Quantcast

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Ο βετεράνος παίχτης και προπονητής του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών

THE NEWSROOM

23 Ιουνίου 2020

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών ο Νίκος Αλέφαντος. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής ταλαιπωρούνταν εδώ και χρόνια από προβλήματα με την υγεία του και τελικά το μοιραίο ήρθε από μία καρδιακή προσβολή.

Ο Νίκος Αλέφαντος αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες (μεταξύ άλλων Ολυμπιακός, Ατρόμητος Πειραιώς, Παναιγιάλειος, Πανελευσινιακός) μέχρι την ηλικία των 30 ετών, ενώ υπήρξε προπονητής σε ακόμη περισσότερες, (όπως Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλής, Πανιώνιος και Εθνικός Πειραιώς). Το ενδιαφέρον είναι ότι και τα δύο στάδια της καριέρας του ξεκίνησαν από μία αρκετά famous για τα αγωνιστικά της δεδομένα ομάδα: Τον Αστέρα Εξαρχείων.

Η μεγαλύτερη του στιγμή τα τελευταία χρόνια ήταν το πρωτάθλημα και το κύπελλο που τελικά δεν πήρε το 2004 ως προπονητής του ΟΣΦΠ, καθώς τα έχασε από τον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη χρονιά μας άφησε όμως μερικές από τις πιο famous ατάκες του:

Εποχή έχουν αφήσει επίσης και οι κριτικές που έκανε σε διάφορους παίχτες, όπως πχ η γνώμη που εξέφρασε για τον Χαριστέα:

Η πιο φημισμένη ατάκα του (το «τα πάντα όλα» δηλαδή) έφτασε όμως σε ανώτερα επίπεδα. Για την ακρίβεια, έγινε ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του «κυρ Νίκου» Αλέφαντου:

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ φτωχότερο από σήμερα.

Best of internet