Quantcast

Σύσσωμα Αgainst Μodern Football και κατά του ESL οι Ολντσκουλάδες Τσίπρας-Μητσοτάκης

Σύμπλευση ιδεών για την μπαλίτσα

THE NEWSROOM

20 Απριλίου 2021

Τι σημασία έχουν οι δευτερολογίες, τα debate, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, η δεξιά και η αριστερά, μπροστά στο ποδόσφαιρο και τις εξελίξεις που μαίνονται ραγδαίες; Όπως φαίνεται από την στάση των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, καμία. Γιατί όταν πρόκειται για το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο που η τύχη του κρέμεται από μια τόσο δα μικρή κλωστή, ακόμη και ορκισμένοι πολιτικοί αντίπαλοι κυμαίνονται πάνω κάτω στην ίδια γραμμή.

Χωρίς να εξετάζουμε τα κίνητρα και τις προθέσεις των δύο αρχηγών των μεγάλων κομμάτων, η στάση τους απέναντι στο νέο εγχείρημα που πάει να πάρει σάρκα και όστα, είναι κάθετα αρνητική. Το ελιτιστικό οικοδόμημα των 12 μεγάλων του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου, όπως ήταν φυσικό δεν πέρασε ασχολίαστο από τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας και οι Τσίπρας-Μητσοτάκης είχαν κάτι να πουν γι’αυτό.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μήνυμα στα social media το πρωί της Τρίτης (20/4), πήρε θέση επίσης απέναντι στη δημιουργία της European Super League. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε μία λάθος κίνηση που αντιτίθεται στην παράδοση του αθλήματος, την οποία δεν θα αποδεχθεί ο κόσμος.

“Η πιθανότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση μερικών πλουσίων ευρωπαϊκών συλλόγων για τη δημιουργία κλειστής Λίγκας καταργεί εντελώς την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Είναι ξεκάθαρα λάθος. Ο κόσμος δεν θα το δεχθεί” αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

The possibility of the unexpected makes football so exciting. The proposal from a few wealthy European clubs to form a closed league totally cuts against the history and tradition of the game. It is wrong – plain and simple. Fans will not accept it.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 20, 2021

Από την άλλη μεριά ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε για το μείζον θέμα που έχει προκύψει στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, επίσης με αιχμηρή γλώσσα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά:

«Με την κίνηση δώδεκα πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται μια αρχή που δυστυχώς δεν καθοδηγεί μόνο το ποδόσφαιρο αλλά σχεδόν κάθε πτυχή του σημερινού κόσμου. Η αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος.

 Πρόκειται για την ίδια αρχή που η επικράτησή της με τις πατέντες και τα «παιχνίδια» των εμβολίων προκαλεί χιλιάδες θανάτους.

Την ίδια αρχή που καταδικάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την απόγνωση, ενώ η ελίτ πολλαπλασιάζει τα κέρδη της.

 Την ίδια αρχή που καταστρέφει το περιβάλλον, τη φύση, τη γη, με τις ασύδοτες πρακτικές που επιβάλλει.

Την ίδια αρχή που υπονομεύει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν ονόματι των κερδών.

Συνεπώς, το θέμα σήμερα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ο κόσμος που ζούμε. Ο κόσμος που οφείλουμε να αλλάξουμε.

Πολεμώντας την απληστία με τη συμμετοχή και τη δημοκρατία. Στην καθημερινότητά μας, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στο ποδόσφαιρο. Παντού!

Να μην αφήσουμε τις τύχες μας και τον κόσμο στα χέρια εκείνων που βάζουν τα κέρδη πάνω από τη ζωή»

 

Με την κίνηση δώδεκα πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται μια αρχή που δυστυχώς δεν…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Αλλά αυτοί είστε!

Best of internet