Quantcast

Πεντοζάλι χορεύει τις Ολλανδικές άμυνες ο Γιακουμάκης, ολοταχώς για χρυσό παπούτσι

Κριστιάνο και Λεβαντόφσκι τρέμουν στο όνομα σου

THE NEWSROOM

28 Ιανουαρίου 2021

Μπορεί στην ΑΕΚ ο Γιώργος Γιακουμάκης να μην ξεδίπλωσε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και τις επιθετικές του αρετές, μπορεί να μην πήρε ενδεχομένως και τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν, αλλά η αλήθεια είναι οτι στην Ολλανδία ο Κρητικός επιθετικός έχει κάνει τους πάντες να χορεύουν πεντοζάλι στο ονομά του και την χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται.

Πού έχει φτάσει το κοντέρ; Σε σύνολο 20 εμφανίσεων, 22 γκολ τη φετινή σεζόν. Αυστηρά σε επίπεδο Eredivisie, 19 ματς και 20 γκολ. Πόσο σπουδαία είναι η επίδοση του; Εκτός από το αυταπόδεικτο του πράγματος, είναι καλύτερη από αυτή που είχε στα πρώτα 19 του παιχνίδια ο ρέκορντμαν τερμάτων σε μια σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο Κόεν Ντίλεν, είχε σκοράρει 43 γκολ την περίοδο 1956/57 στην Eredivisie. Με 18 τέρματα στις πρώτες 19 αγωνιστικές.

Το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Φίτεσε (ναι την ομάδα που έκανε γνωστό τον Νίκο Μαχλά στην Ολλανδία) έφτασε τα 20 στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα έπιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην 5η θέση για το «Χρυσό Παπούτσι».

Μπορεί ο Γιακουμάκης να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους; Να διεκδικήσει το «Χρύσο Παπούτσι»; Μάλλον όχι είναι η ρεαλιστική απάντηση. Κι αυτό δεν έχει να κάνει από το πόσο συχνά θα σκοράρει ο Ελληνας φορ, αλλά από τον συντελεστή δυσκολίας που έχει το ολλανδικό πρωτάθλημα.

 Κάθε γκολ του Λεβαντόφσκι θα μετράει για δύο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Πολωνός επιθετικός φαίνεται να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον συγκεκριμένο ατομικό τίτλο. Ο Λέβα έχει μόνο τρία γκολ περισσότερα από τον Γιακουμάκη (23 έναντι 20) αλλά η διαφορά είναι στους 16 πόντους! Ο Λεβαντόφσκι έχει 46 πόντους και ο Γιακουμάκης έχει 30.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μελισσανίδης της Φένλο καθώς και όλο το διοικητικό σύνολο, έχουν πάθει πλάκα με τον ‘Ελληνα φορ και πολλά από τα σχόλια στα social media, προτρέπουν την ομάδα μέχρι και να φτιάξουν άγαλμα προσκυνήματος του ‘Ελληνα Θεού. Η φάση είναι Live your myth in Netherlands!

Best of internet