

THE NEWSROOM

2 Ιουνίου 2021

Συνηθίζεται στις μεγάλες επετείους για τα ιστορικά βράδια των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, να αποτίεται ένας φόρος τίμης μέσω πλούσιων αφιερωμάτων ‘χρωματισμένων’ συντακτών, σε στήλες αθλητικών σάιτ, αρκετές φορές και σε μάζωξη οπαδών, κατά κύριο λόγο στην περιοχή που εδρεύει η ομάδα τους ή σε κάποιον τοπικό σύνδεσμο. Είμαστε και ρετρολάγνοι οι Βαλκάνιοι, όπως και να το κάνουμε.

Την πρωτοβουλία των οπαδών του Παναθηναϊκού στο Λονδίνο όμως, για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ιστορική βραδιά του τελικού στο Wembley, την λες και καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα. Κι αυτό γιατί οι οπαδοί του Τριφυλλιού από την ‘Θύρα 13 United Kingdom’, αποφάσισαν να μεταβούν στο ίδιο γήπεδο που πριν 50 χρόνια η όμαδα τους έγραφε ιστορία.

Kαι φυσικά να το κάνουν με τρόπο ελληνικό, με τρόπο που μυρίζει Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Τσόχα και Αμπελόκηπους. Έτσι πήραν καπνογόνα και πανό παραμάσχαλα και θέλοντας να τιμήσουν τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την 2α Ιουνίου του 1971, άρχιζαν να τραγουδούν συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα. Μάλιστα σε ανακοίνωση τους, τόνισαν την σημασία αυτής της κίνησης και την τιμή που νιώθουν ως οπαδοί του ‘τριφυλλιού’.

«ΕΧΩ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ…

Είναι τιμή να είμαι οπαδός σου, γι αυτό και ήμασταν εκεί για να τιμήσουμε όπως αρμόζει την επέτειο από τo μεγαλύτερο κατόρθωμα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την ομαδάρα του Πούσκας, για τους χιλιάδες πατεράδες μας που έκαναν καταπράσινο τον Τάμεση και όλο το Λονδίνο Θύρα 13 πριν από 50 ακριβώς χρόνια στον ίδιο χώρο, για πάρτη μας. Άλλωστε αυτή ειδικά η μερα από τη ζωή μας ούτε σε 100 ζωές όλων των υπολοίπων. Τα χρόνια περνάνε, η ιστορία κυλάει, αλλά οι λέξεις ΠΑΟ ΘΥΡΑ 13 δε χάνουν ποτέ τη μαγεία γιατί έχουμε πάντα το Τριφύλλι στην καρδιά! Μισός αιώνας υπερηφάνειας για το ακατόρθωτο και “στο Γουέμπλεϊ βάλαμε φωτιά” 

Θύρα 13 Ηνωμένου Βασιλείου»

 

 

 

 

Best of internet