Πρώτος Έλληνας με κούπα Champions League παίζει να γίνει αύριο στις 22:00 ο Κώστας Τσιμίκας

Πίτσα, παρέα και Λίβερπουλ να πηγαίνει δυνατά για πρωταθλήτρια Ευρώπης

THE NEWSROOM

27 Μαΐου 2022

Και έφτασε η μεγάλη ώρα για την κορωνίδα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, η λαμπρότερη γιορτή που καθηλώνει δισεκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο στις οθόνες τους, περιμένει τους φετινούς διεκδικητές της κούπας με τα μεγάλα αυτιά και υπόσχεται όπως κάθε χρόνο μεγάλες συγκινήσεις. Το Σάββατο στις 22:00 δεν έχει ούτε μπουζούκια, ούτε κλάμπινγκ, ούτε ρομαντικές βόλτες με το αμόρε. Έχει μαζώξεις σε σπίτι, πίτσες, και φυσικά τον σπουδαίο τελικό ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Δύο γίγαντες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δύο ομάδες που η ιστορία τους το επιτάσσει να πρωταγωνιστούν και να μην συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο πέρα από την κορυφή, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Παρίσι και διεκδικούν αμφότερες άλλη μια κούπα στην μακρά συλλογή τους. Κι αν για την Ρεάλ το 14ο τρόπαιο σημαίνει πολλά μιας και θα την αφήσει πολύ μακριά συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαικές ομάδες, για την Λίβερπουλ το 7ο αστέρι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση και να πιάσει στην σχετική λίστα την σπουδαία Μίλαν.

Αναρωτιόμαστε κι εμείς. Υπάρχουν άραγε φαβορί κι αντιφαβορί σε ένα μονό ματς; Υπάρχουν άραγε φαβορί κι αντιφαβορί όταν οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο λέγονται Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ; Πιθανότατα όχι. Υπάρχουν όμως κάποιες αγωνιστικές ενδείξεις και κάποια  στοιχεία που μας προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να δούμε. Όπως υπάρχει και η Stoiximan που φροντίζει να βγάζει αποδοσάρες για όποιον θέλει να δει τoν τελικό με στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, μια υπερηχητική φετινή Λίβερπουλ έχασε κυριολεκτικά τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ στο νήμα. Κι όσο και να ακούγεται αποτυχία το να χάνεις ένα πρωτάθλημα, δεν είναι και λίγο να τερματίζεις μόλις έναν βαθμό πίσω από μια σούπερ τιμ που λέγεται Μάντσεστερ Σίτυ στην καλύτερη και πιο απαιτητική λίγκα του κόσμου. Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ, δεν βρήκε ιδιαίτερο ανταγωνισμό στο φετινό πρωτάθλημα της La Liga και πήρε άνετα την κούπα.

Τι κάνατε όμως κυρίες μου στο Champions League; Eδώ τα λόγια είναι περιττά και οι διαδρομές των δύο μέχρι τον τελικό προορισμό του Παρισιού, εκ διαμέτρου αντίθετες. Η Λίβερπουλ με στρωμένο φαινομενικά χάλι, έφτασε να αντιμετωπίσει Ίντερ, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ στα νοκ άουτ και να περάσει αέρα στον τελικό. Την ίδια ώρα με τους άθλους του Ηρακλή θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος την πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού κλήθηκε να αποκλείσει Παρί, Τσέλσι και Σίτυ με τον πιο δραματικό και ναυλωτικό ταυτόχρονα τρόπο.

Συμπερασματικά, ας μην γελιόμαστε, η Λίβερπουλ φέτος κερδίζει γιατί έχει μια πολύ δεμένη ομάδα με πυραυλοκίνητη επίθεση και η Ρεάλ κερδίζει γιατί έχει προσωπικότητες και δέκα τόνους φανέλα. Α, και Μπενζεμά. Όμως στο ρεζουμέ, οι κόκκινοι έστω και στα σημεία μοιάζουν πιο δυνατοί αγωνιστικά και αν μη τι άλλο δεν έχουν την απειρία των Σίτυ και Παρί για να πάθουν τις νίλες τους.

Αν συνοπολογίσουμε και το γεγονός πως στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ βλέπουν το ματς ως μια ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση για τα όσα έγιναν στον τελικό του 2018 με τον τραυματισμό του Σαλάχ από τον χασάπη Ράμος, αλλά και τις γκάφες του Κάριους στο τέρμα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα έξτρα κίνητρο για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της. Και σε εμάς ένα κίνητρο να την τιμήσουμε στην Stoiximan σε αρχοντικές αποδόσεις.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Best of internet