Quantcast

«Βασιλιάς Ότο»: Σύντομα στα σινεμά το ντοκιμαντέρ για τον πολέμαρχο Ρεχάγκελ

Ο αρχιτέκτονας της Μεγάλης Πορτογαλικής Εκστρατείας του 2004 θα αποκτήσει το δικό του ντοκιμαντέρ

THE NEWSROOM

9 Ιουλίου 2020

Όπως όλες και όλοι ξέρουμε, του χρόνου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οπότε έχει γίνει πολλή δουλίτσα (έστω και με διάφορα bloopers aka χιλιάδες πουτσάκια) ώστε να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή στην μεγάλη επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας και στους πρωταγωνιστές της. Λίγη στοργή όμως αξίζουν κι αυτοί που μας οδήγησαν σε πιο σύγχρονα κατορθώματα (έστω χωρίς γιαταγάνια και καριοφίλια), όπως το αρκετά επικό έπος που ήταν η κατάκτηση του Euro του 2004 (κάτι που οι ίδιοι οι παίκτες της Εθνικής μάλλον ακόμη παλεύουν να πιστέψουν).

Όπως καταλαβαίνετε, αξίζουν κι αυτοί μία τιμητική φασούλα. Όμως όπως όλα δείχνουν, γίνονται πραγματάκια: Ένα  πολύ σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με την υπογραφή του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς. Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης και μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει και εμπειρία από αθλητικά ντοκιμαντέρ, ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον προπονητή της νίκης, Ότο Ρεχάγκελ.

Όπως αναφέρει το πρόμο της ταινίας:

«Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο «Βασιλιάς» Οτο Ρεχάγκελ. Εχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική μυθολογία.»

Το ντοκιμαντέρ θα βγει προσεχώς στις αίθουσες από την Tanweer. Δείτε το trailer:

Αφού ολοκληρώθηκε η φάση με τον βασιλιά Ρεχάγκελ, τώρα μπορούμε να περιμένουμε κι ένα biopic για τον πρίγκηπα  Χαριστέα, έτσι δεν είναι;

Best of internet