Quantcast

Η Λίβερπουλ γονατίζει για τον Φλόιντ και ο Λεμπρόν Τζέιμς απαντά με YNWA

Οι διαμαρτυρίες για την δολοφονία του 46χρονου μαύρου από την αστυνομία έφτασαν μέχρι το Άνφιλντ

THE NEWSROOM

2 Ιουνίου 2020

Ήταν προφανές ότι Αμερικάνοι αθλητές θα έκαναν την αρχή, όμως οι διαμαρτυρίες για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις (αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκρηκτικές που ακολούθησαν οι αστυνομικοί σκότωσαν κι άλλους ανθρώπους) δεν περιορίστηκαν στις ΗΠΑ και τους αθλητές τους.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγμα ήταν η ιδιαίτερα αγαπημένη στη χώρα μας Λίβερπουλ. Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ μάλιστα ανέβασε στα social media της ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό βίντεο, όπου 29 παίχτες της γονατίζουν σε κύκλο προς τιμήν του Φλόιντ:

Players show support for Black Lives Matter

The entire squad knelt in Anfield's centre circle ahead of today's training session in a powerful show of support for the #BlackLivesMatter movement Unity is strength: bit.ly/3gEMZIV

Gepostet von Liverpool FC am Montag, 1. Juni 2020

Το σκηνικό έγινε κατά τη διάρκεια των προπονήσεών της χτες Δευτέρα 1 Ιουνίου, ενώ η λεζάντα έγραφε «Η ενότητα είναι δύναμη. #BlackLivesMatter». Το σίγουρο είναι ότι η κίνηση δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς τη σχολίασε ο ίδιος ο Βασιλιάς Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από τους πρώτους για το ζήτημα.

Η δικιά του λεζάντα ήταν το διάσημο «You’ll Never Walk Alone»:

Πιο πρόσφατα, τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο υπεραθλητής των 90s που συνήθως δεν μιλούσε για πολιτικά ζητήματα, τώρα πήρε το λόγο για να μιλήσει για τον έμφυτο ρατσισμό των ΗΠΑ:

Το ότι η Λίβερπουλ τράβηξε τα βλέμματα δεν σημαίνει φυσικά ότι ήταν η μόνη. Ενδεικτικά, η Άρσεναλ σήκωσε μαύρο:

We stand against racism. We stand side by side with our black community. We stand with our black players of the past, present and future. We celebrate diversity. We belong together.

Gepostet von Arsenal am Dienstag, 2. Juni 2020

Οι Πολ Πογκμπά και Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχολίασαν μέσω των προφίλ τους:

Ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε επίσης κάτι να πει για το θέμα. Η ιδιαιτερότητα του Greek Freek είναι ότι ήταν εδώ στη χώρα μας που μας που βίωσε τόσο το ρατσισμό (από κάποιους) όσο και την αποθέωση (από κάποιους άλλους):

Καλές απόψεις: Καλό είναι να εξαλείψουμε το ρατσισμό καταρχάς εδώ στη χώρα μας και μετά βλέπουμε και για τις ΗΠΑ.

 

Best of internet