Quantcast

Πάνε για άνοιγμα οι ‘Άγιοι Τόποι’ από Δευτέρα, νοηματοδοτείται η ζωή των αυγολέμονων

Γύρνα πίσω θα πεθάνω, έχω αρχίσει και τα χάνω.

THE NEWSROOM

21 Ιανουαρίου 2021

Αποχή τριών ημερών παλεύεται, ειδικά αν έχεις ελιές στο χωριό και το καφενείο με την τσόχα στην πλατεία σε περιμένει. Αποχή τριών εβδομάδων, έχεις αρχίσει να βαράς στερητικά, τα βάζεις με την γυναίκα στο σπίτι και βλέπεις στον ύπνο σου αριθμούς και άλογα να τρέχουν. Αποχή τριών μηνών, σημαίνει κατάθλιψη, εσωτερική πάλη, βόλτα με τα πόδια στην γειτονιά ρεμβάζοντας και αναλογίζοντας την ματαιότητα της ζωής χωρίς τζόγο.

Φυσικά δεν μιλάμε για όποια κι όποια κατηγορία ανθρώπου, αλλά για την περήφανη γενιά των αυγολέμονων. Του μεσήλικα βιοπαλαιστή, που η ανιαρή καθημερινότητα και η πενιχρή του σύνταξη τον έσπρωξαν προς τους δικούς του Αγίους Τόπους, που λέγονται πρακτορεία ΟΠΑΠ. Ένας τόπος που όχι μόνο ικανοποιεί το πάθος του για τον τζόγο, αλλά κυρίως ένας τόπος που κοινωνικοποιείται και παρηγορείται για την χασούρα του από συναυγολέμονους γείτονες.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ανήκουν στον κλάδο που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τον κορονοϊό, καθώς ανήκουν στην κατηγορία των επιχειρήσεων που κλείνουν αμέσως μόλις επιβάλλονται τα περιοριστικά μέτρα και λοκντάουν.

Φαίνεται όμως πως πλέον οτι είναι κοντά στο να βγάλουν τα λουκέτα που έχουν βάλει από τον Νοέμβριο και να ανοίξουν εκ νέου, προκειμένου να υποδεχτούν τους πελάτες τους. Αυτό ουσιαστικά είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτη.

Όπως ανέφερε λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν την Δευτέρα, αν υπάρξει σχετική έγκριση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό καθώς σε αυτά απασχολείται προσωπικό 20.000 ατόμων. Τέλος, επεσήμανε πως υπάρχει σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην επιτροπή για να κάνει την εισήγησή της.

Δελτία, γούρια, μαυρόγατες, μελέτη στοιχήματος, εσωτερικό άδειασμα.

 

Best of internet