Quantcast

Την απόσυρση του από το μπάσκετ ανακοίνωσε ο μπουλντόζας της καρδιάς μας, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης

Κρστιτς ακόμα σε ψάχνει ο Big Sofo

THE NEWSROOM

10 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από το μπάσκετ σε ηλικία 35 ετών. Μετά από μια «γεμάτη» καριέρα, ο Big Sofo ανακοίνωσε στο Sport5 του Ισραήλ πως αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση εξαιτίας και των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού. «Η κατάσταση και όσα συμβαίνουν στον κόσμο με τα πρωταθλήματα και την πανδημία, με οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσω να παίζω. Αποφάσισα να αποσυρθώ. Θα έχω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Όλα έχουν αρχή και τέλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αποκαλούμενος «Βaby Shaq».

Ο Σχορτσανίτης αγωνίστηκε πέρσι με τον Ιωνικό, ενώ στη σημαντική καριέρα που πραγματοποίησε πέρασε από ΟλυμπιακόΠαναθηναϊκόΗρακλήΆρηΠΑΟΚ,  ΚαντούΕρυθρό ΑστέραΜακάμπι Τελ Αβίβ και Τρίκαλα. Μάλιστα, στο Ισραήλ κατέκτησε και την Euroleague (2014) με τη Μακάμπι, ενώ, εκτός όλων των συλλογικών διακρίσεων, ήταν μέλος της «χρυσής» γενιάς της Εθνικής μπάσκετ, που έφτασε στην δεύτερη θέση του κόσμου στο Mundobasket του 2006 και στο χάλκινο στο Eurobasket του 2009.

Ο μπουλντόζας της καρδιάς μας άκουσε πολλά, είπε πολλά, πλακώθηκε με αντιπάλους, έδειρε οπαδούς που τόλμησαν να τον προβοκάρουν, ψάχνει ακόμα τον Κρστιτς για τα χρωστούμενα από εκείνο το φιλικό με την Σερβία, αλλά στο τέλος με κάποιον τρόπο κέρδιζε τον σεβασμό από συμπαίκτες και αντιπάλους. Πλέον κύριο μέλημα του όπως είχε αναφερθεί και ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη, είναι να μάθει τα μυστικά του μπάσκετ σε παιδιά και να προσπαθήσει να τα εξελίξει σε μελλοντικούς πρωταθλητές.

Θα μπορούσε να τους μάθει και τα μυστικά της Ελληνορωμαϊκής πάλης μεταξύ αλλων.

 

 

Best of internet